reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Ja już po wizycie. Musiałam odespać mega stres.
Moja ginekolog zrobiła mi USG i powiedziała, że nie widzi serduszka. Cała zamarłam i ciśnienie mi skoczyło do książkowego, bo mi potem mierzyła, a mam mega niskie. Ale nie poddała się i szukała dalej, z wkładaniem pięści pod pupę, nawet kazała wstrzymać oddech na chwilę, ale jest 🤍 Kamień z serca przynajmniej na chwilę. Zarodek mniejszy niż z OM i to grubo, także trzymam kciuki, ale strach się już cieszyć.
Gratuluję 💓 Ważne że znalezione 💓 stresu się najadłaś ale już mam madzieję spłynął na Ciebie spokój 🙂 będzie dobrze 🙂 trzeba w to wierzyć 😉

reklama
Moja ginekolog zrobiła mi USG i powiedziała, że nie widzi serduszka. Cała zamarłam i ciśnienie mi skoczyło do książkowego, bo mi potem mierzyła, a mam mega niskie. Ale nie poddała się i szukała dalej, z wkładaniem pięści pod pupę, nawet kazała wstrzymać oddech na chwilę, ale jest 🤍 Kamień z serca przynajmniej na chwilę. Zarodek mniejszy niż z OM i to grubo, także trzymam kciuki, ale strach się już cieszyć.
Jestem dobrej myśli, że wszystko będzie już dobrze! Dobrze, że lekarz był taki dokładny, nie odpuścił i udało się znaleźć serduszko. Czy przez to, że zarodek jest mniejszy musisz to teraz jakoś częściej kontrolować? Ja trzymam mocno kciuki i nie puszczam! 🤎

Jestem dobrej myśli, że wszystko będzie już dobrze! Dobrze, że lekarz był taki dokładny, nie odpuścił i udało się znaleźć serduszko. Czy przez to, że zarodek jest mniejszy musisz to teraz jakoś częściej kontrolować? Ja trzymam mocno kciuki i nie puszczam! 🤎
Nie, powiedziała mi gin, że nie powinnam iść wcześniej niż za 7-10 dni, żeby się nie stresować bardziej. Następna moja wizyta to pierwsza na nfz 24.10.

/
Mniejszy zarodek oznacza, że później była owulacja niż licząc od om. Więc trzeba będzie skorygować datę porodu.

Jaki tego powod , że tak ciężko było znaleźć serduszko ? :( , kiedy następna wizyta ? Biedna najadlas się strachu dzisiaj :( ..

Nie, powiedziała mi gin, że nie powinnam iść wcześniej niż za 7-10 dni, żeby się nie stresować bardziej. Następna moja wizyta to pierwsza na nfz 24.10.
A kiedy miałaś miesiączkę ostania? Masz normalne cykle w sensie 28 dniowe?
Właśnie czekam już tydzień na ponowne usg miałam tydzień temu i nie było zarodka tylko pęcherzyk i ciałko żółte.
Lekarz podejrzewa młodsza ciąże właśnie i
czekam …
Miałam miesiączkę 26.08 cykle 30-32.
Super ze jest ♥️ myśl pozytywnie. Tyle kciuków tu za Ciebie wszyscy trzymają ze musi być dobrze 🌸🤞

A co jeśli jest na 100% potwierdzona owulacja a zarodek i tak za mały? Pytam z czystej ciekawości jak to jest…
Nie mam doświadczenia więc nie wiem. Nigdy owu u gina nie potwierdzałam. Moje obie ciążę były niby młodsze niż z om, a potem dziwnym trafem nadganiały i termin porodu zostawał z om 🤷

reklama
Do góry