reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
A ja sobie pomyślałam jeszcze w inny sposób. Jakby się coś działo złego to sygnałem mogły by być jakieś plamienia itp. Inaczej wszystko jest ok i już :-)

reklama
:-)Witam w niedzielny poranek. wiecie co dziewczyny. Często tak jest( nie tylko u ginekologa) że wychodzimy z niedosytem informacji. Ja staram się się przed wizyta zapisywać sobie pytania, które mnie nurtują. Grunt to nie bać się pytać. A swoją droga lekarze też mogliby być bardziej wylewni i opowiadać nam wszystko dokładnie. Szczególnie jeśli się chodzi prywatnie i co miesiąc daje się komus zarobić umówmy się niemałe pieniądze.

Mam małe pytanko. Piszecie( niektóre ), że macie niskie ciśnienie ja też mam np 80 na 50 i umieram z bólu. Jakie tabletki przeciwbólowe można brac w ciąży? Wiem, że najlepiej żadnych. Dotychczas wytrzymywałam ale zdarza się że ból jest nie do wytrzymania. I jeszcze co wam pomaga na zgagę? pozdrawiam

Flexy u mnie też 18 tydzień( koniec) i nic !
Limba, a Ty na którego masz termin bo ja też za chwilę zacznę 19 tydzień i też nic nie czuję.

Cierpliwości...

azile29 Twoje maleństwo leży zupełnie jak moje na USG w 12 tygodniu. Zamiast wygodnie na pleckach to tak jakby pompki robiło. Mnie to rozbawiło a lekarz powiedział o jakiś siłacz. Za to mojej sąsiadki maleństwo na ostatnim USG stało na głowie. Śmieszne te nasze maleństwa!

magdziara, na pewno można brać spokojnie APAP - oczywiście w rozsądnych dawkach.A jeśli zgaga dokucza Ci naprawdę mocno, to możesz skusić się na Renni, też jest bezpieczny.

Wit C, Wapno, Sinupret, Stodal, Sterimar Maść majerankowa , tantum verde - to na przeziębienie
Apap,Paracetamol - lista leków które można brać w ciąży

Właśnie cierpliwości ! Ja czuję ale też jeszcze nie tak mocno jak w pierwszej ciąży. Szukam i szukam w domu stetoskopu to bym chociaż próbowała usłyszeć serducho ( nie wiem gdzie go wsadziłam)

Dziewczynki a gdzie można kupić stetoskop i jak cenowo to stoi?
bo ja nadal czekam na kopniaka :-(
Hej z tego co wiem stetoskop mozna kupić w sklepach ze sprzętem medyczny. Ale ceny chyba nie są takie niskie myslę że taki profesjonalny
200 zł . Może sprawdx na allegro. A chyba najlepiej jednak poczekać...bo póxniej sięnie przyda( chyba że w kolejnej ciąży) pozdrawiam!

ps. Ale znalazłam też takie tanie stetoskopy w sklepie internetowym od 12 zł już ale nie wiem czy będą Ok. W sumie za taką kasę niecierpliwe mogą się zaopatrzeć link Stetoskop - NAJLEPSZE CENY - Stetoskopy, sklep medyczny, sklep internetowy, sklep medyczny, sklep internetowy

reklama
Ja tez juz myslalam o stetoskopie,myslalam,ze to niedrogie.Ale sprawdzilam na allegro i najtanszy byl za 50zl,jeden za 150zl,a wszystkie inne za 400-450zl!

Do góry