Męczą mnie od wczoraj nudnosci. Niby nic nadzwyczajnego- w poprzednich miałam, ale czy tak silne nie wiem. Jest mi lepiej jak coś jem. Najgorzej jak za długo jestem głodna. Jestem już po kolacji a już wpalaszowalam kiść winogron i słyszę jak paluszki krabowe wołają do mnie z lodówki. Co robić?
reklama
Piq
Fanka BB :)
Hej dziewczyny w ten zimny ciemny poranek, ja wczoraj najadłam się słodyczy i mnie złapały takie wyrzuty sumienia że chyba do czerwca słodkiego nie tknę na śniadanie sobie gotuje fasolkę szparagowa bo ma dużo kwasu foliowego a mi się akurat skończył jak tam wasze mamuśkowe głowy?
Żołna
Wszystko zależy od budowy ciała i tendencji do tycia. U mnie w pierwszej ciąży brzuch było już widać w 4 miesiącu, w kolejnej wydaje mi się że wcześniej. Teraz mam 5 tydzień i podgaduchy o ciąży już słyszę szwagierka z tych szczupłych, rodzi drugie dziecko na początku stycznia i szczerze to w życiu bym nie powiedziała że jest w ciąży. Ja bez ciąży miałam większy brzuch niż ona w 5 miesiącuJa to ostatnio nowe ciuszki zamówiłam na jesień, dzisiaj przyszły. A tutaj piszecie już o ciążowych. Serio ?? na kiedy się przygotowywać ze brzuszek rośnie ? To moja pierwsza ciąża i myślałam ze tak do 4 miesiąca to jeszcze nic nie będzie widać
Żołna
Mnie mdli, ale nie tak, żebym proszki musiała brać. Brzuch mnie boli jak za długo jestem na nogach, czyli pod wieczór no i oczywiście odbijanie nadal mam. Myślałam że tylko po jedzeniu, jednak okazało się że nawet nie muszę jeść, po prostu wieczorem mi się odbija i już. No i chore, dziwne sny nadal mi towarzyszą.
Denerwuje się bardzo, mam nadzieję, że gin od razu mi da receptę. W głowie mam tylko to co mi powiedział jak dawał mi skierowanie na badanie i pytałam czy mam zrobić badania od razu czy przed wizytą - "obojętnie, i tak zajrzę do nich dopiero gdy pani do mnie przyjdzie". Dobrze że zrobiłam je koło domu to mogłam wyniki w necie sprawdzić, tak to bym się czegokolwiek dowiedziała za 2 tygodnie na wizycie dopiero
Denerwuje się bardzo, mam nadzieję, że gin od razu mi da receptę. W głowie mam tylko to co mi powiedział jak dawał mi skierowanie na badanie i pytałam czy mam zrobić badania od razu czy przed wizytą - "obojętnie, i tak zajrzę do nich dopiero gdy pani do mnie przyjdzie". Dobrze że zrobiłam je koło domu to mogłam wyniki w necie sprawdzić, tak to bym się czegokolwiek dowiedziała za 2 tygodnie na wizycie dopiero
Piq
A jak ci wyniki wyszły, wszystko w normie? Ja trochę z utęsknieniem czekam na jakieś objawy bo narazie mi się raz zrobiło niedobrze i trochę mam zawroty głowy ale bardzo niedużo za to mam straszne zjazdy emocjonalne, czy sobie poradzę, czy to dziecko będzie szczęśliwe, czy ja się w ogóle do tego nadaje, mnóstwo wątpliwości nienormalna jestem, zamiast się cieszyć to szukam problemów.Mnie mdli, ale nie tak, żebym proszki musiała brać. Brzuch mnie boli jak za długo jestem na nogach, czyli pod wieczór no i oczywiście odbijanie nadal mam. Myślałam że tylko po jedzeniu, jednak okazało się że nawet nie muszę jeść, po prostu wieczorem mi się odbija i już. No i chore, dziwne sny nadal mi towarzyszą.
Żołna
No właśnie TSH mam za wysokie i mam nadzieję że mi od razu lek wdroży a nie do endokrynologa wyśleA jak ci wyniki wyszły, wszystko w normie? Ja trochę z utęsknieniem czekam na jakieś objawy bo narazie mi się raz zrobiło niedobrze i trochę mam zawroty głowy ale bardzo niedużo za to mam straszne zjazdy emocjonalne, czy sobie poradzę, czy to dziecko będzie szczęśliwe, czy ja się w ogóle do tego nadaje, mnóstwo wątpliwości nienormalna jestem, zamiast się cieszyć to szukam problemów.
Piq
A jak ci wyniki wyszły, wszystko w normie? Ja trochę z utęsknieniem czekam na jakieś objawy bo narazie mi się raz zrobiło niedobrze i trochę mam zawroty głowy ale bardzo nieduzoMnie mdli, ale nie tak, żebym proszki musiała brać. Brzuch mnie boli jak za długo jestem na nogach, czyli pod wieczór no i oczywiście odbijanie nadal mam. Myślałam że tylko po jedzeniu, jednak okazało się że nawet nie muszę jeść, po prostu wieczorem mi się odbija i już. No i chore, dziwne sny nadal mi towarzyszą.
A miałaś wcześniej problemy z tarczycą?No właśnie TSH mam za wysokie i mam nadzieję że mi od razu lek wdroży a nie do endokrynologa wyśle
Ice41
Do spodni można akurat dokupić wstawkiJa też pierwsza ciąża i ostatnio kupiłam nowe jeansy i mam nadzieję, że trochę w nich pochodzę jak na razie zero brzucha, wzdęcia itp a jak jest brzuch to na pewno nie od ciąży dużo za wcześnie
reklama
Żołna
NigdyA jak ci wyniki wyszły, wszystko w normie? Ja trochę z utęsknieniem czekam na jakieś objawy bo narazie mi się raz zrobiło niedobrze i trochę mam zawroty głowy ale bardzo nieduzo
A miałaś wcześniej problemy z tarczycą?
Co do objawów to w pierwszej ciąży nie miałam prawie żadnych, a w każdej kolejnej jest ich po prostu więcej i są szybciej przynajmniej u mnie
Nie wiem jak ja dziś w pracy wytrzymam. Chciałabym już być po pracy