reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Jeszcze z 3 tygodnie temu byłam przyzwyczajona do nocnych pielgrzymek do wc, ale teraz zanim wstanę to minie z 3 minuty- bo boli brzuch i kręgosłup przy w stawaniu i tak ciężko wstac jakbym ważyła tonę :-:)baffled: jeszcze trochę dziewczynki...

reklama
A rozstępy to swoją drogą. Brzuch tak mnie swędzi okropnie od nich. Smaruję oliwką i jeszcze kremem przeciw rozstępom, to wtedy mniej swędzi. Od drapania porobiły mi się takie strupki na brzuchu.

Ciagle zapominam zapytac:
Czy slyszalyscie o tym ze maz z okazji porodu moze wziac dodatkowe 2 tyg urlopu okolicznosciowego??
Moj maz przy poprzednim porodzie korzystal z L4 na zone (opieka) ktore dostal ze szpitala w kt rodzilam - swoja droga nielatwo bylo takie L4 wywalczyc - 1 tydzien. A teraz sekretarka mowi ze nalezy mu sie 2 tyg urlopu dodatkowego...Wiecie cos o tym???

Tez jestem kadrowa... nalezy mu sie 2 dni z okazji urodzenia dziecka 2 dni opieki nad dzieckiem, 14 dni opieki nad toba i u nas szpital nie robi problemu i potem jeszcze opieka nad dzieckiem 6 tygodni ale to od pediatry i z podkladka od ginekologa, ze ty sie zle czujesz, ze szwy itd. i samodzielnie nie mozesz opiekowac sie dzieckiem (dziecmi) lacznie 60 dni platne 80%

Ja też w nocy wstaję i to ledwo bo mi coraz gorzej , łóżko za nisko, itp. Ja parę razy próbowałam dospać w dzień ale to dla mnie mało realne. Już bardziej po południu ale też za godzinę albo pół się budzę. Nie ma co się tak denerwować już dziś wtoreczek , jutro bynajmniej mam zajęte popołudnie bo idę w końcu do ginki to mi powie co i jak .
życzę pozostałym udanych wizyt i pomyślnych wieści.
Z tego co pamiętam to Dorciaz miała dziś rodzić , ciekawe jak tam

To dziewczyny zaczęły się porody!!!!!!!!!!!!

Dostałam sms od Magdziarki . Jest w szpitalu skurcze są regularna na razie co 10 minut, dostała lewatywkę:-):-):-). Więc trzymajmy za nią kciuki bo skurcze ma z krzyża wiec będzie bolało.:-(

Ostatnia edycja:
no w koncu cos sie dzieje:-)
trzymam kciuki za Magdziarke i Limbe no i Dorciacz tez dzis miala miec cc...
a my dzis pojechalismy obejrzec domek do wynajecia...qrde jak mi sie podoba...3majcie dziewcyny kciuki zeby sie udalo bo na ten wczesniejszy czekamy ponad 3mies i juz stracilismy cierpliwosc...
spotkalam dzis kolezanke ktora urodzila 3 mies temu i zamiast mnie pocieszyc to mi powiedziala ze chlopcow to zwykle sie przenosi..ona urodzila 2tyg po terminie:angry:

No to PANI PROCESOR trzymam kciuki- mam nadzieje ze juz dzisiaj bedziesz tuliła swoje maleństwo!!!!
Limba, Dorciacz mam nadzieję ze u Was ok- trzymam mocno kciuki!!!
Ja coś dzisiaj nie mam siły- ostatnio jak była moja kochan mamusia to nagotowała mi zaje....ych gołąbków, pierogów ruskich i bigosiku- i mam wypchaną zamrażarkę- na obiad dziaij zrobię bigos i ziemniaki-przynajmniej poleniu****e :-)

reklama
Do góry