reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Mnie cały czas boli brzuch. Mam wrażenie że z każdym dniem mocniej 🤷 na wizycie wspomnę o tym lekarzowi. Z poprzednich nie pamiętam czy brzuch mnie bolał. Chociaż pewnie to ze stresu bo jakoś taki nerwowy tydzień miałam i wcale w weekend nie przeszło 🤷 w pierwszej ciąży pamiętam że non stop gruszki jadłam. Kupiłam sobie dziś. Zobaczymy czy teraz też będą dla mnie takie atrakcyjne 😅
ja w poprzedniej zajadałam się kalarepą, po ciąży i do teraz nie mogę znieść jej zapachu. Tak samo jak kocham migdały, tak w ciąży mi nie smakują, ale jem bo pomagają na mdłości. Od kilku dni mam fazę na jabłka I też jem, ale zupełnie się mnie nie trzymają.

reklama
A wy też się tak zaokraglilyscie? Ja ważę 60kg, mam taką przeciętna budowę, ale raczej szczupłą, zawsze miałam dość szerokie biodra a teraz mi je tak rozepchalo że się w spodnie nie mieszczę, normalnie z dnia na dzień musiałam zamienić S na M xD najgorzej że w pracy mam robocze, jak dojdą jeszcze wzdęcia to nie wiem jak ja będę chodzić ubrana :)
Taak. Też ważę 60 kg , jestem szczupła. Na codzien można było się obić o moje kości biodrowe. Już tak łatwo ich nie widać 😅 dookoła jestem tak zaokrąglona , przygotowuje się chyba już ciało do udźwignięcia ciężaru brzucha ktory nadejdzie niebawem 🤣

A wy też się tak zaokraglilyscie? Ja ważę 60kg, mam taką przeciętna budowę, ale raczej szczupłą, zawsze miałam dość szerokie biodra a teraz mi je tak rozepchalo że się w spodnie nie mieszczę, normalnie z dnia na dzień musiałam zamienić S na M xD najgorzej że w pracy mam robocze, jak dojdą jeszcze wzdęcia to nie wiem jak ja będę chodzić ubrana :)
ja ważę 47 kg i mam 162 cm wzrostu 🙈 i już mi ciężko spodnie zapiąć ,ale to pewnie jeszcze wzdęcia 🙈

ng/ml. Myślisz że to wysoki? Przy wyniku 19,34 dostałam duphaston a później jeszcze spadł. Przyrostu wcześniej nie sprawdzałam
Myślę, że skoro beta spadła a progesteron się utrzymuje to w tej sytuacji jest wysoki. A czemu dostałaś duphaston ? Plamiłas wcześniej czy coś się działo?
Ja w poprzedniej ciąży miałam 17 progesteron I nie dostałam nic, ale u mnie się nic nie działo.
Skontaktowalabym się z lekarzem.

Nie, nie plamiłam i nie miałam żadnych dolegliwości. Ale po tym jak lekarz nic nie zobaczył na USG stwierdził, że zaczekamy jeszcze tydzień i żebym w tym czasie brała duphaston. W poniedziałek skontaktuję się z lekarzem. Dziękuję ❤️

Ostatnia edycja:
Ja jestem plus size ogólnie więc wagę startową mam większą ale fakt, brzuch mi wypchnęło do przodu bardzo mocno już jak na ten moment, szczególnie wieczorem bo rano normalnie się ubiorę i nic mnie nie uwiera a wieczorem całe szczęście że spodnie mam elastyczne 🥲 u mnie kwestie genetyczne, u Mamy i siostry też szybko brzuch się pojawił a potem zwolnił z rosnieciem

reklama
Do góry