reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Zakładamy już prywatną grupę ? Jak ktoś dojdzie to się dopnie do prywatnej najwyżej
Ja jestem za tym… po co inni mają czytać o nas skoro sami tworzą swoje prywatne grupy. Nic bardziej mnie nie denerwuje jak „jeśli mogę wtrącić..” na nie swoim wątku :) ale pewnie jeszcze kilka dni poczekamy 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
Hej. Byłam na badaniu przedwczoraj i było wszystko ok, 0.5mm. Wczoraj dostałam krwawienia jak w okres ze skrzepami oraz skorczy więc pojechałam na sor. Dostalam duphaston 1x3. Pęcherzyk wg lekarza z soru za mały w stosunku do wieki płodu (0.75mm). Za 10dni mam wizyte sprawdzająca w Niemczech (tam mieszkam, teraz urlop w Polsce) wtedy wszystko się okaże. Trzymajcie mocno kciuki za borówkę. Może ktoś miał już taki problem i wszystko się dobrze skończyło? Zdrówka dla Was wszystkich.
ja miałam w pierwszej ciąży tak mocne krwawienia. Też dostałam wtedy duphaston. Tylko nie mówili wtedy nic o wielkości pęcherzyka. U nas skończyło się szczęśliwie i młoda ma niecałe 16 miesięcy

Śniło mi się , że urodziłam dziewczynkę. W zasadzie to odebrałam ja z jakiegoś sklepu. Jeszcze Pana pytałam jaka płeć. Więc przy okazji kupiłam skarpetki i czapeczkę żeby nie zmarzła w drodze do domu w wózku. Haha

A z takich gorszych wiadomości niedzielnych. Chyba się rozstaje z ojcem dziecka. Jesteśmy ze sobą trzy lata. I chyba koniec nadszedł. Jestem załamana bo z Alicji ojcem rozstałam się 5 lat temu. W. Wychowywał Alicję od trzech lat. Teraz czekam na drugie dziecko.
Jak to będzie wyglądało. Jak bym była jakąś patologią. Ktoś kto mnie nie zna tak właśnie pomyśli. Może wyjadę całkiem z tego miasta. Może do mamy do Niemiec. Mam dość już wszystkiego .. nie potrafię sobie tego życia ułożyć...
Wiem, że może to błahe co powiem, ale nie myśl o tym, co pomyślą inni, bo ludzie zawsze będą swoje myśleć i nie zmienimy tego. Myśl o sobie i o swoich dzieciach, to Wy i Wasz spokój są teraz najważniejsze, a nie zdanie jakichś ludzi, którzy życia za Ciebie nie przeżyją. Życzę Ci powodzenia i duuuuzo spokoju, a życie Ci się na pewno jeszcze pięknie ułoży! 😊

Hej dziewczyny, witam się nieśmialo a to ze względu, że juz 2 poronienia samoistne oraz CP z usunięciem jajowodu za mną( trombofilia wrodzona) . :/ Ost miesiączka 14.09, zrobiłam test 13.10 pozytywny i od razu ze względu na przeszłość poleciałam na betę i do ginka. Ofc usg nic nie pokazało bo za szybko.
Beta 13.10 388 a dzisiaj (15
10) 988 zaś progesteron 76( nie wiem czy to db wynik bo nigdy nie robilam).
Teleporade mam dopiero w środę a lekarka nic na poprzedniej wizycie mi nie przepisała bo kazala czekać na wynik bety. Uhhh stres ogromny, bo boję soe ze znowu 6 7 tc skonczy się poronieniem albo jeszcze gorzej ale staram się być spokojna. ;) z objawów to cycki bolą jak szalone i zaczynam sikać czesto :-p Pozdrawiam cieplutko z deszczowego Gdańska:)

Hej dziewczyny, witam się nieśmialo a to ze względu, że juz 2 poronienia samoistne oraz CP z usunięciem jajowodu za mną( trombofilia wrodzona) . :/ Ost miesiączka 14.09, zrobiłam test 13.10 pozytywny i od razu ze względu na przeszłość poleciałam na betę i do ginka. Ofc usg nic nie pokazało bo za szybko.
Teleporade mam dopiero w środę a lekarka nic na poprzedniej wizycie mi nie przepisała bo kazala czekać na wynik bety. Uhhh stres ogromny, bo boję soe ze znowu 6 7 tc skonczy się poronieniem albo jeszcze gorzej ale staram się być spokojna. ;) z objawów to cycki bolą jak szalone i zaczynam sikać czesto :-p Pozdrawiam cieplutko z deszczowego Gdańska:)
Witaj 😉 teraz już wszystko na pewno będzie dobrze. Progesteron 76 to bardzo dobry wynik. Ja miałam 60 i gin był zachwycony wynikiem.

Witaj :)
Ale heparynę oczywiście masz lub analogiczne?

Ja już po wizycie. Musiałam odespać mega stres.
Moja ginekolog zrobiła mi USG i powiedziała, że nie widzi serduszka. Cała zamarłam i ciśnienie mi skoczyło do książkowego, bo mi potem mierzyła, a mam mega niskie. Ale nie poddała się i szukała dalej, z wkładaniem pięści pod pupę, nawet kazała wstrzymać oddech na chwilę, ale jest 🤍 Kamień z serca przynajmniej na chwilę. Zarodek mniejszy niż z OM i to grubo, także trzymam kciuki, ale strach się już cieszyć.

reklama
🙋‍♀️ ja w poniedzialek
Jestem w PL i udalo sie zapisac na szybko, na wybory tez 😉

Prosze o duzo kciukow okolo 16 😬
Bede tez badac krew. Co jeszcze oprocz proga, bety i TSH polecacie sprawdz

Ja już po wizycie. Musiałam odespać mega stres.
Moja ginekolog zrobiła mi USG i powiedziała, że nie widzi serduszka. Cała zamarłam i ciśnienie mi skoczyło do książkowego, bo mi potem mierzyła, a mam mega niskie. Ale nie poddała się i szukała dalej, z wkładaniem pięści pod pupę, nawet kazała wstrzymać oddech na chwilę, ale jest 🤍 Kamień z serca przynajmniej na chwilę. Zarodek mniejszy niż z OM i to grubo, także trzymam kciuki, ale strach się już cieszyć.
Dobrze że serduszko znalezione i mocno trzymamy kciuki żeby wszystko było w porządku ❤️

Ja dopiero teraz nadrabiam co o jak i jeśli chodzi o odejście to wiadomo że Ty i dzieci są najważniejsze, ale teraz hormony też dają popalić więc może spróbujcie porozmawiać na spokojnie jak oboje ochloneocie? Ja tak rozstałam się po 11 latach z partnerem po czym poznałam mojego przyszłego męża i ojca dziecka :) warto zawalczyć o siebie.

Ja mam dzisiaj kryzys, do turbo mdłości doszedl ból głowy i zawroty...najchętniej bym się zamknęła w pokoju pod kołdrą i nic nie robiła

Do góry