04.06.2024 wg preglife dziewczyny macie jakieś babciowe sposoby na wymioty? Do wizyty jeszcze ponad tydzien a ja już nie mogę. Nawet jak przelykam ślinę to mnie cofa córce przebrać pampersa nie daje rady, a przeciez nie dam jej cały dzień z chodzić.
reklama
koko.sanka
Fanka BB :)
Czytałam, że na mdłości pomagają migdały. Są też takie krople dostępne w aptece bez recepty anaketon (mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwy XD), one są na bazie imbiru, więc też powinny pomóc
Wiola.G1234
w pierwszej ciąży próbowałam na mdłości pregne jakieś takie gumy . Nie pamiętam dokładnej nazwy ale one na chwilę pomagały. Może spróbuj? Są na bazie imbiru o ile się nie mylę04.06.2024 wg preglife dziewczyny macie jakieś babciowe sposoby na wymioty? Do wizyty jeszcze ponad tydzien a ja już nie mogę. Nawet jak przelykam ślinę to mnie cofa córce przebrać pampersa nie daje rady, a przeciez nie dam jej cały dzień z chodzić.
Hiacyntka
Zaciekawiona BB
U mnie będzie 8+6i który to tydzień wyjdzie? Bo ja zeświruje chyba .. bo u mnie 31.10 7+1 a 7.11 8+1
Żołna
Mi też różnie pokazuje, ale ogólnie to się liczy tak, że do 1 dnia ostatniej miesiączki dodaje się rok i 7 dni i odejmuje 3 miesiące.U mnie termin porodu to 14/15 czerwca jedna apka pokazuje tak, druga tak XD
Ostatnia edycja:
Żołna
Wczoraj wieczorem bardzo bolał mnie brzuch, więc wiecie jakie myśli miałam. Dziś mam taki stres przed telefonem do położnej że nie wiem... bardzo się boje o to moje maleństwo. Mąż już na mnie krzyczy że za dużo czytam i sobie wymyślam już. Ale jak poczytałam o niedoczynności tarczycy w ciąży to mnie wręcz paraliżuje. Zbieram się w sobie żeby zadzwonić, z drugiej strony wiem, że ona jeszcze wyników może nie mieć. Jak dziś przez tel nic nie załatwię to najwyżej jutro po pracy prosto pojadę bo oczywiście dziś siedzę w pracy do późna i nie wiem czy mdli mnie że stresu czy z ciąży
Mi zawsze pomagał napar z imbiru, można dodać soku z cytryny jeśli lubisz, albo dodać imbir do herbaty po prostu A mój planowany termin porodu wg Preglife to 9 czerwcaKurcze, właśnie w pierwszej ciąży ratowały mnie ta pragną vomit, ale w Niemczech ich nie ma. Wgl w aptece mało co jest dostępnego bez recepty, nawet z głupich przeciwbolowych mąż się musiał im tłumaczyć
reklama
positives_vibes🍀🌸🌈🐬
Aktywna w BB
Mnie pobolewa regularnie. Dziś mnie tez bolał. Dziś mam wizytę zapytam dr i dam znać co o tym myśli. Poprzednio powiedział mi ze można wziąć nospe ale ja nie brałam. Nie zamartwiaj się bedzie dobrzeWczoraj wieczorem bardzo bolał mnie brzuch, więc wiecie jakie myśli miałam. Dziś mam taki stres przed telefonem do położnej że nie wiem... bardzo się boje o to moje maleństwo. Mąż już na mnie krzyczy że za dużo czytam i sobie wymyślam już. Ale jak poczytałam o niedoczynności tarczycy w ciąży to mnie wręcz paraliżuje. Zbieram się w sobie żeby zadzwonić, z drugiej strony wiem, że ona jeszcze wyników może nie mieć. Jak dziś przez tel nic nie załatwię to najwyżej jutro po pracy prosto pojadę bo oczywiście dziś siedzę w pracy do późna i nie wiem czy mdli mnie że stresu czy z ciąży