reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

On powiedział ze 7 z miesiączki 7 z hakiem nawet bo miałam 26.08 miesiączkę a cykle 30-32. Tez powiedział ze może owulacja była później. On może na usg wiek zobaczyć?🙈
Wtedy we Wro było jakoś więcej info w sensie o owulacji i na jaki jajowod pamietam ze mówiła…
Tak na USG będzie widział ile trwa ciąża. Po wielkości pęcherzyków, zarodka...

reklama
On powiedział ze 7 z miesiączki 7 z hakiem nawet bo miałam 26.08 miesiączkę a cykle 30-32. Tez powiedział ze może owulacja była później. On może na usg wiek zobaczyć?🙈
Wtedy we Wro było jakoś więcej info w sensie o owulacji i na jaki jajowod pamietam ze mówiła…
Też 26 sierpnia miałam OM :D

Tak , mój zawsze widział tydzień ciąży jakby pod wielkość zarodka. Miałam według OM 5+2 jakoś na wizycie a według niego 5+6 i mówił, że musiała mi się owulacja przesunąć. Chociaż jak badałam testami owulację to około tygodnia wychodziły pozytywne i w tym dwa razy był seks, więc jakoś tydzień w te lub w te u mnie z tym wiekiem

Ja to ostatnio nowe ciuszki zamówiłam na jesień, dzisiaj przyszły. A tutaj piszecie już o ciążowych. Serio ?? 😊😊 na kiedy się przygotowywać ze brzuszek rośnie ? To moja pierwsza ciąża i myślałam ze tak do 4 miesiąca to jeszcze nic nie będzie widać😊

Ja to ostatnio nowe ciuszki zamówiłam na jesień, dzisiaj przyszły. A tutaj piszecie już o ciążowych. Serio ?? 😊😊 na kiedy się przygotowywać ze brzuszek rośnie ? To moja pierwsza ciąża i myślałam ze tak do 4 miesiąca to jeszcze nic nie będzie widać😊
Ja też pierwsza ciąża i ostatnio kupiłam nowe jeansy i mam nadzieję, że trochę w nich pochodzę 😬 jak na razie zero brzucha, wzdęcia itp 🤪 a jak jest brzuch to na pewno nie od ciąży 😬 dużo za wcześnie 🤣

Tak na USG będzie widział ile trwa ciąża. Po wielkości pęcherzyków, zarodka...
Ten pęcherzyk ma 1,07 cm a ciałko żółte 0,45. Termin wyliczony 1-3 czerwca. Podczas pierwszej wizyty dr zapytał czy mam 28 dniowe cykle czy dłuższe powiedziałam ze 30-32 to stwierdził ze się mieści No i teraz to usg trwało minute moze i stwierdził ze musimy dwa tygodnie czekać.

Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieje ze będę mogła jeszcze skorzystać z Waszych rad i sama udzielać się w temacie. Nie żegnam się, mówię dobranoc ♥️ i życzę małych mdłości i dużo radości 🥰
Zdrówka dla Was🌸🌸🌸🌸🌸

reklama
Nie wiem czy to reguła, ale u mnie np każdą kolejną ciążę było widać coraz szybciej. Pierwszą dopiero około 4-5 miesiąca, a np piątą- straconą w 10tc- kilka dni przed stratą mieliśmy zajście rodzinne i ukryć już się nie dało. Jak będzie teraz- zobaczymy.

Do góry