reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Ja już po wizycie. Musiałam odespać mega stres.
Moja ginekolog zrobiła mi USG i powiedziała, że nie widzi serduszka. Cała zamarłam i ciśnienie mi skoczyło do książkowego, bo mi potem mierzyła, a mam mega niskie. Ale nie poddała się i szukała dalej, z wkładaniem pięści pod pupę, nawet kazała wstrzymać oddech na chwilę, ale jest 🤍 Kamień z serca przynajmniej na chwilę. Zarodek mniejszy niż z OM i to grubo, także trzymam kciuki, ale strach się już cieszyć.
Gratuluję 💓 Ważne że znalezione 💓 stresu się najadłaś ale już mam madzieję spłynął na Ciebie spokój 🙂 będzie dobrze 🙂 trzeba w to wierzyć 😉

reklama
Moja ginekolog zrobiła mi USG i powiedziała, że nie widzi serduszka. Cała zamarłam i ciśnienie mi skoczyło do książkowego, bo mi potem mierzyła, a mam mega niskie. Ale nie poddała się i szukała dalej, z wkładaniem pięści pod pupę, nawet kazała wstrzymać oddech na chwilę, ale jest 🤍 Kamień z serca przynajmniej na chwilę. Zarodek mniejszy niż z OM i to grubo, także trzymam kciuki, ale strach się już cieszyć.
Jestem dobrej myśli, że wszystko będzie już dobrze! Dobrze, że lekarz był taki dokładny, nie odpuścił i udało się znaleźć serduszko. Czy przez to, że zarodek jest mniejszy musisz to teraz jakoś częściej kontrolować? Ja trzymam mocno kciuki i nie puszczam! 🤎

Jestem dobrej myśli, że wszystko będzie już dobrze! Dobrze, że lekarz był taki dokładny, nie odpuścił i udało się znaleźć serduszko. Czy przez to, że zarodek jest mniejszy musisz to teraz jakoś częściej kontrolować? Ja trzymam mocno kciuki i nie puszczam! 🤎
Nie, powiedziała mi gin, że nie powinnam iść wcześniej niż za 7-10 dni, żeby się nie stresować bardziej. Następna moja wizyta to pierwsza na nfz 24.10.

/
Mniejszy zarodek oznacza, że później była owulacja niż licząc od om. Więc trzeba będzie skorygować datę porodu.

Jaki tego powod , że tak ciężko było znaleźć serduszko ? :( , kiedy następna wizyta ? Biedna najadlas się strachu dzisiaj :( ..

Nie, powiedziała mi gin, że nie powinnam iść wcześniej niż za 7-10 dni, żeby się nie stresować bardziej. Następna moja wizyta to pierwsza na nfz 24.10.
A kiedy miałaś miesiączkę ostania? Masz normalne cykle w sensie 28 dniowe?
Właśnie czekam już tydzień na ponowne usg miałam tydzień temu i nie było zarodka tylko pęcherzyk i ciałko żółte.
Lekarz podejrzewa młodsza ciąże właśnie i
czekam …
Miałam miesiączkę 26.08 cykle 30-32.
Super ze jest ♥️ myśl pozytywnie. Tyle kciuków tu za Ciebie wszyscy trzymają ze musi być dobrze 🌸🤞

A co jeśli jest na 100% potwierdzona owulacja a zarodek i tak za mały? Pytam z czystej ciekawości jak to jest…
Nie mam doświadczenia więc nie wiem. Nigdy owu u gina nie potwierdzałam. Moje obie ciążę były niby młodsze niż z om, a potem dziwnym trafem nadganiały i termin porodu zostawał z om 🤷

reklama
Do góry