reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Joasiu, my to nazywamy bąk z wypełnieniem :-), albo własnie kleksik. To tez w porządku, takie maluszki moga robić 10 kupek dziennie. Jeśli robią kupki to znaczy, że układ trawienny dobrze działa.

hey dziewczynki :-)
mama przyjechala wiec nie mam czasu nawet poczytac wszystko na BB ...
u mnie nocka spokojnie z malymi skurczykami i bolem krzyza..teraz zrobilam kilka kilometrow po miescie i juz myslalam ze nie wroce do domu...ale nie poddaje sie chodze bo moze to cos ruszy...
najgorsze jest to ze wczora pobrali mi krew w tym szpitalu i wlasnie pani zadzwonila ze mam dzis o 15ej powtorzyc:-( no i nie wiem co sie dzieje:-(
trzymajcie kciuki...
Gluszku Daruniu Azile i pozostale dziewczyny ktore juz chca sie rozpakowac trzymam kciuki za ta pelnie niech sie wreszcie cos ruszy u tych naszych uparciuchow:-)

Hej Babeczki;
Kasieńka;
mam nadzieję,że u Ciebie ok :-)

Agusiu;
podobno do aby zglosić się po becikowe nie jest wymagany pesel

Dla przeterminowanych - jeszcze raz dużo wytrwałości - godzina zero już niedługo nastąpi...

Wczoraj wieczorem Mat znowu nie mógł zasnąć co i kupa cytrynowa z grudkami... Zadzwoniłam do położnej i przeanalizowałyśmy co jadłam - poranne pieczywo - Mały dopiero się przyzwyczaja do takiego jedzonka. Podobno tak może być właśnie po pieczywie, cukrze i czymś tam jeszcze... No i następuje to 2 lub 3 tyg. po porodzie.

ja dziś składałam wniosek i pesel dziecka nie jest wymagany

u nas kupy też żółciutkie - jest ich mniej niż na początku, ale jeszcze kilka dziennie + kleksy :-); pojawiają się też problemy z wystękaniem ale myślę,że to te batoniki z czekoladą...

nierozdwojonym zyczę szybkiego rozpakowania!!!

dziewczyny - z ta kupa to jest tak
karmione piersia dzieci moga robic 10 kupek dziennie i moga tez robic 1 raz na kilka dni
i wszystko jest norma
chodzi o to ze czesc dzieci swietnie przyswaja pokarm mamy i wchlania go prawie calkowicie
a czesc wydala - stad te czeste kupy
kupki piersiowych dzieci sa jejeczniczkowate i pachna a nie smierdza..
kupki butelkowych dzieci podobno bardziej smierdza - ale nie mam kompletnie doswiadczenia - wiec nic wiecej nie napisze

Kurcze Dziewczynki to takie ''słodkie'' jak piszecie o tych kupkach- ja tez juz chce :-D:-D:-D
A u mnie dalej ciężko, zmęczona jestem a nic dzisiaj nie robiłam, cały czas bym leżała i spała... kawa też nic nie pomogła... może rzeczywiscie szykuje sie na poród??!! Oby, oby!!;-)

reklama
SMS od MATY : ''Ciśnienie nadal mi skacze, dzisiaj rano miałam145/100, ale juz sie nie martwie, bo jutro rano mam próbe porodu jak powiedziała moja ginka-dostałam drugi raz czopki- pierwsza seria pomogła, bo szyjka zaczęła pracowac i odczuwam wyraźniejsze skurcze- trochę sie boje jutrzejszej indukcji i kroplówki z oxy, ale ważne ze szyjka gotowa, to powinno juz pojsc. Jak tylko urodze to dam znac :)'' no i przesyła pozdrowienia :-) także jutro pewnie dołączy do naszego grona kolejna słodka dzidzia! ;-)

Do góry