reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Mnie już zaczyna brać stres.. jutro już wiem, że nie będę spać przed poniedziałkowa wizytą 🤦‍♀️ Boję się, że pójdę i serce już nie będzie bić 😳
Nie wygaduj głupot. Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. Nie ściągaj na siebie złych myśli. Stres Ci nie potrzebny.

Mnie cały czas boli brzuch. Mam wrażenie że z każdym dniem mocniej 🤷 na wizycie wspomnę o tym lekarzowi. Z poprzednich nie pamiętam czy brzuch mnie bolał. Chociaż pewnie to ze stresu bo jakoś taki nerwowy tydzień miałam i wcale w weekend nie przeszło 🤷 w pierwszej ciąży pamiętam że non stop gruszki jadłam. Kupiłam sobie dziś. Zobaczymy czy teraz też będą dla mnie takie atrakcyjne 😅
W poprzedniej tak mnie bolał brzuch, że chyba z 3/4 tygodnie byłam na nospie. Codziennie. Teraz miałam bóle takie ostre kilkusekundowe a codziennie boli mnie jajnik raz lewy raz prawy, ale ta beta u mnie jakoś mega nie rośnie to i cycki nie bolą i mdlosci nie mam. Nie pamiętam w pierwszej ciąży koedy zaczęły boleć mnie cycki, ale bolały okropnie nawet jak dotykałam o coś to ból niesamowity. Teraz jakby mnie mrowią, ale jest tak wcześnie, że raczej sobie wkręcam 🙈

5+4 ..Zmęczenie ale raz jest a raz nie aktualnie mam urlop więc zobaczymy jak wrócę do apteki;). Piersi bez zmian jedynie czasem pobolewają i swedza mnie sutki . Mialam mega ochotę na kwasne już troszkę minęło. Bardzo duże wzdęcia brzucha , odbijanie gdzie nigdy tego nie mialam. No i podchodzenie woda już sporo..a to dopiero początek. I leci mi wszystko z rąk 🤣 pobolewa mnie podbrzusze chodź na początku bardziej . I czasem boli mnie ledzwiowy . Nerwowa bardziej jestem ;) Ale generalnie nie czuje się jak w ciąży

Dziewczyny ja niestety pewnie będę się z Wami żegnać. Nie dawało mi spokoju to, że lekarz nic w środę nie zobaczył na USG i kazał czekać do 30.10, więc zrobiłam bętę w czwartek i dziś. Wynik z czwartku 1593 a z dziś 1445. Nie wiem co teraz robić. W sensie, że nie czekać do 30.10 to jasne, ale myślicie, że mogę dopiero w poniedziałek zadzwonić do mojego lekarza czy powinnam jakoś zareagować już teraz? I progesteron w czwartek 16,18 a dziś 16,31. Mogę tak po prostu odstawić duphaston?
Przykro mi :(
Ja bym odstawiła.
A wcześniej sprawdzałaś przyrost?
Dziwi mnie taki wysoki progesteron to jednostka ng?
Nie masz możliwości napisania do niego SMS?

Ja to tak lubię poschiziwać 🤣🤦‍♀️ Jeszcze do mnie nie dochodzi, że po tylu przeciwnościach się udało 😬
Ja też ten typ 🙈 szybko sobie coś wkręcam a potem "przeżywam" więc staram się szybko ucinać złe myśli. W ciąży niewskazane czarnowidztwo 🤷
A boje się non stop. Oby wtorek miał dla mnie dobre wieści 🙏

Mnie już zaczyna brać stres.. jutro już wiem, że nie będę spać przed poniedziałkowa wizytą 🤦‍♀️ Boję się, że pójdę i serce już nie będzie bić 😳
Ja mam dokładnie taki sam stres a jeszcze tydzień do wizyty 🥲 chodzę i mówię że nie chce się nastawiać bo wszystko mogło się stać w tym czasie mimo że objawy są bez zmian i brzuch rośnie...ale na głowie sajgon

Ja mam dokładnie taki sam stres a jeszcze tydzień do wizyty 🥲 chodzę i mówię że nie chce się nastawiać bo wszystko mogło się stać w tym czasie mimo że objawy są bez zmian i brzuch rośnie...ale na głowie sajgon
Noooo dokładnie tak jest też u mnie 🤦‍♀️ Potem po wizycie mega spokój i kilka dni przed od nowa nakręcanie 🤣 Jezu… a gdzie tam tyle miesięcy jeszcze do porodu 😳

reklama
A wy też się tak zaokraglilyscie? Ja ważę 60kg, mam taką przeciętna budowę, ale raczej szczupłą, zawsze miałam dość szerokie biodra a teraz mi je tak rozepchalo że się w spodnie nie mieszczę, normalnie z dnia na dzień musiałam zamienić S na M xD najgorzej że w pracy mam robocze, jak dojdą jeszcze wzdęcia to nie wiem jak ja będę chodzić ubrana :)

Do góry