reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

On powiedział ze 7 z miesiączki 7 z hakiem nawet bo miałam 26.08 miesiączkę a cykle 30-32. Tez powiedział ze może owulacja była później. On może na usg wiek zobaczyć?🙈
Wtedy we Wro było jakoś więcej info w sensie o owulacji i na jaki jajowod pamietam ze mówiła…
Tak na USG będzie widział ile trwa ciąża. Po wielkości pęcherzyków, zarodka...

reklama
On powiedział ze 7 z miesiączki 7 z hakiem nawet bo miałam 26.08 miesiączkę a cykle 30-32. Tez powiedział ze może owulacja była później. On może na usg wiek zobaczyć?🙈
Wtedy we Wro było jakoś więcej info w sensie o owulacji i na jaki jajowod pamietam ze mówiła…
Też 26 sierpnia miałam OM :D

Tak , mój zawsze widział tydzień ciąży jakby pod wielkość zarodka. Miałam według OM 5+2 jakoś na wizycie a według niego 5+6 i mówił, że musiała mi się owulacja przesunąć. Chociaż jak badałam testami owulację to około tygodnia wychodziły pozytywne i w tym dwa razy był seks, więc jakoś tydzień w te lub w te u mnie z tym wiekiem

Ja to ostatnio nowe ciuszki zamówiłam na jesień, dzisiaj przyszły. A tutaj piszecie już o ciążowych. Serio ?? 😊😊 na kiedy się przygotowywać ze brzuszek rośnie ? To moja pierwsza ciąża i myślałam ze tak do 4 miesiąca to jeszcze nic nie będzie widać😊

Ja to ostatnio nowe ciuszki zamówiłam na jesień, dzisiaj przyszły. A tutaj piszecie już o ciążowych. Serio ?? 😊😊 na kiedy się przygotowywać ze brzuszek rośnie ? To moja pierwsza ciąża i myślałam ze tak do 4 miesiąca to jeszcze nic nie będzie widać😊
Ja też pierwsza ciąża i ostatnio kupiłam nowe jeansy i mam nadzieję, że trochę w nich pochodzę 😬 jak na razie zero brzucha, wzdęcia itp 🤪 a jak jest brzuch to na pewno nie od ciąży 😬 dużo za wcześnie 🤣

Tak na USG będzie widział ile trwa ciąża. Po wielkości pęcherzyków, zarodka...
Ten pęcherzyk ma 1,07 cm a ciałko żółte 0,45. Termin wyliczony 1-3 czerwca. Podczas pierwszej wizyty dr zapytał czy mam 28 dniowe cykle czy dłuższe powiedziałam ze 30-32 to stwierdził ze się mieści No i teraz to usg trwało minute moze i stwierdził ze musimy dwa tygodnie czekać.

Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieje ze będę mogła jeszcze skorzystać z Waszych rad i sama udzielać się w temacie. Nie żegnam się, mówię dobranoc ♥️ i życzę małych mdłości i dużo radości 🥰
Zdrówka dla Was🌸🌸🌸🌸🌸

reklama
Nie wiem czy to reguła, ale u mnie np każdą kolejną ciążę było widać coraz szybciej. Pierwszą dopiero około 4-5 miesiąca, a np piątą- straconą w 10tc- kilka dni przed stratą mieliśmy zajście rodzinne i ukryć już się nie dało. Jak będzie teraz- zobaczymy.

Do góry