ja miałam taką zwykłą plastikową kopertę A4 na zatrzask i tak samo zrobię tym razem. Do tej pory ja mam i mam tam wszystko od karty ciąży i pierwszych wyników aż po wypis ze szpitala po porodzie.Jak byłam w ciąży 3 lata temu, to też w niektórych przychodniach dziewczyny dostawały, ale teraz to dla mnie po prostu gadżet. Kupię sobie zwykłą teczkę z gumką jak już będę miała kartę Zapisałam się na pierwszą wizytę 9.11, to będzie 6+5
reklama
Wiola.G1234
Fanka BB :)
Ja w pierwszej ciąży miałam taką teczkę super mi się sprawdziła. W drugiej dostałam od ginekologa,a w tej ciąży zobaczę czy coś dostanę jak nie to zamówię taką samą co na zdjęciu tylko w innym kolorze bo teczek z poprzednich ciąż nie ruszam tam wszystko jest
Załączniki
bleucoco
A rzeczywiście, to też fajny pomysł! Ja teraz z taką kopertą chodzę z synem do lekarzy, miałam tam też dokumenty na wyjazdy. Fajna sprawa!ja miałam taką zwykłą plastikową kopertę A4 na zatrzask i tak samo zrobię tym razem. Do tej pory ja mam i mam tam wszystko od karty ciąży i pierwszych wyników aż po wypis ze szpitala po porodzie.
bleucoco
Moja teczka z poprzedniej ciąży po otwarciu śmierdzi szpitalem. W środę wyjmowałam dokumenty syna, bo tam teraz trzymam wszystkie jego zdrowotne a mieliśmy badania i ojezusmaria jaki smród szpitala To wszystko dlatego, że to ta sama, co ją wzięłam do poroduJa w pierwszej ciąży miałam taką teczkę super mi się sprawdziła. W drugiej dostałam od ginekologa,a w tej ciąży zobaczę czy coś dostanę jak nie to zamówię taką samą co na zdjęciu tylko w innym kolorze bo teczek z poprzednich ciąż nie ruszam tam wszystko jest
Natalia.99
Dzięki dziewczyny te od mamy ginekolog jakoś do mnie nie przemawiają grafika za mało stonowana jak dla mnie ale te teczki super
Wiola.G1234
ale w sumie tak teraz myślę że A4 byłaby chyba lepszaJa w pierwszej ciąży miałam taką teczkę super mi się sprawdziła. W drugiej dostałam od ginekologa,a w tej ciąży zobaczę czy coś dostanę jak nie to zamówię taką samą co na zdjęciu tylko w innym kolorze bo teczek z poprzednich ciąż nie ruszam tam wszystko jest
bleucoco
W A4 wygodniej szukać jednak, bo te mniejsze to wtedy wszystko na pół złożoneale w sumie tak teraz myślę że A4 byłaby chyba lepsza
Asiaa_
i u nas rosół ale akurat jak go gotowałam to nie mogłam się doczekać degustacjiwitam w klubie u nas też rosół i myślałam że nie wytrzymam podczas gotowania
Jak te segregatory są takie jak segregatory do książeczki zdrowia dziecka to się nie dziwie mam właśnie ten drugi i leży sobie, nigdzie takiego kloca wielkiego nie będę ze sobą wozić. Tylko miejsce zabiera a i tak wszystkiego się szukaJa przy pierwszej ciązy używałam tego od MamyG. W tej jestem rozsądniejsza i będę miała normalną teczkę
bleucoco
One są małe, akurat to mi nie przeszkadzało, tylko po prostu wiadomo - przy pierwszej ciąży z ekscytacji kupowałam takie gadżety i dawało mi to mega dużo radości, że ojej mam segregator z napisem „jestem w ciąży”, ale super, łał, a teraz już po prostu wystarczy mi zwykła teczkai u nas rosół ale akurat jak go gotowałam to nie mogłam się doczekać degustacji
Jak te segregatory są takie jak segregatory do książeczki zdrowia dziecka to się nie dziwie mam właśnie ten drugi i leży sobie, nigdzie takiego kloca wielkiego nie będę ze sobą wozić. Tylko miejsce zabiera a i tak wszystkiego się szuka
reklama
No właśnie dziewczyny, czy wasi ginekolodzy chcieli od was poprzednie karty ciąży? Mój nie tylko ze chce zobaczyć, ale chce dołączyć do obecnej kartu ciąży. Tym bardziej mnie to dziwi bo pierwsza ciążę prowadziłam w pl a teraz w de i nie sądzę żeby w szpitalu czy gdziekolwiek cokolwiek ona im powiedziała a jakby chciał np badania na toxo itp to mam to na osobnych kartach i bardzo często są one nawet nie wpisane do karty ciąży. Zdziwiłam się tym.