reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Po pierwsze gratuluję wszystkim naszym Kochanym Forumowiczkom :-), które się rozdwoiły - cieszę się, że macie to już za sobą i możecie zobaczyć swoje Urocze Żabki:-D
Mam nadzieję, że wszystkim pójdzie tak sprawnie. Ja natomiast dzisiaj się przestraszyłam, Mała poruszyła się jakby chciała przez skórę brzucha mi wyjść...brzuch niby mam wysoko, ale zaczął mnie kręgosłup i jajniki boleć jak na okres...jestem troszkę przerażona, bo dzisiaj jadę na uczelnię chyba sama...oby mnie w samochodzie nie chwyciło :baffled:

reklama
No Ewcia to uważaj na siebie. Ja też dzisiaj wsiadam za kółko...boleści, które mnie chwytają sądo zniesienia, więc myslę, że nie stracę panowania nad kierownicą;-)

Bledną, bledną...wczoraj byliśmy z Mężusiem nad jeziorkiem...masa ludzi z dzieciątkami i wózkami. Widziałam jedną mamusię opalającą się i podniosła mnie na duchu - miała prawie tak dużo rozstępów jak ja, ale wszystkie dużo jaśniejsze i w sumie jakbym się nie przyjrzała, to nawet bym ich nie dostrzegła:tak:

Magdziarko - znaczy że byłaś gotowa na poród. Moja szwagierka rodziła trzecie dziecko 16 godzin na oksy a mały i tak nie chciał wyjsc przy pełnym rozwarciu - zamaist ją ciąć jak Joasię to wyciskali go na siłe. Położna jak się urodził to powiedziała ze mógł jeszcze siedzieć ze 2-3 tygodnie w brzuchu a niby był dwa tygodnie po terminie. Ja uważam że lepiej ciąć w takiej sytuacji niz wyciskać na siłę bo to tylko krzywda dla dziecka potem. Ja mam złe skojarzenia z oksy. Jak pewnie wiecie bo klepie o tym już chyba za dużo... hihi. Ale marzy mi sie taki zupełnie naturlny poród.

Magdziarko a jak Twoje samopoczucie? Szczegolnie te psychiczne mam na mysli...
Ewcia, nie powinno sie nic stac, poza tym te piewrwsze nie sa od razu takie jak pokazuja w filmach, uwierz....

Joanna gratuluję ogromnie narodzin Matiegi. Wracaj szybko do formy. I uściskaj go mocno:tak::tak::tak:

Mamoociku dla Was też gratulacje. Synuś śliczny dorodny chłop:tak::tak::tak::tak::-)

Myszka gratulacje i trzymam kciiki za córeczkę

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam z gratulacjami. Jeśli tak to z góry przepraszam.
A u mnie bez zmian:-(. Coraz bardziej się niecierpliwię, a co za tym idzie denerwuję. To czekanie jest dla mnie najgorsze teraz.

A u mnie bez zmian:-(. Coraz bardziej się niecierpliwię, a co za tym idzie denerwuję. To czekanie jest dla mnie najgorsze teraz.
Oj, przykro mi, przykro Agusia. Wiem co znaczy kiedy magiczna data sie zbliza a potem... mija i nic sie nie dzieje... Trzymam kciuki za szybkie dzialania dzidziulka.
Moze meliska pomoze na newy, bo akurat stres opoznia porod...

Ja przy pierwszej ciązy nie stosowałam regularnie kremów i balsamów. Raczej jak mi się chciało i przypomniało. Nie miałam rozstępów. Ale teraz codziennie obowiązkowo. I póki co narazie nie powyskakiwały. Ale wszystko moze się zmienić po porodzie.

reklama
Mamuśki wszystkie - ogromne gratulacje i buziaki dla nowych dzidziulków:-):-):-)

Madziu ja też już się psychicznie nastawiam na późniejszy termin a poza tym ten cały tydzień mam zajęty - mała ma dzień rodziny i takie tam więc i poród mi nie " na rękę" , będzie co ma być i koniec.
Jakoś się przestałam tym martwić.

Do góry