reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
ehh... to współczuje!
Ale później jak się wprowadzicie to na pewno stwierdzicie, że było warto...:-)
Tego nawału roboty nie zazdroszcze, ale domku bardzo...:-):-):-)

Ja sie ciesze, że zdążyliśmy sie przeprowadzić w zeszłym miesiącu i teraz juz tylko możemy czekać, bo większość zrobiona... No oprócz kawałka blatu w kuchni i szyby w drzwiach:happy::-p:happy2:

reklama
strasznie wam dziękuje za słowa pocieszenia ale mi juz jest tak zle ze tylko poród mnie wyzwoli..... Nie chce chodzic w ciązy do lipca....
co do tego urlolpu o fakt tylko 2 dni przysługuje ale moze wziasć maż L4 od gina na dwa tygodnie. U nas to i tak odpada.... niestety.
Kurde strasznie bolą mnie krzyze.....

Żar się leje z nieba....

Limba ja już myślałam ze ty na porodówce.

Magdziarko myśle ze sie u ciebie zaczyna. Szkoda ze lekarze nie chca czekac dłuzej. Ale z drugiej strony cię rozumumiem doskonale. Wiele bym dała zeby być już w terminie. Ale zauważyłam po majówkach ze jak dziewczybny przenoszą do zazwyczaj rodzą 9-11 dni po!!!! Wiem że u nas na czerwcówkach jak dziewczyny rodziły to kilka dni po ale w sumie 2-3 dni po terminie to żadne przenoszenie - bo przeciez moze sie owu przesunąć albo ktos ma dłuższe cykle.

Wy też się trzymajcie cała reszta. łącze się w bólu z wami dziewczynki.

Joasia - noworodek który nie je 7 godzin??? Kurcze aż dziwne ci powiem. A karmisz go cycem? A jak cyce to wytrzymują? Moja koleżanka miała takie dziecko ale niestety własnie przez to że mała przesypiała jej nocki to nie karmiła jej w nocy i niestety szybko straciła pokarm. Nie chce cie straszyć albsolutnie - tylko mi położne kazały w nocy nie robić dłuzszej przerwy niż 4-5 godzin i żeby jedno karmienie przypadało chociaz około 3-5 bo wtedy jest największy wyrzut prolaktyny - przynajmniej przez pierwsze 2-3 tygodnie.

no - latwo nie bedzie, zreszta caly czas nei jest latwo...dobrze ze wakacje beda, bo moge wydac dzieci choc na 2 tyg
jak Agata chodzi do szkoly - sa dodatkowe obowiazki

wlasnie przez scisk w mieszkanku i kombinowanie Jagodka nabila sobie dzis guza - az mi sie plakac chcialo. Sciagnela polke ktora P przymocowal na rzeczy Olgi. A przymocowal do istniejacych otworow - bo powiedzial ze nei bedzie wiercil nowych dziur ludziom - mieszkanie juz sprzedane - wiec nei nasze, tylko jeszcze mieszkamy. No i polka spadla na glowe - bo ta mala wiercipieta wspina sie wszedzie. Rety - jaka sliwe miala - wystajaca jak antenka:szok::baffled: Juz w nerwach zakomunikowalam mezowemu ze dzis wierci mi te dziure, albo ja sama ja wywierce
Marze aby juz kazdy mial swoj kat, swoj pokoj, a kazda rzecz swoje miejsce. Dlatego jestem gotowa poswiecic kazdy urlop meza w tym roku - a sama zmagac sie z po porodowym zamieszaniem nawet - oby szybciej stad pojsc

Acha Majka pytałaś mnie o ten nadgarstek - przeszło mi jakies 2-3 tygodnien po porodzie. Ale bolalo juz dużo mniej i ręka była dużo mniej zdrętwiała. Ale pamietam ze mi strasznie dała ta ręka w kosć dlatego bardzo ci współczuje.
A do tego zaczeły mi sie takie nerwobóle po skórze w pachach i pachwinach. mama mowi że to od kręgosłupa... Boże co jeszcze??????

Milkaa podziwiam cie - jeszcze przeprowadzka do tego wszytskiego - 3 dzieci. WOW

Wydarłyscie sie na mnie;-);-) i... Takie mi wyrzuciło skrzepy jak w drugim dniu miesiaczki.Skurczy zero ale jade do szpitala bo dziwnie sie czuje.Ręce mi sinieją,mały jakis spokojny a mi sie troi przed oczami.

A córci wyszły bąble na migdałach--angina:baffled::baffled:

Jak nie wróce wieczorkiem to wysle mmsa.Pa kochane

Gluszek - naprawde nic wielkiego - moze z zewnatrz tak to wyglada - albo my juz przyzwyczajeni - bo od ponad roku zyjemy w podobnym tempie i cisniemy do celu - wiemy ze warto i nie patrze w tyl i czy to cos wielkiego czy nie - tylko popycham ten wozek :tak:. A o Olge mielismy sie zaczac starac dopiero w kwietniu 2008 - ale ona sama sie szybciej postarala - troche sie plan skrzyzowal - moze to jedyne szalenstwo - choc nie mam pojecia kiedy zaszlam w ciaze - bo wychodzi ze zaszlam w koncu cyklu:rofl2: - wiec nie szalelismy :-D a szalenstwo samo wyszlo :-D
Nie mozna miec wszystkiego poukladanego:tak:

Mnie tez dretwieje reka, palce...kurde - co to??

Musze magnez dzis kupic bo lydki w nocy spac nei daja

Limba - jedz koniecznie. Skrzepy??? Hmm, moze cos z lozyskiem....jedz i slij smsy. Trzymam kciuki

Wydarłyscie sie na mnie;-);-) i... Takie mi wyrzuciło skrzepy jak w drugim dniu miesiaczki.Skurczy zero ale jade do szpitala bo dziwnie sie czuje.Ręce mi sinieją,mały jakis spokojny a mi sie troi przed oczami.

A córci wyszły bąble na migdałach--angina:baffled::baffled:

Jak nie wróce wieczorkiem to wysle mmsa.Pa kochane

Limba!!! 3maj się, pewnie juz niedługo bedziesz tulić maleństwo!!! Powodzenia!!!!:-):-):-)

Oj Milka ja też Cie podziwiam!! Ja jestem sama z Ł i ledwo daliśmy rade z tym remontem gdyby nie mama i teściowa do dzisiaj bym sprzątała :baffled: na szczęscie juz mieszkamy sobie w mieszkanku- brakuje nam szafy do przedpokoju takiej duzej, no i przydałoby sie zmienic meble u nas w pokoju, ale to da sie jakos przezyc- te meble nie są takie złe, wiec nie marudzę.
tez juz bym chciała urodzic, wczoraj miałam przypływ energii a dzisiaj odwrotnie, rano posiedziałam na bb i poszłam spac- niedawno wstałam- jakas taka bez sił jestem- pewnie jak wszystkie ehhh... :baffled:

reklama
Do góry