reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Męczą mnie od wczoraj nudnosci. Niby nic nadzwyczajnego- w poprzednich miałam, ale czy tak silne nie wiem. Jest mi lepiej jak coś jem. Najgorzej jak za długo jestem głodna. Jestem już po kolacji a już wpalaszowalam kiść winogron i słyszę jak paluszki krabowe wołają do mnie z lodówki. Co robić?

reklama
Hej dziewczyny w ten zimny ciemny poranek, ja wczoraj najadłam się słodyczy i mnie złapały takie wyrzuty sumienia że chyba do czerwca słodkiego nie tknę :) na śniadanie sobie gotuje fasolkę szparagowa bo ma dużo kwasu foliowego a mi się akurat skończył :) jak tam wasze mamuśkowe głowy?

Ja to ostatnio nowe ciuszki zamówiłam na jesień, dzisiaj przyszły. A tutaj piszecie już o ciążowych. Serio ?? 😊😊 na kiedy się przygotowywać ze brzuszek rośnie ? To moja pierwsza ciąża i myślałam ze tak do 4 miesiąca to jeszcze nic nie będzie widać😊
Wszystko zależy od budowy ciała i tendencji do tycia. U mnie w pierwszej ciąży brzuch było już widać w 4 miesiącu, w kolejnej wydaje mi się że wcześniej. Teraz mam 5 tydzień i podgaduchy o ciąży już słyszę 🙈 szwagierka z tych szczupłych, rodzi drugie dziecko na początku stycznia i szczerze to w życiu bym nie powiedziała że jest w ciąży. Ja bez ciąży miałam większy brzuch niż ona w 5 miesiącu 🙈

Mnie mdli, ale nie tak, żebym proszki musiała brać. Brzuch mnie boli jak za długo jestem na nogach, czyli pod wieczór 🙈 no i oczywiście odbijanie nadal mam. Myślałam że tylko po jedzeniu, jednak okazało się że nawet nie muszę jeść, po prostu wieczorem mi się odbija i już. No i chore, dziwne sny nadal mi towarzyszą.
Denerwuje się bardzo, mam nadzieję, że gin od razu mi da receptę. W głowie mam tylko to co mi powiedział jak dawał mi skierowanie na badanie i pytałam czy mam zrobić badania od razu czy przed wizytą - "obojętnie, i tak zajrzę do nich dopiero gdy pani do mnie przyjdzie". Dobrze że zrobiłam je koło domu to mogłam wyniki w necie sprawdzić, tak to bym się czegokolwiek dowiedziała za 2 tygodnie na wizycie dopiero 🙈

Mnie mdli, ale nie tak, żebym proszki musiała brać. Brzuch mnie boli jak za długo jestem na nogach, czyli pod wieczór 🙈 no i oczywiście odbijanie nadal mam. Myślałam że tylko po jedzeniu, jednak okazało się że nawet nie muszę jeść, po prostu wieczorem mi się odbija i już. No i chore, dziwne sny nadal mi towarzyszą.
Denerwuje się bardzo, mam nadzieję, że gin od razu mi da receptę. W głowie mam tylko to co mi powiedział jak dawał mi skierowanie na badanie i pytałam czy mam zrobić badania od razu czy przed wizytą - "obojętnie, i tak zajrzę do nich dopiero gdy pani do mnie przyjdzie". Dobrze że zrobiłam je koło domu to mogłam wyniki w necie sprawdzić, tak to bym się czegokolwiek dowiedziała za 2 tygodnie na wizycie dopiero 🙈
A jak ci wyniki wyszły, wszystko w normie? Ja trochę z utęsknieniem czekam na jakieś objawy bo narazie mi się raz zrobiło niedobrze i trochę mam zawroty głowy ale bardzo niedużo:) za to mam straszne zjazdy emocjonalne, czy sobie poradzę, czy to dziecko będzie szczęśliwe, czy ja się w ogóle do tego nadaje, mnóstwo wątpliwości:) nienormalna jestem, zamiast się cieszyć to szukam problemów.

A jak ci wyniki wyszły, wszystko w normie? Ja trochę z utęsknieniem czekam na jakieś objawy bo narazie mi się raz zrobiło niedobrze i trochę mam zawroty głowy ale bardzo niedużo:) za to mam straszne zjazdy emocjonalne, czy sobie poradzę, czy to dziecko będzie szczęśliwe, czy ja się w ogóle do tego nadaje, mnóstwo wątpliwości:) nienormalna jestem, zamiast się cieszyć to szukam problemów.
No właśnie TSH mam za wysokie i mam nadzieję że mi od razu lek wdroży a nie do endokrynologa wyśle 😥

A jak ci wyniki wyszły, wszystko w normie? Ja trochę z utęsknieniem czekam na jakieś objawy bo narazie mi się raz zrobiło niedobrze i trochę mam zawroty głowy ale bardzo nieduzo
No właśnie TSH mam za wysokie i mam nadzieję że mi od razu lek wdroży a nie do endokrynologa wyśle 😥
A miałaś wcześniej problemy z tarczycą?

reklama
A jak ci wyniki wyszły, wszystko w normie? Ja trochę z utęsknieniem czekam na jakieś objawy bo narazie mi się raz zrobiło niedobrze i trochę mam zawroty głowy ale bardzo nieduzo

A miałaś wcześniej problemy z tarczycą?
Nigdy 😅
Co do objawów to w pierwszej ciąży nie miałam prawie żadnych, a w każdej kolejnej jest ich po prostu więcej i są szybciej 🤷 przynajmniej u mnie 🙈
Nie wiem jak ja dziś w pracy wytrzymam. Chciałabym już być po pracy 😥

Do góry