reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Cześć Dziewczynki!!!

Czy jest tu jeszcze jakies grzeczne dziecko???
Moje dziecko tez jest grzeczne... :tak: spi, czuwa, je... czasem tylko pokrzyczy:-)
milkaaa- podpisuję sie pod słowami Asiowo,:tak:
Zośka miała jedną dobę marudzenia, jadła częściej niż zwykle i popłakiwała, normalnie: je co 3 godziny, kupa, czuwanie (albo nie) i spanko:-)

Ewcia- witaj na bb! Bardzo jesteś dzielna, trzymaj się kochana, pozdrowienia dla męża, niech szybko wraca do zdrowia!!!

magdziarko- ważne, że Antkowi lepiej, serce Cię boli, ale myśl tylko o tym, że to dla jego dobra.

Dziś znów mi przemnkęła przez głowę myśl, że żaden facet nie musi ( i nie wiem czy byłby w stanie) znosić tyle, co kobieta- psychicznie, bo o porodzie nie mówię... my naprawdę mamy wielką siłę przetrwania. Przetrwania wszystkiego!

Dziś byli teściowie i babcia strasznie chciała wziąć Małą na ręce... włosy mi stanęły dęba- nic na to nie poradzę, mam taki odruch- tylko mojej Mamie dałam Z potrzymać ( i kuzynce, ale stałam nad nią;-)). M dzielnie, żeby swej Mamy nie zranić, powiedział, że na razie Z jest za mała, jak będzie większa, to ją babcia ponosi... ufff....:happy2:

Ja juz po wizycie u pani doktor.Majka zdrowiutka-jedyne co jej dolega,to pieluszkowe zapalenie skory.Czyli te krostki na pupie + zaczerwienienie to nie uczulenie,aczkolwiek mam zalecenie,aby przemywac pupcie woda,tak jak pisalyscie.A 25.sierpnia szczepienia.

Kasiu moj Maly tez ma krostki z takimi bialymi czubkami na policzkach..tak z kilka na kazdym...i polozna dzis powiedziala ze to tzw "tradzik" ;-)z powodu duzej ilosci hormonow i ze znikna za kilka tyg...skoro tak twierdzi...

Hej kobietki! Ale się rozpisałyście aż trudno wszystko dokładnie przeczytać szczególnie jak się czyta z doskoku między karmieniem, gotowaniem, praniem itd...Mój mały dziś wyjątkowo spokojny; je i śpi jak noworodek, aż boję się co to będzie w nocy:confused:

Magdziarko jak to mówią niektórzy mają zawsze pod górę, ale dzieci ze skazy wyrastają koło3-4 roku więc wszystko będzie OK! Tylko trzeba pilnować diety żeby skaza nie przerodziła się w alergię wziewną bo to już krok do astmy! Współczuję diety, ja wytrzymałam pół roku jedząc chleb pszenno-żytni, margarynę, wędlinę wieprzową i herbata. Może przerysowuję sprawę ale są duże ograniczenia. Co do mleka to jeśli zdecydujesz się zrezygnować z karmienia to poproś lekarza o mleko ISOMIL dużo lepsze w smaku. A tak na marginesie to czemu odciągasz mleko i podajesz z butelki?

Aniknulka spróbuj podawać profilaktycznie ESPUMISAN w kropelkach, lub jeszcze lepiej GRIPE WATER (to wyciąg skoncentrowany z kopru-extra sprawa) Herbatki są może dobre ale musiała byś je podawać w dużych ilościach. A po drugie niedługo twojemu M skończy się kwarantanna i będzie ci mógł pomóc to będziesz pewniejsza i spokojniejsza to i maluch się uspokoi

Objawy skazy białkowej te skórne to charakterystyczne błyszczące jakby polakierowane policzki z szorstką wysypką

Pozdrawiam wszystkie mamy!!!

Witam raz jeszcze!!!

Tym razem chce sie z wami przywitać ktoś jeszcze....
to właśnie Marysia,córeczka Marlenki.
glitterfy145051756D31.gif
[/url][/IMG]

Powiem ci tak ze pjechałam do przesnysza dzien przed terninem a mialam ich dwa i co tam zastałam stażystę który znał się tylko na rozwarciu i lekarza który nie zrobił dziewczynie cesarki bo się nie znał więc my w ostrołece przy takim brzytkim szpitalu mamy chociasz specjelistów ale to mało ważne . Powiem że jesli się płaci tysiąc zł za poród to i w tak obleśnym szpitalu znajdzie się wygoda . A przasnysza się wystraszyłam ze względu na lekarzy nawet ordynator na urlopie do 22 lipca a do 11 lipca wszyscy lepsi byłi na urlopach albo zwolnieniach wiec podziękowałam .

Kurcze to ja chyba dobrze trafiłam. Po 11 godzinach mordęgi zrobili mi w końcu cesarkę. Bardzo miła ginekolog była jak ja rodziłam (sobota). W poniedziałek była zmiana i zastąpił ją straszny gbur. Położne też bardzo miłe. Opieka i warunki na 6. Więcej napiszę na zamkniętym. Pozdrawiam

reklama
Dzięki za wsparcie! Ja na chwilę bo minęła dopiero schiza a tak to cały dzień 20 min spania 2-3 godz cyca lulania itp. Nie dodzwoniłam się do pediatry i sama spróbowałam brzuszek masować chodzić w pionie i zrobił kupkę, poprutał ale nadal był niespokojny o 22 miałam dosyć, spocona i zła na cały świat oddałam wózek M w końcu nie dotykał małego tylko lulał a ja w tym czasie wzięłam prysznic a mały zasnął. Trochę odetchnęłam choć pewnie nie na długo mały ma dziś jakąś mega schizę :szok: dałam mu nawet trochę wody z cukrem bo w cycki to mam już białe właśnie się leczą i wietrzą.
Może jutro będzie lepiej. Buziaki :-)

Do góry