reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Mnie cały czas boli brzuch. Mam wrażenie że z każdym dniem mocniej 🤷 na wizycie wspomnę o tym lekarzowi. Z poprzednich nie pamiętam czy brzuch mnie bolał. Chociaż pewnie to ze stresu bo jakoś taki nerwowy tydzień miałam i wcale w weekend nie przeszło 🤷 w pierwszej ciąży pamiętam że non stop gruszki jadłam. Kupiłam sobie dziś. Zobaczymy czy teraz też będą dla mnie takie atrakcyjne 😅
ja w poprzedniej zajadałam się kalarepą, po ciąży i do teraz nie mogę znieść jej zapachu. Tak samo jak kocham migdały, tak w ciąży mi nie smakują, ale jem bo pomagają na mdłości. Od kilku dni mam fazę na jabłka I też jem, ale zupełnie się mnie nie trzymają.

reklama
A wy też się tak zaokraglilyscie? Ja ważę 60kg, mam taką przeciętna budowę, ale raczej szczupłą, zawsze miałam dość szerokie biodra a teraz mi je tak rozepchalo że się w spodnie nie mieszczę, normalnie z dnia na dzień musiałam zamienić S na M xD najgorzej że w pracy mam robocze, jak dojdą jeszcze wzdęcia to nie wiem jak ja będę chodzić ubrana :)
Taak. Też ważę 60 kg , jestem szczupła. Na codzien można było się obić o moje kości biodrowe. Już tak łatwo ich nie widać 😅 dookoła jestem tak zaokrąglona , przygotowuje się chyba już ciało do udźwignięcia ciężaru brzucha ktory nadejdzie niebawem 🤣

A wy też się tak zaokraglilyscie? Ja ważę 60kg, mam taką przeciętna budowę, ale raczej szczupłą, zawsze miałam dość szerokie biodra a teraz mi je tak rozepchalo że się w spodnie nie mieszczę, normalnie z dnia na dzień musiałam zamienić S na M xD najgorzej że w pracy mam robocze, jak dojdą jeszcze wzdęcia to nie wiem jak ja będę chodzić ubrana :)
ja ważę 47 kg i mam 162 cm wzrostu 🙈 i już mi ciężko spodnie zapiąć ,ale to pewnie jeszcze wzdęcia 🙈

ng/ml. Myślisz że to wysoki? Przy wyniku 19,34 dostałam duphaston a później jeszcze spadł. Przyrostu wcześniej nie sprawdzałam
Myślę, że skoro beta spadła a progesteron się utrzymuje to w tej sytuacji jest wysoki. A czemu dostałaś duphaston ? Plamiłas wcześniej czy coś się działo?
Ja w poprzedniej ciąży miałam 17 progesteron I nie dostałam nic, ale u mnie się nic nie działo.
Skontaktowalabym się z lekarzem.

Nie, nie plamiłam i nie miałam żadnych dolegliwości. Ale po tym jak lekarz nic nie zobaczył na USG stwierdził, że zaczekamy jeszcze tydzień i żebym w tym czasie brała duphaston. W poniedziałek skontaktuję się z lekarzem. Dziękuję ❤️

Ostatnia edycja:
Ja jestem plus size ogólnie więc wagę startową mam większą ale fakt, brzuch mi wypchnęło do przodu bardzo mocno już jak na ten moment, szczególnie wieczorem bo rano normalnie się ubiorę i nic mnie nie uwiera a wieczorem całe szczęście że spodnie mam elastyczne 🥲 u mnie kwestie genetyczne, u Mamy i siostry też szybko brzuch się pojawił a potem zwolnił z rosnieciem

reklama
Do góry