reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
cześć!!!!
Chciałąm cię Julio pocieszyć .Ja też przy pierwszej ciąży miałam tak samo_Okropnie wymiotowałam i prawie nic nie jadłam.Pomagał dla mnie sok z pomarańczy i jogurty.Przez pierwsze 3 miesiące tylko tym się odżywiałam a z dzieckiem było wszystko ok. Więc życzę wytrwałości i postaraj się nie przegładzać bo to pogarsza mdłości.
P.S. teraz też mam non stop mdłości , ale pomaga podjadanie.:tak:Głowa do góry zaras wszystko minie.;-)

reklama
Dziewczyny, życzę jak najmniej uciążliwości.:tak:

Głuszku, ja to mam trochę takie zdanie, że i tak przytyje się tyle ile wyjdzie i że trudno coś planować. Ja poprzednio przytyłam 18 kg i wolałabym teraz mniej przytyć, ale sądzę, że będzie podobnie. Chyba, że będę tak ganiać za Wojtkiem, że nie zdążę przytyć.;-)

czesc

ja juz po dzisiejszej wizycie :D
co najsmieszniejsze dzis wyszlo ze termin mamy na 19/05/2008 - wg ostatniej @ wychodzi 29/05/2008 a pierwszy termin byl na 5/06/2008

z moich obserwacji wynika ze termin wyznacza wg wzrostu i za pierwszym razem minimalnie za daleko wyjechal przy mierzeniu i dlatego taki pozny termin... ale rownie dobrze dzidzia dobrze rosnie bo ma ojca slusznych rozmiarow ;P

sam juz nie wiem ale mam przeczucie ze to bedzie maj - bede zatem sie udzialal na obu forach :)
Jutro dam zdjecie - dzidzia ma 3,2 cm widac juz glowke, raczki i nozki i oczywiscie serduszko :)

Tylko mamusia wymeczona i czesto zemdlona :]
A tatus sie jakos trzyma ;P

Witajcie,

dziewczynki mi pomogła na mdłości coca-cola i żucie migdałów spróbujcie ;-)
a Szwarou zapraszamy na nasz wątek majowy ;-)

Dziewczyny mam pytanie. Bylam wczoraj u gina. Pęcherzyk jest, zarodek w nim jest - serduszka jeszcze nie widać ale to trochę wcześnie. Ale pęcherzyk jest bardzo duży - wiekszy o dwa tygodnie niż by wynikało to z OM - co jest niemożliwe gdyż musialabym zajść w ciaże w trakcie okresu. Ginka powiedziała ze to tez nie mozliwe bo nie zarodek nie jest takiej wielkości żeby móc być 8 - tygodniowym, nie ma jeszcze takich struktur ani serca. Szukam czegosć w necie ale nie moge nic znaleźć. NIe mam jakiegoś schiza tylko jestem ciekawa czy pęcherzyk jest taki duży bo taka moja uroda czy to moze być prawa. Mam nadzieję ze to nie bliźniaki i nie dlatego ten pęcherzyk jest taki duży.:-:)szok: Proszę was napiszcie mi jakiej wielkości były wasze pecherzyki w 6 tyg.? CZy nie powinny być przy bliźniakach dwa pęcherzyki? Czy to tylko przy dwujajowych a przy jednojajowych jeden pecherzyk? HELP

Kurcze moze lekarz po prosru faktycznie "wyjechał" za daleko markerem i dlatego ten pęcherzyk większy jest???

Acha termin mam na 23 a z usg na 11 ale nie biorę tego pod uwagę bo to nie możliwe. Poczekam na natępne usg i wtedy się okaże

minka zaraz sie zamelduje

gluszek spojrz wczesniej wklejalem zdjecie z 5 i 7 tygodnia - ale u mnie tez cos dziwnie to wychodzi
Ja tam bym chcial blizniaki :>

a to efekt wczorajszej wizyty

Szwarou jakbyś nie zauważył mam już jedno dziecko i jakoś bliźniaki mnie nie intteresują :-D. Ja mam 1,84 cm wymiar pęcherzyka co odpowiada 7w0d. a jak widać ze suwaczka termin późniejszy dużo. Podglądnęłam wasze zdjęcia i w 5 tyg było 11 mm

reklama
U mnie ustalone wstepnie 23 i tak sobie zostawiłam suwaczek i niech już zostanie - chociaż ja obstawiam 26 ale dzidzia i tak wylezie keidy będzie chciała. Wszystkie kalkulatory pokazują mi 26 VI. Zobaczymy co następne usg pokaże i wtedy zweryfikujemy suwaczek.

Do góry