reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja póki co, to zapinam normalne pasy i nie mam zamiaru kupować ciężarówkowych. Ogłądałam kiedyś program, w którym pokazywali jak prawidłowo zapinać pasy, jeśli jest się w ciąży. Wystarczy je tak ułożyć, aby leżały maksymalnie nisko pod brzuszkiem, żeby go nie uciskały, a na górze nad brzuszkiem i będzie ok. A to, że w ciąży też TRZEBA ZAPINAĆ PASY to nikomu chyba nie trzeba przypominać;-)

reklama
mata-kow;
No ja też tak myślałam - tylko, że ostatnio lekarz wskazał mi gdzie jest główka Dzidzi - to była akurat tak nisko. No a przecież pas nie zostaje w jednym miejscu tylko się przemieszcza

Być może mnie dziwi bo jak moja pierwsza kopała to pamiętam jak z brzucha dosłownie wystawały wypukłości a to kolanko a to rączka , śmiesznie to wygląda . No ale to było w 8-9 miesiącu jak już miejsca nie było.:-):-);-);-)

Ja zapinam normalnie ( tyle tylko że ren dolny pas trochę niżej niż zwykle) bo na razie nie wiem jak to jest przepisowo.Kiedyś nie trzeba było.
Mam zamiar poszukać w kodeksie ale jakoś nie mam czasu.
Jak wiecie to piszcie, nie trzeba będzie grzebać w necie.

Przepisowo jest tak, że kobieta w ciąży nie musi zapinać pasów. Ale od kilku lat są postulaty, żeby ten "przywilej" dla ciężarówek zlikwidować - udowodniono, że o wiele większe jest prawdopodobieństwo, że coś się stanie, jeśli kobieta jedzie bez pasa, niż może się stać dziecku, jeśli jedzie w pasie. Ja w każdym razie zapinam i będę zapinała. O nakładce na pasy myślałam, ale są drogie - około 140 zł.na Allegro - np. tutaj: Adapter do pasów bezpieczeństwa. Promocja :O) (291803183) - Aukcje internetowe Allegro

Dzięki za pocieszki. Właśnie wróciłam od iternisty i mam zwolnionko na tydzień:tak:. Przynajmniej sie wyśpię. Mam lerzeć i odpoczywać. Na całe szczęście to tylko wirósówka, więc nie trzeba specjalnych leków.
Pozdrawiam

Właśnie Kasiu, póżniej to będzie prawie noga wystawać. A teraz tylko puknięcia. U mnie też na dole , ale takie to dzieciątko ruchliwe, nie pozwala mi o sobie zapomnieć

Ja dziękuję za taki przywilej, że mogę nie zapinać pasów:szok: jak nie będę zapinać to nawet przy prędkości 50-60 km/h wylecę przez szybę, albo doznam takich urazów, że ciężko będzie mnie odratować, nie wspominjąc juz o maleństwie! Wolę co chwilę poprawiać pasy, żeby dobrze leżały niż żeby mnie coś takiego spotkało:tak:

reklama
Do góry