reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej dziewczynki. Udało mi się dzisiaj pospać do 10 bo mały wyjątkowo po porannym karmieniu usnął..inaczej nie śpi od 6ej do wieczora..szok. Na szczęscie poleży juz w łóżeczku porozglada się troszkę, guga juz i smieje się w głos.ja zdążę w tym czasie ubrac się i zjeść i śmigamy na dwór w zasadzie wrzcam do domu na karmienie i cały dzień gdzieś się przemieszczam bo inaczej Antoś nie śpi..a tak kima... Olek u babci dzwoni i mówi że tęskni a mąz jedzie po niego w sobote i w poniedziałek znów wyjeżdża z teściami do Chorwacji. natęsknimy się za nim. Dzisiaj mam zamiar złożyć wniosek o becikowe.

Jolu ale numer z tym pokarmem pierwsze słyszę

Aniknulko mam nadzieję, że Jasio w końcu da ci odpocząć bo zamęczysz się dziewczyno.
Pozdrawiam i zyczę sił...mamuśkom

reklama
Ja już byłam po wniosek. muszą być i tak 2 dowody osobiste i pesel dziecka - bynajmniej u mnie tak jest a pesel dostanę w połowie sierpnia - na becikowe i tak jest rok

oj to tylko ja taka zachlanna na kase - urodzilam 3 od konca a o becikowe zlozylam wniosek tydzien temu
no ale korzystalam z urlopu meza - bo inaczej bym sama smigala autobusem z mala

u nas peselu nei trzeba
akt urodzenia i dowod osobisty jednego rodzica - ktory sklada wniosek
do becikowych z zapomogi dodatkowo potrzebne sa dochody z US za 2006 - ale moje akurat leza w Urzedzie miasta 0 wiec wszystko zalatwilam szybko

u nas jest tak ze do konca lipca 2008 sklada sie za 2006 - wtedy tez zamykaja rok rozliczeniowy - tzn chyba skarbowka zamyka rozliczenia podatku dochodowego od os fiz i jest w stanie juz wydac zaswiadczenia o dochodach za 2007r i od sierpnia juz trzeba do UM dostarczyc nowe zaswiadczenia za zamkniety - ostatni rok - w naszym wypadku rok 2007
ja skladalam tydzien temu - wiec trwal lipiec - wiec zadali dochodow za 2006

ja becikowe już dawno wydałam:-D
w pierwszym tygodniu życia małego M pojechał i załatwił dosłownie wszystko:tak: o zapomogi dodatkowe nie mam co się starać:sorry2:

My złożyliśmy wniosek o becikowe chyba w 5 dzień po narodzinach :sorry2: ale u nas będą wypłacać pod koniec lipca... za to mąż dostał z ubezpieczenia kaskę :-p ja muszę tylko podjechać do szpitala żeby wypis mi uzupełnili i też złożę papiery w ubezpieczalni, dostanę nie tylko za urodzenie dziecka, ale za 11 dni pobytu w szpitalu :tak: i będzie tego ładna sumka :-p

Coś mi się mała popsuła... nie może zasnąć, wierci sie okropnie i szybko się budzi... do tego coś mi ją wysypało na buźce... a już się cieszyłam, że mogę jeść wszystko :baffled: tylko co to może być :dry:

mąż miał mieć teraz 2 tyg. urlopu i się okazało, że chyba nie dostanie :baffled: a juz tak się cieszyłam, że po remoncie się w końcu porządnie mieszkanko ogarnie... do tego w sobotę będziemy małą chrzcić, a nie mamy jeszcze nic :baffled: no i ja nie wiem co ubrać, tzn. co kupić, bo w stare ubrania nie ma szans żebym weszła... mam nadzieję, że chociaż jutro i w piątek weźmie wolne...

U nas Ł wszystko załatwial po urzeędach i juz wszystko złożone- nawet dzisiaj oboje z pzu dostalismy, a na becikowe poczekamy z miesiąc.
My chrzciny planujemy w pazdzierniku dopiero ;-)
Mata mam nadzieje ze twoja dzidzia bedzie grzeczna- mój dzisiaj przespał całą noc tylko ze z nami w łóżku i oczywiscie z cycem w buzi, jadł o 23, 2 i po 5 i 8 ale musi byc przy mnie bo inaczej jest placz, teraz na szczescie spi i ja mam chwilke wolnego wiec wskoczyłam na bb :-) i jeszcze zrobiłam 2 prania, poprasowałam, i obiad sie piecze w piekarniku- indyk ;-)

reklama
Hej dziewczynki!
Dziś miałam spokojną noc choć o 5 mały zaczął znów marudzić a ja spałam zaledwie 2 godz od 24 bo mam fobię i jak tylko zakwęka to się budzę i staję na równe nogi :tak: ale o 7 jak sie trochę uspokoił to wzięłam go do łóżka i karmiłam 2 razy co 2 godz jak się obudził - tak przeleżeliśmy do 11.30 i mały odpoczął i ja nie musiałam się zrywać bo miałam go przy sobie a on malutką rączką trzymał cycusia żeby mu nie uciekł hihi :-D
Teraz śpi od 15 więc zrobiłam obiad - sobie pulpety na wodzie z włoszczyzną a M mielone smażone - no i w końcu zjadłam normalny obiad (bez podgrzewania) mama niestety już wróciła do pracy więc jestem zdana na siebie:tak:
A wczoraj Jasiek spał od 16 do 18 więc poprasowałam wszystkie jego ciuszki - tak szybko wyrasta... więc odkładam dla kolejnego maluszka :tak: resztę (niepraktycznych śpiochów itp) oddam

Do góry