reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Wreszcie mam chwilke czasu, bo maly spi, a starszym wlaczylam bajke (moze nie pedagogicznie, ale mam prawo miec chwilke dla siebie) Pokrotce do kazdej:

Flexi GRATULACJE!

Daruniu, Wilimek, Gluszek juz nie dlugo i tez bedziecie tulic malenstwa KRA KRA!

Limba witaj w domu

Azile mysle, ze to JUZ!

Magdziarko wspolczuje pobytu w szpitalu, obys mogla jutro wyjsc

Aniknulka czasami jak dziecko spokojnie je to mu sie nie odbija. Ja karmie najczesciej na lezaco i jak po karmieniu zasnie to go nie biore do odbicia

Julia na ropiejace oczka dobry jest rumianek w torebkach, zaparzasz a jak troche przestygnie to na oczka. Ropieja nie przez przeciagi ale od plesniawek. Aftinem mozesz dodatkowo smarowac brodawki przed karmieniem

Pozdrawiam wszystkie!!!

reklama
najczęściej oczka ropieją, bo jest zwężony albo przytkany kanalik łzowy - pomaga masaż,przemywanie i krople (jeśli zleci pediatra); inną możliwąprzyczyną mogą być bakterie - o przeciągach czy pleśniawkach nigdy nie słyszałam...

wszystkim rozdwojonym GRATULUJĘ!!!

Magdziarko - nie zmuszaj Olka do całowania czy przytulania Antka - jak dasz mu wolną rękę to sam zacznie, zobaczysz...my zawsze pytamy Krzyma czy chce pocałować czy przytulić Bognę - coraz częściej robi tosam z siebie... współczuję pobytu w szpitalu - dobrze chociaż,że masz kompa ;-)

ledwo nadążam z czytaniem was :-)

wszystkim nierozdwojonym życzę cierpliwości!!!!

Wedlug regulaminu staz miesieczny juz mam brakuje mi tylko wymaganej liczby postow aby miec dostep do watku zamknietego. Czy sa jakies wyjatki, czy musze cierpliwie czekac? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Majeczko, wielkie gratulacje!!!

Martusia, trzymam kciuki za czwartek.:tak::tak:

Magdziarko, cierpliwości kochana. Nic dodać nic ująć. Już niedługo będziesz w domku.

Azile, mam nadzieję, że się wszystko rozkręci.

A my dziś byliśmy w USC i Staś jest już obywatelem ;-):-D. Potem wpadłam do pracy zostawić papiery i pokazać przyjaciołom synka. A na koniec wizyta kontrolna u pani pediatry. Staś rośnie ładnie, główka urosła, przybrał na wadze. Na razie nie dostaliśmy wit. D, bo ciemiączko ma nieduże i pogoda słoneczna. No i za miesiąc idziemy na szczepienie.

najczęściej oczka ropieją, bo jest zwężony albo przytkany kanalik łzowy - pomaga masaż,przemywanie i krople (jeśli zleci pediatra); inną możliwąprzyczyną mogą być bakterie - o przeciągach czy pleśniawkach nigdy nie słyszałam...

Mowiac o plesniawkach mialam na mysli to, ze maja podloze bakteryjne i oczka tez sie mogly zainfekowac. Rumianek naprawde pomaga, chyba ze to rozwinieta infekcja to wtedy potrzebne sa kropelki z antybiotykiem. A co do przeciagow to mozna od nich dostac zapalenia spojowek a wtedy tez ropieja oczka

No dziewczyny wróciłam . Byłam na izbie - kolejki zero ale pani się tylko spytała czy coś się dzieje ,to ja jej na to że nic ---to mnie zapisała na ktg na jutro na 12,20
Chyba zanim urodzę to jeszcze tam pojeżdżę ale z drugiej strony wolę na dojezdne niż tam leżeć i czekać.
Moja chyba prawdziwa kibicka i nie chce przegapić dzisiejszych meczy. :-):-):-)

reklama
Azile kochana ja też myślę że się u ciebie zaczyna..... Trzymam kciuki w takim razie!!!! Zazdroszczę mozliwości maratony seksualnego w tygodniu..... Też bym chciała.
Zuskus jak miło że ktos wreszcie kracze na mnie. Ale super.
Julia oczka ropieją u takiego maluszka tak jak ci dziewczyny powiedziały od przytkanych kanalików. Trzeba masowac to miejsce między kacikiem oczka a noskiem. I przemywać najlepiej solą fizjologiczną. Z rumiankiem uważaj bo moze uczulac.
Mata trzymam kciuki za czwartek!!!! Oby nie trzeba wywoływac - życzę ci zeby sie samo ruszyło.
Maajka serdeczne grtaulacje. Strasznie długo tej twój poród trwał bidulko.
Kasia myślałam ze masz mieć dzis to ktg?
Aniknulka jak Marysi isę nie odbijało przez 10 minut to już jej nie trzymałam dalej. Wg mnie jak ma się odbić to w ciagu tych 10 minut isę odbije.
Magdziarko wiemco czujesz. Ja byłam z Marysią 5 dni po porodzie w szpitalu. Miała ewidentną żółtaczke a ciagle czekali z tym naswietlaniem. też już chodziłam po ścianach. No z tym ze ona dużo spała (tak jest przy żółtaczce) ale na cycku mi wisiała przez godiznę. Moze masz jeszcze mało pokarmu i Antoś w ten sposób zwieksza ci laktację. A moze poprosisz pielęgniarki zeby ci go dokarmiły i zobaczysz czy uśnie na dłuzej po dokarmieniu? Wtedy bedziesz wiedziała czy to z jedzonka. Jeśli fajtycznie ma jakas infekcję to moze być niesopokojny a przede wszeystkim pamietaj że on czuje twój nastrój i niestety jemu też się to udziela. A co Olka ... Ja miałam ponad 6 lat jak się urodziła moja siostra i była strasznie zazdrosna na początku - nawet jej naplułam do ucha ze złosci. Też były pytania mamo kochasz mnie jeszcze, a kogo koschasz bardziej. Jak mama mi powiedxiała że mnie kocgha te 6 lat dłuzej to jakos to mnie tak podbudowało i czułam swoją wyższość nad siostrą. Głupi tekst a jak mi pomógł gówniarze wtedy! Moze też spróbuj czegoś takiego? Potem zawsze w kłótniach to wykorzystywałam jak Magda podrosła hihihh:laugh2:, no i powiem ci że działało to na nia jak płachta na byka wiec jednak jakaś moc mają te słowa.
Wimek mi żółte galaretowate 3 tygodnie temu odchodzi - najpewniej jak jest brązowe, albo z pasemkami krwi wtedy wiadamo że poród blisko. Ale jak odchodzi znaczy że szyja się skraca i czopek wypada.

Do góry