reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
witam mamusie!
Marlenko! gratulacje!!!!!!!!:-):-):-):-)
w koncu jestesmy juz wszytkie rozpakowane:tak:

U nas spokój:-) Paulinka juz chyba zaczyna regulować sobie jedzonko i spanko..., zaczynamy się z małą zgrywać:-)
Wczoraj spała nam praytcznie cały dzien, z pobudkami na cyca co jakis czas... ;-)
Nawet moglismy zostawic małą z babcią, a sama w koncu wybrałam sie na zakupy:-p ale cały czas sie martwiłam i malą... ze chciałam do babci dzwonic:-p a sie okazało sie mała obudziła się, jak ja juz byłam przed drzwiami:-D nocka super... zasneła ok 22 i przespała do 2:30, 15 minut cyc i o 5:15 pobudka, 10 min cyc i spała do 7:30:-) pozniej pobrykała z nami troszkę i o 10 znów zasneła... dokładnie jak wczoraj:-) musze to wykorzystac i ogarne w koncu mieszkanko:-D ale marzy mi się, żeby juz tak zostało... czuwa sobie tylko ok 8-10 rano, pozniej ok 14-15 godzinkę
a potem ok 20 po kapieli - 2 godzinki:-) super... zasypia przy cycu, jak ją przenosze to się wkurza, ale kłade do łóżeczka i spi dalej:-) Modlę się by tak juz zostało...:-)
pozdrawiam mamusie i zycze miłego dnia!

reklama
:-D:-D:-D

Flexy a czym karmisz maluszka że tak długo przesypia (22-3)? Mój łakomczuch to co 2 godz woła cycka
Aniknulko cycem karmie :-) pierwszy raz mi tak pospała bo wcześniej ze względu na zółtaczkę musiałam małą budzić co 2,5-3 godziny na karmienie a dziś dałam jej pospać przez tą kolkę wczorajszą no i ulewanie i sama troche odespałam, zwłaszcza że sama jestem, mąż w gdańsku i wróci dziś w nocy więc same sobie siedzimy i momentami kobla już dostaje.
A nie próbowałaś włączać Małemu jakiejś pozytywki czy spokojnej muzyczki, może to go troche uśpi,moja Mała od czasu do czasu zasypia przy melodyjce z karuzelki (jak teraz;-)) i ja mogę chociaż iść się umyć czy coś do jedzenia zrobić, może faktycznie spróbuj tej meliski, bo jak Ty się złościsz to i maluszek to wyczuwa i też niespokojny (wiem wiem, dobrze się radzi komuś a mnie czasem też cholera bierze jak Maja spać nie chce i maeudzi;-))

Marlenko ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witajcie! Mój Bartus spi wiec mam chwile czasu ;-)
Ja go ubieram w pajacyki i jest mu ok, wczoraj była u nas położna i stwierdziła ze Mały ma zapalenie włoska meszkowego od fototerapii :crazy: odrazu wysłala mojego Ł do apteki po taki roztwór do kąpieli i mi go wykąpała i jest juz lepiej- na szczescie! A wczoraj Bartus dała nam popalic bo cyca ciągnął co 5 minut przez 4 godziny w ogóle nie spał, a jak zasnął o 1 w nocy tak obudził sie po 7 :-) czyli sie wyspałam!
Super ze juz jestesmy wszystkie rozpakowane!!!

Madzia , Alize cieszę się że nie zapomniałyście o ciotkach tylko szkoda że tak wam te maluszki dają popalić. Jeszcze troszkę i się unormuje .
Madga jak będziesz miała chwilkę to napisz coś o tych krostkach bo moja ma już 4 dzień i jakoś nie znikają po nadmanganianie więc też się obawiam skazy.
U mnie ma na buzi na policzkach i na główce

moja mała po raz kolejny zasypia w łóżeczku jak działa odkurzacz:-) ona to uwielbia... musze nagrac to na dyktafon:-p Bedzie problem z głowy jak mała sie bedzie meczyc:-D

Marlena ogromne gratulacje

Asiowo zazdroszcze takiego spokojnego dziecka.
Mój to straszny złośnik jest. Abym mogła się wyspać w nocy śpimy razem z małym. Jak go odkładam po karmieniu do łóżeczka, to jest jęk i nawoływanie mamusi.
Mój Arturek strasznie się rozkopuje z kocyka. Nie wiem czy mu za gorąco. Ubieram go w spiochy i kaftanik, albo w body na krótki rękaw i pajaca na długi. W domu mam 24 stopnie.

Lorcia nie wiem czy to kolka bo Jasiek płacze tylko wtedy gdy go odkładam i odstawiam od cyca. Myślałam, że boli go brzuszek więc go masowałam nosiłam na rękach i kładłam na swój brzuch jego brzuszkiem ale nie pomogło nadal się denerwował, a ja z nim bo zdarza mu się napinać i wstrzymywać powietrze i robi się cały czerwony :szok: a ja boję się żeby mu to nie zaszkodziło. Dziś wypiłam szklankę melisy zobaczymy czy podziała. A tak na marginesie ile można lub trzeba wypić tej melisy żeby zadziałała? Nie chcę dopajac małego herbatkami z koprem ale jak nie będzie wyjścia...

Mój Kubek;-):-D nockeę ładnie przespał. Fakt, że zasnął dopiero ok. 22.30 i marudził, ale to już nie zbólu brzuszka obudził się o 3 i spał do 6 dałam cyca i pospał do 9:szok:. Rano zgodnie z zaleceniem kropelki, Plantex i cyc i o dziwo kolki nie bylo. Nawet sam polezał w łóżeczku, zainteresował się karuzelką, a już myślałam że karuzela okaże się zbędna jak przy Kacperku. Poszliśmy na spacerek, i jak wróciliśmy to pojadł trochę postekał i śpi. Uff chwilka ciszy

Aniknulka wiesz mi się wydaje, że Twój Jasio ma kolkę. Po tym co piszesz porównywałam z tym o czym mówila mi wczoraj polozna to wydaje mi się, że tak właśnie jest.
A Melisę narazie popijam od wczoraj. Dziecko wyczuje każdy stres u nas, nawet jak udajemy przed samą sobą, że się nie denerwujemy.
moja mała po raz kolejny zasypia w łóżeczku jak działa odkurzacz:-) ona to uwielbia... musze nagrac to na dyktafon:-p Bedzie problem z głowy jak mała sie bedzie meczyc:-D

U mnie to samo:tak: Tylk jak wyłączam odkurzacz to z reguły Kuba się budzi. Musiałby chodzić caly czas:szok: a sąsiedzi by pomysleli, że zwariowałam i całymi dniami nic nie robię tylko sprzątam;-):szok:. A ja jeszcze jak Kuba naprawdę nie chce zasnąć to włączam mu suszarkę i zasypia bardzo szybko

agusia zazdroszcze sab simplex podobno działa cuda; szkoda że u nas nie jest dostępny:-(

Ja na Allegro kiedyś widziałam, że ktoś sprzedawał.

reklama
W książce Terry pisze, że takie symptomy mogą być spowodowane powietrzem w żołądku i robiłam dokładnie wszystko wg jej wskazówek ale nie działało. On płacze tylko jak go odstawiam i kładę, a przy cycu po paru min ssania zaczyna się wstrzymuje powietrze, stęka i czasem płacze ale nie cały czas:no: nie wiem już co mu dolega a do lekarza nie moge się dodzwonić. Pomóżcie dziewczyny bo zwariuję:szok: co mam robić nie wiem może wypić, zjeść...

Do góry