reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Cześć dziewczyny, ja będę czerwcową mamą drugi raz, bo mój synek Wojtek urodził się w czerwcu 2006.
Czerwiec to świetny miesiąc na rodzenie, bo potem jest dłuuuugie lato.

Głuszku, ja też mam mdłości. W pierwszej ciąży miałam mdłości, jak byłam głodna, więc wystarczyło raz na 3 godziny coś przekąsić i było ok. Teraz nie zawsze to pomaga. I do tego strasznie chce mi się spać cały dzień i czuję się ogólnie słaba. Tego nie miałam w pierwszej ciąży.
Ale jeśli i tym razem pójdzie tak bezproblemowo jak wtedy to będę cała szczęśliwa.

I wszystkim przyszłym mamusiom życzę szczęśliwych chwil z fasolkami. :tak::tak:

Czesc dziewczynki! Ale nas juz duzo!!! Na mdlosci mam sprawdzony sposob z pierwszej ciazy. Przekazany kolezankom i tez dzialal!!! Poradzila mi go polozna jak meczylam sie w ciazy z Ella. Bardzo proste: Nie pic przy jedzeniu i nie jesc przy piciu:-D:-D Serio!!! Po prostu nie popijac posilkow tylko odczekac z 1/2 h i wtedy sie napic. Mdlosci przeszly po 1 dniu! Mam nadzieje, ze pomoze i wam! Rowniez dobry jest imbir. Np. herbatki lub ciastka lub cukierki imbirowe.

A ja dzis caly dzien w sadzie od 10 do 18.30. Padam na pyszczydlo!!!:baffled:
Co do farbowania wlosow, to ja uzywam "szamponow" a nie farb bo nie zawieraja amoniaku i nie smierdza tak strasznie. Wystarcza mi to na 6 tygodni i jest ok!:tak:
Buziaczki Czerwcoweczki!

głuszek proponuje uzupełniać systematycznie poziom cukru, mieć przy sobie miętowa herbatkę z miodem lub jak kto woli bez... pomaga- przynajmniej mi :)
Ja na razie mam odrzuty od pewnych pokarmów... nie mogę jeść chleba ciemnego a nawet jasnego(!!!) i słodyczy mi się nie chce... ale miód toleruje ;)
Trzymaj się głuszek!!!

Witam wszystkie mamuśki i tatuśków!
Jestem po 2 wizycie, nasza dzidzia ma już 2,72cm:-)
Ja sobie wyliczyłam termin na 31.05 i się wpisałam do majóweczek, a pani doktor wczoraj wpisała mi termin 2.06.
Także za pare miesięcy się dowiemy jaki miesiąc bedzie prawidłowy:-)
Trzymajcie się dziewczyny z dolegliwościami i mdłościami!!
Mi w sumie to nic nie jest oprócz zaparć. Na początku bolał mnie brzuch ale to mija w miare szybko.
Pozdrawiam

ja mam wizytę 2 listopada i wtedy sie dowiem czy wszystko ok, i dokładny termin. Pierwszy jeszcze przed badaniem lekarz wyliczył na 6 czerwca, ale hmm później stwierdził, ze może się przesunąć o 7-10 dni... także dokładnie dowiem się w przyszły piątek... ;) oby wszystko było ok... Trzymajcie się :)

reklama
U mnie imię dla chłopca MIKOŁAJ- wiąże się z tym historyjka i w sumie imię wygrał- nieświadomie tatuś dziecka :) Dla dziewczynki hmm... Honorata- ale nie nie jestem pewna...

P.S. Agaty to dobre imię dla byków, lwów... nie wiem czy zodiakalne bliźniaki podołają z takim imieniem...

Do góry