reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
głuszku;
To i może moja Dzidzia wreszcie weźmie sobie do serca to, że się martwię iż taka jest spokojna :-D
kasiau30;
wielkie dzięki za te słowa :-) troszeczkę mnie uspokoiły

reklama
Witaj w klubie ja też byłam z rańca na badaniach krwi i moczu. Moje siuśki były jakieś dziwne i było dużo jakiegoś białego osadu ( mam nadzieję , że jest ok , musi być )

u mnie najlepiej w sobotę - bo wtedy nie ma ludzi.
Co prawda nie były to pierwsze siuśki po nocy bo nie potrafię nie wstać w nocy i przespacerować się na siku...no zobaczymy. Tak jak Piszesz - musi być ok

Witam wszystkich "wierciuszków" i "spokojniaczków".

Moja fasolinka należy do tych pierwszych, w 15 tyg zaczęła skrobać "po dnie", później pukać a teraz regularnie wieczorkami puka, przeciąga się i łaskocze. Mały pasożycik, szczególnie jak po przerwie świątecznej wróciłam do pracy to musiało się jej to nie podobać tak samo jak mamie, bo kręciła się powodując ból.
Spokojnie mamusie "spokojniaczków" jeszcze poczujecie tą przyjemność.......
Miałam jeden taki dzień, że wpadłam w panikę, że coś nie tak z maleństwem, bo nic nie czułam przez cały dzień i miałm jakiś wstręt do jedzenia. Oczywiście jako początkująca zaczęłam się strsować, ale na szczęście fasolinka tak mocno zapukała następnego dnia o 5 rano, że az mnie obudziła.
Z cierpliwością trzeba czekać na te kochane kopniaczki.

A ja dzis rano tak konkretnie czulam ruchy dziecka,ze az bylam w szoku.Po tym,jak rano przebieglam sie troche do autobusu-dzidziunia potem niezle rozrabiala:-)Wspaniale uczucie-pierwszy raz mialam takie wyrazne ruchy:-)

A tu,w Belgii,jest jakos inaczej.Do tej pory mialam tylko 2 badania krwi i ani razu moczu.Kiedy zapytalam o ten mocz,to mi powiedziala,ze to jeszcze za wczesnie.Nie robila mi tez ani razu normalnego badania ginekologicznego-a chyba powinna chociaz sprawdzic stan szyjki,pobrac wymaz,prawda?Wczoraj nawet nie musialam sie rozbierac,bo usg bylo przez brzuch,tylko buty zdjelam do zwazenia i podciagnelam rekaw do cisnienia....

A tu,w Belgii,jest jakos inaczej.Do tej pory mialam tylko 2 badania krwi i ani razu moczu.Kiedy zapytalam o ten mocz,to mi powiedziala,ze to jeszcze za wczesnie.Nie robila mi tez ani razu normalnego badania ginekologicznego-a chyba powinna chociaz sprawdzic stan szyjki,pobrac wymaz,prawda?Wczoraj nawet nie musialam sie rozbierac,bo usg bylo przez brzuch,tylko buty zdjelam do zwazenia i podciagnelam rekaw do cisnienia....

Nie mam pojęcie czy jest jakiś schemat. Ja miałam pierwsze badanie USG(8 tydzień)dopochwowe. Nastęna wizyta za miesiąc( 12tydzień ciązy) też badanie USG dopochwowe(badanie przezierności karku maluszka). Musiałam mieć ze soba wyniki z krwi i moczu( toxoplazmoza, wr, i takie ogólne) . Kolejna wizyta też za miesiąc. Badanie na fotelu , właśnie stan szyjki czy zamknięta długośc itp. Teraz mam w 20 tyg i będzie badanie USG..pomiar kości udowej maluszka. Tak więc nie wiem od czego to zależy. pozdrawiam

Ja mam teraz w środę 3 wizytę ale nie mam tak dokładnie podanej daty. Proszę przyjść po nowym roku i już. Wszystko było ok więc może dlatego to nie ma aż takiego znaczenia. Usg miałam w 12 tyg. dopochwowe , a ogólnie badania krwi i moczu co miesiąc. Ja chodzę w sobotę bo w tygodniu tylko rano a wtedy idę do pracy. Szef wg mnie jest ok , zamierzam wrócić do tej pracy więc jak na razie nie chodziłam na zwolnienia.

reklama
Jeżeli chodzi o wizyty u lekarza, to ma do Was pytanie: czy na każdej wizycie jesteś badane na fotelu gin.? Ja co wizytę robię badanie moczu, a badanie krwi co drugą (jeżeli z tym poprzednim było wszytko ok), no i na każdej wizycie mam USG. Trochę mnie to martwi że gin mnie nie bada, to moja pierwszea ciąża i nie wiem czy mam zmieniać w związku z tym lekarza? Z góry dziękuje za pomoc.

Do góry