reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Hej wszystkim 😊 Dopiero nadrobiłam Was, bo ostatnie dni były dla mnie dosyć ciężkie. Mój lekarz zostaje na swoim miejscu, wiec nie idę w tym tyg do innego, tylko czekam cierpliwie na 18.10 i wizytę u swojego lekarza. Nie wiem w sumie co mnie czeka, bo ostatnie kilka dni były przepełnione nerwami, płaczem i samymi najgorszymi emocjami, ale nie mam na to wpływu i co będzie, to będzie.
U mnie w sumie dalej nie ma jakichś wielkich objawów. Jestem w 5+2, trochę bolą piersi i to wszystko. Coś tam może czasem zaboli w brzuchu, ale tez bez szału.
Ciężki czas, trzymajcie kciuki, żebym tylko podołała tym wszystkim przeciwnościom i żeby moja ciąża na tym nie ucierpiała.
Trzymamy!!! ❤️

reklama
Swoją drogą - czy któraś z Was jest może z Gdańska i może polecić dobrego ginekologa na NFZ? Bo chodziłam do tej pory prywatnie, lekarz jest super, tylko że w ciąży tych badań i wizyt trochę będzie, i waham się czy nie poszukać na NFZ innego doktora. Ale co czytam opinie, to dramat i powoli tracę nadzieję na znalezienie normalnego lekarza na NFZ :(

Swoją drogą - czy któraś z Was jest może z Gdańska i może polecić dobrego ginekologa na NFZ? Bo chodziłam do tej pory prywatnie, lekarz jest super, tylko że w ciąży tych badań i wizyt trochę będzie, i waham się czy nie poszukać na NFZ innego doktora. Ale co czytam opinie, to dramat i powoli tracę nadzieję na znalezienie normalnego lekarza na NFZ :(
może spróbuj chodzić do dwóch lekarzy? Na NFZ i prywatnie? Na NFZ rób badania itd

A jak to wygląda? Chodzi się po prostu w razy częściej na wizyty i nie mówisz lekarzowi że masz drugiego? :D szczerze też się zastanawiam nad taka opcja ale nie do końca wiem jak to ogarnąć
możesz powiedzieć ,ale nie musisz (w sumie nie wiadomo jak lekarz zareaguje na drugiego lekarza ) . Jeśli o sobie nie wiedzą to masz dwie karty ciąży itd . Sama będę chyba szukać jeszcze jednego gina by być pod większą kontrolą 🙈 ale to zobaczymy na wizycie 30.10 czy w ogóle wszystko jest dobrze czy serduszko bije itd 🙈

A jak to wygląda? Chodzi się po prostu w razy częściej na wizyty i nie mówisz lekarzowi że masz drugiego? :D szczerze też się zastanawiam nad taka opcja ale nie do końca wiem jak to ogarnąć
Można tak zrobić tylko trzeba sprawdzić jak jest z wynikami. W niektórych poradniach jezeli daje lekarz skierowanie to wyniki idą prosto do poradni. Nie dostajesz ich do ręki, więc nie będziesz miała co pokazać lekarzowi do którego będziesz chodziła prywatnie i ten będzie uważał ze nie robisz zalecanych przez niego badań.

Można tak zrobić tylko trzeba sprawdzić jak jest z wynikami. W niektórych poradniach jezeli daje lekarz skierowanie to wyniki idą prosto do poradni. Nie dostajesz ich do ręki, więc nie będziesz miała co pokazać lekarzowi do którego będziesz chodziła prywatnie i ten będzie uważał ze nie robisz zalecanych przez niego badań.
Wyniki są Twoją własnością i można żądać ich wydrukowania lub innego dostępu.

reklama
Do góry