reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mata_kow nie zamarwiaj się !!!!
Lepiej pójdz do lekarza i powiedz jemu o swoich obawach, po wizycie napewno poczujesz się lepiej. A teraz bądz optymistką , bo to że brzuch ci zmalał to nic nie oznacza. Może miałaś wcześniej wzdęcia a teraz mineły. Albo mniej ostatnio jadłaś.
Pamiętaj że twoje samopoczucie odczuwa dzidzia, więc lepiej bądz radosna!!!!

reklama
iwosz
Ja też wyglądam jak bym się obiadła i nie wiele widać!!:-D Ale miałam tak w pierwszej ciąży. Za to póżniej był wielki i niestety w 8 miesiącu straszne roztępy.
Więc pewnie ta ciąża jest podobna. Ja jeszcze nie noszę ciuszków ciążowych , wszystki za duże. Noszę spodnie biodrówki które powoli spadają. Daje sobie jeszcze 2 tygodnie i wybiorę się na zakupy może kupie jakieś dopasowane, bo wszystkie które posiadam są jakieś wielkie i jeszcze za duże. Pewnie na razie, jeszcze trochę będą w sam raz.
pa pa pa

Nie zmartwiam się tym tak bardzo, że brzuch mi trochę zmalał i nie czuję jeszcze ruchów. Po prostu mnie to zastanawia ;-) a wątpliwości rozwieję już nie długo - za dwa dni wizyta

To świetnie !!!
Czasem takie czytanie o innych ciążach dodaje nam niepewności. A niekiedy czujemy się z tym ok. Takie walory.
Trzymam za ciebie kciuki, i czekam na wiadomości po wizycie u gina.
A propos moja dzidzia dzisiaj cału dziń nie dawała znaków a tera wierci jak szalona.
pa

Ja to na przykład jestem całkiem zielona jeśli chodzi o ciążę.:happy2: W końcu to moja pierwsza;-), a i w bliskiej rodzinie jakoś tych ciąż wiele nie było, dlatego najpierw czytam co mądrego piszą doświadczone mamusie na BB, potem szperam w necie, rozmawiam z teściową, a na końcu wyjaśniam wątpliwości (jeśli jakieś jeszcze są) z ginką. I jakoś na razie daję radę ;-)

ja od początku miałam robione juz 3 USG i tylko raz mocz i krew i myślę źe to wystarcza niechce być tu mondralą ale zdaje mi sie ze wyniki raz na 3 miesiące sam mi tak powiedział gin i mowil ze jak będzie sie działo coś zlego to wtedy bedzie kierował zeby sobie zrobić . A w piątek ide gina i powiedział mi ze jak sie uda to powie mi płeć juz sie nie moge doczekać :tak:

Azile - mi rozstępy wyskoczyły dwa tygodnie przed porodem, jak brzuch się opuścił :-) ; a sam brzuch , taki konkretny, pojawił się w 6/7 miesiącu - pewnie teraz będzie podobnie

Jola244 - jak dla mnie raz na 3 miesiące to za rzadko; w poprzedniej ciąży miałam super wyniki a i tak robiłam sobie badania co miesiąc; ale co lekarz to inna "polityka" :-)

reklama
Dziewczynki ja też jeszcze nie czuje ruchów a u mnie prawie 18 tydzień, w środe mam wizyte u gina (która działa na mnie bardzo uspakajająco) i na pewno popodglądam jak synuś wariuje w brzuszku:tak: a co do czucia ruchów, jeśli po 20-22 tygodniu nic nie będzie się czuło to można zacząć się martwić ale tak mamy jeszcze czas :-)

Do góry