reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Przezierność robi się około 12 tc , może badał tylko było ok i nic nie ,mówił ?
Ja w pierwszej ciąży też nie miałam badania na przezierność.

reklama
A ja jeszcze nic nieczuje choc to juz 18 tydzien :no: wiem, ze pewnie maluch wkoncu zacznie szalec niedajac mi spokoju, jednak jak narazie wyczekuje, oczekuje i jestem niespokojna z tego powodu :-(

Ja też zaczynam się niepokoić, bo ruchów nie czuję. Co prawda mam jeszcze czas, a i mój tłuszczyk pewnie trochę przeszkadza... mnie martwi też to, że wydaje mi się, że mój brzuszek jakby zmalał:-(

Mam właśnie zamiar się dokładnie teraz dopytać co i jak. Niby jest wszystko ok, ale nie dostałam jeszcze pełnej informacji co do zdrowia maluszka. Na ostatniej wizycie tylko była mowa o łożysku, że prawdopodobnie wytworzy się w dobrym miejscu. Ale zobaczę w poniedziałek. Tym razem nie odpuszczę;-)

A ja się zaczynam martwić czy mój lekarz prowadzący jest ok. W sumie byłam już na 3 wizytach. Na każdej mam robione krótkie USG. Pierwsze miałam w 6 tc, drugie w 9 tc, trzecie w 12 tc. A 7 stycznia będę miała uż 4 wizytę (początek 16tc), a maluszek tylko w 6tc został zmierzony (żeby określić wiek ciąży chyba) i tyle. Żadnych badań na przezierność karku ani nic i trochę się tym martwię. Pisałyście, że dokładne badania miałyście już w 12tc, a ja jeszcze nic :wściekła/y:
A najlepsze jest to, że chodzę prywatnie:szok:
cześć dziewczyny . Ja tak sobie myślę , że każdy lekarz wie co robić trzeba. każda z nas ma inną ciąże.inaczej przechodzi i to dlatego czasami robią dokładniejsze badania a czasami nie.W moim przypadku miałam problemy z ciążą od początku .W 7 tygodniu stwierdzono u mnie ciążę ,a najgorsze było to , że krwawiłam. Na początku chodziłam co 2 tygodnie do mojej giny i zawsze zaczynało się od usg ,aby sprawdzić czy serduszko bije i czy płud żywy.potem wizyty co 3 tygodni a teraz co 4 tygodnie.dopiero jak byłam w 12 tygodniu ciąży to moja gina badała mnie na fotelu i tez nie za każdym razem mnie teraz bada.Chciałam zwrócić uwage, że chodzę państwowo i też dość dobrze się mną zajmują. Niemartwcie się dziewczyny napewno wszystko będzie dobrze . najgorsze pierwsz tygodnie.pozdrawiam was serdecznie.

Ja za każdym razem mam USG, ginka sprawdza czy bije serduszko, za każdym razem badanie dopochwowe :no: okropieństwo. ale mam nadzieję, że już więcej nie będę miała:tak: teraz mam mieć tylko przez powłoki brzuszne.

reklama
ja chodzę raz w miesiącu - na każdą wizytę robię sobie badanie krwi i moczu; na każdej też lekarz mnie bada, a od 18 tygodnia słuchamy serca malucha; usg miałam 3 razy, ale te dwa pierwsze były dodatkowe ze względu na "komplikacje" - generalnie mój ginekolog robi 3 razy usg w czasie ciąży - w 12,20 i po 30 tyg. Jak dla mnie ok :-)

ja też zakupiłam pierwsze typowo ciązowe spodnie, w których chodzę ;-); kupiłam też wcześniej 3 pary na allegro, ale są rozciągnięte i muszę do nich "dorosnąć" w brzuchu ;-)

ale generalnie wszyscy łapią się za głowę i robią wielkie oczy jak im mówię,że jestem w piątym miesiącu ciąży :-) - póki co dalej wyglądam na duuuże wzdęcie :-D

Do góry