reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mi mówili z kolei, żeby sprawdzać czy dziecku jest ciepło czy zimno dotykając karku. Jak ciepły to OK. Jak spocony to dziecku za gorąco i jak zimny to dziecku zimno. Ja tak sprawdzam i jak narazie maly nie jest ani przegrzany ani nie jest mu zimno. Ale widzę ze jest kilka teorii na ten temat

reklama
hej dziewczyny ja po ciężkiej nocy i dniu moja iskierka miała zaparcia nie mogła zrobic kupiki i dopiero co niedawno była moja mama i pomogła malcowi się załatwić :-( i juz jest lepiej zasnoł i spi tak słodko ze nie wiem czy budzic go do kompania:confused: . Dała mi pani w aptece koperek rozpuszczalny dałam małemu i jak narazie to nie płacze może i on mu coś pomógł .
Ja ledwo siedze ale mam nadzieje ze ta noc będzie lepsza . :tak:

U mnie sąsiad jeden się wprowadzał na górze i wiercił a teraz drugi zaczął wiercić na dole , szału dostanę , dobrze że małej to nie budzi. Moja kochana terrorystka śpi u mnie teraz na kolanach a ja skrobię do was i już ją odkładałam 2 razy to się budzi i od nowa cyc :szok: 5 minut i znowu śpi, chyba dobrze jej z ciotkami na bb:-)

kasiu ja mam to samo ze swoją pociechą...jak tylko przy cycu mi zaśnie i chcę go odłożyć to ryk taki jakbym nie wiadomo jaką krzywdę robiła:-( do tego leżaczek już mu się znudził i wystarczy że go położę na chwilę to tak mi daje popalić że aż brak mi słów....
Dziś miałam szczepienie:-( mały strasznie płakał i do chwili obecnej jest bardzo niespokojny:-( wypiłam trzy melisy by go jakoś ukoić i troszku pomagają- chociaż zasnął:sorry2:

agusia w jakich dawkach masz dać małemu espumisan?

pupę małemu przemywam wodą i wacikiem usuwając wcześniej więkkszą zawartość chusteczką(Pampers bądź hugis)..
maluszka w domu ubieram lekko zazwyczaj body krótki rękaw i skarpetki w czasie snu kocyk.zawsze najbardziej dbam by mu w nóżki było ciepło....
a czy dobrze robię sprawdzam na karku:tak: jak agusia..

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki:)
Jestem znajomą Marleny i chciałam wam wszystkim zakomunikowac że dzisiaj po 19 jej córeczka przyszla na świat.
Marysia ma dużo czarnych włosków i jest prześliczna a mamusia bardzo,bardzo szcześliwa.
Pozdrawiam gorąco

Marlenka Gratulacje :-):-):-):-):-):-):-)
No i dziewczyny koniec to juz wszystkie żadnych dwupaków , ale to szybko minło panietacie jakie były początki :-D a teraz to juz wszystko za nami :-D

reklama
MARLENA GRATULACJE!!!

No to już jesteśmy wszystkie mamusiami; teraz tylko kupki, niedługo się zaczną zupki i inne tego typu fascynujące tematy:-D

To czy dziecku jest ciepło sprawdza się na karkuJa swojego ubieram w kaftanik śpioszki i skarpetki, jak śpi to dodatkowo kocyk na nogi bo w domu mam chłodno (stare budownictwo 3.5 metra wysokości) Jak wychodzę na spacer to bodziak i skarpety

Lorcia ja espumisan daję 2x po 1 ml. Na kolki dobry jest też GRIPE WATER skoncentrowany wyciąg z kopru, ale akurat nie mieli w aptece, ma mi pani sprowadzić. Przy Ani sie extra sprawdzało:happy2:

Nie chce mojego chwalić ale nauczył się usypiać ze smokiem bez huśtania:-)

agusia04 ja też niby doświadczona mama ale każde dziecko jest inne i nie jedno nas jeszcze zaskoczy:tak:

Dorciacz, Magdalenka, Snopi tak zajęte maluchami że nie mają czasu zajrzeć na BB

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE!!!

Do góry