reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
no kochane ja jestem po dwugodiznnym maratonie z Marysią - byłyśmy na mega długim spacerze nad jeziorkiem (ale było super - poczułam sie jak na wsi a nie w mieście - uroki mieszkania na skraju miasta). mała już płakała ze zmęczenia i musiałam ją nieść na barana :szok::szok::szok:. Wzbudzałam ogromną sensację. Zaraz poskacze na piłce i skończę wczorajsze porządki - pranie już puszczone - jeszcze dwa do zrobienia. Przepakuje torbe. Mam jeszcze 2 filmy na wieczór i mama dziś wraca z kursu. PROSZĘ O WIELKIE KRA DLA MNIE NA DZISIEJSZA NOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeszcze ta pełnia. Szkoda że męża nie ma to by mi zapodał dawkę naturalnych prostaglandyn. Ja mam dziś mega powera - mam nadzieje że to na poród.
Asiowo doskonale cie rozumiem bo u mnie to już jeste od kwietnia. Teraz byłam sie prosić elektryków bo robią lampę i też sie tłuką a Marysia dopiero co mi unęła. Paranoja jakaś. Dobrze ze już kończą....... bo jeszcze troche i bym zwariowała naprawdę......
Julia ja też się nie martewie nieprzspanymi nockami bo Marysia jest na tyle mała że jeszcze się czasem budzi wiec nie zdążyłam się odzwyczaić :tak:, a chyba gorszego dziecka co do wstawania nie będę mieć bo do niej i 10 razy się wstawało jak była mała.
Joasiu wg mnie żółte kupi z grudkami sa ok - jak będą zielone ze śluzem i czerwonymi kłaczkami to wtedy jest niedobrze. Wiem bo przerabiałam wszytskie kupy z Marysią moją.
Darunia moze siły zbierasz przed porodem fatycznie?
Ciekawe co u Kasiau?
Milkaa nie mów hop - moze się okazać ze urodzisz przede mną - z tego co pamietam tych pierwszych ciaż wcale nie miałaś przenoszonych?

Kurcze kto najbardziej blokuje koljeczke? Chyba Wilmek. Ale ja tez stawiam ze dziś się ruszy!!!! Mówie wam PEŁNIA!!!!!!!!!

Pobudzająca moc pełni

Okrągły Księżyc sygnalizuje PEŁNIĘ. Dotychczasowa faza osiąga swój punkt kulminacyjny. Zmagazynowana energia ujawnia się, a hormony szaleją! Dlatego pełni towarzyszy wzrost liczby porodów, ale również przestępstw, szczególnie na tle seksualnym. Większość ludzi odczuwa silne pobudzenie, miewa kłopoty ze snem. Łatwiej wtedy o zachowania impulsywne, a nawet agresywne. W czasie pełni lepiej, zatem unikać dyskotek późnych powrotów do domu. Ludzie chorzy psychicznie czują się podczas pełni znacznie gorzej, a lunatycy wybierają się na nocne spacery. Rany mocno krwawią - unikajmy, zatem chirurga. Również przycinane rośliny mogą zwiędnąć po takim zabiegu. Natomiast zioła zbierane w czasie pełni mają największą moc - magazynowały przecież swoje skarby, jak inne organizmy.

reklama
Głuszku-Kochana WIELKIE KRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-na mnie chyba tylko skalpel by podziałał :baffled:
Asiowo a może zrób sobie jakies domowe SPA mi ostatnio przyniosło wielką ulgę!!!! Muzyczka, kosmetyki, ciepła kąpiel... fajna sprawa- chyba sama sobie zafunduje bo zasypam na stojąco:baffled:

Głuszku-Kochana WIELKIE KRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-na mnie chyba tylko skalpel by podziałał :baffled:
Asiowo a może zrób sobie jakies domowe SPA mi ostatnio przyniosło wielką ulgę!!!! Muzyczka, kosmetyki, ciepła kąpiel... fajna sprawa- chyba sama sobie zafunduje bo zasypam na stojąco:baffled:

No szczerze mówiąc... przedwczoraj i wczoraj poszłam Twoim śladem:-) Też juz jestem po zabiegach:-p ale od przeprowadzki strasznie brakuje mi wanny... :-( Tak mi jej brakuje..., żeby się wyleżeć i wymoczyć:-D

Ja juz witamin nie biore od dawna.

gluszek - pierwsza ciaza zakonczona przed czasem wywolaniem - cisnienie
druga - samoczynny porod tydzien przed
a ta czuje ze przenosze :tak: czuje to

tez poszlam spac - ale malo wypoczelam - bo dziewczyny w tle krzyczaly i klocily sie przez 15 minut a potem byl wielki huk - i koniec spania. na szczescie nic sie nie stalo.

Kurcze, gdzieś czytałam, albo słyszałam od kogoś że witaminy w ostatnim miesiącu ciązy zwiększają wagę dzidziusia. Ja nie biorę już ze 3 tygodnie. Zmieniłam dietę, więcej warzyw i owoców. Po porodzie znowu zacznę brać witaminy.

Dziękuję Kochane za kupkowe podpowiedzi :-) to jest temat rzeka.....

Głuszek;
niezła z Ciebie Babeczka :-D Wyobrażam sobie Ciebie z Małą na barana :-D:-D

Ps.KRA KRA KRA KRA.....

Odnośnie witaminek - ja biorę elevit - on jest także dla karmiących.

Jula;
współczuję tego nocnego wstawania. Ja sobie tak wyćwiczyłam Małego, że budzi się tylko raz w nocy około 03.00 - wtedy zmiana pieluchy, jedzonko i spaciu.

reklama
Do góry