reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

04.06.2024 wg preglife 🙈 dziewczyny macie jakieś babciowe sposoby na wymioty? Do wizyty jeszcze ponad tydzien a ja już nie mogę. Nawet jak przelykam ślinę to mnie cofa🤢 córce przebrać pampersa nie daje rady, a przeciez nie dam jej cały dzień z 💩 chodzić.

reklama
Czytałam, że na mdłości pomagają migdały. Są też takie krople dostępne w aptece bez recepty anaketon (mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwy XD), one są na bazie imbiru, więc też powinny pomóc 🙈

04.06.2024 wg preglife 🙈 dziewczyny macie jakieś babciowe sposoby na wymioty? Do wizyty jeszcze ponad tydzien a ja już nie mogę. Nawet jak przelykam ślinę to mnie cofa🤢 córce przebrać pampersa nie daje rady, a przeciez nie dam jej cały dzień z 💩 chodzić.
w pierwszej ciąży próbowałam na mdłości pregne jakieś takie gumy . Nie pamiętam dokładnej nazwy ale one na chwilę pomagały. Może spróbuj? Są na bazie imbiru o ile się nie mylę

Kurcze, właśnie w pierwszej ciąży ratowały mnie ta pragną vomit, ale w Niemczech ich nie ma. Wgl w aptece mało co jest dostępnego bez recepty, nawet z głupich przeciwbolowych mąż się musiał im tłumaczyć 🤦‍♀️

Wczoraj wieczorem bardzo bolał mnie brzuch, więc wiecie jakie myśli miałam. Dziś mam taki stres przed telefonem do położnej że nie wiem... bardzo się boje o to moje maleństwo. Mąż już na mnie krzyczy że za dużo czytam i sobie wymyślam już. Ale jak poczytałam o niedoczynności tarczycy w ciąży to mnie wręcz paraliżuje. Zbieram się w sobie żeby zadzwonić, z drugiej strony wiem, że ona jeszcze wyników może nie mieć. Jak dziś przez tel nic nie załatwię to najwyżej jutro po pracy prosto pojadę bo oczywiście dziś siedzę w pracy do późna 😥 i nie wiem czy mdli mnie że stresu czy z ciąży 🙈

Kurcze, właśnie w pierwszej ciąży ratowały mnie ta pragną vomit, ale w Niemczech ich nie ma. Wgl w aptece mało co jest dostępnego bez recepty, nawet z głupich przeciwbolowych mąż się musiał im tłumaczyć 🤦‍♀️
Mi zawsze pomagał napar z imbiru, można dodać soku z cytryny jeśli lubisz, albo dodać imbir do herbaty po prostu :) A mój planowany termin porodu wg Preglife to 9 czerwca :D

reklama
Wczoraj wieczorem bardzo bolał mnie brzuch, więc wiecie jakie myśli miałam. Dziś mam taki stres przed telefonem do położnej że nie wiem... bardzo się boje o to moje maleństwo. Mąż już na mnie krzyczy że za dużo czytam i sobie wymyślam już. Ale jak poczytałam o niedoczynności tarczycy w ciąży to mnie wręcz paraliżuje. Zbieram się w sobie żeby zadzwonić, z drugiej strony wiem, że ona jeszcze wyników może nie mieć. Jak dziś przez tel nic nie załatwię to najwyżej jutro po pracy prosto pojadę bo oczywiście dziś siedzę w pracy do późna 😥 i nie wiem czy mdli mnie że stresu czy z ciąży 🙈
Mnie pobolewa regularnie. Dziś mnie tez bolał. Dziś mam wizytę zapytam dr i dam znać co o tym myśli. Poprzednio powiedział mi ze można wziąć nospe ale ja nie brałam. Nie zamartwiaj się bedzie dobrze 😘

Do góry