reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Hej wszystkim 😊 Dopiero nadrobiłam Was, bo ostatnie dni były dla mnie dosyć ciężkie. Mój lekarz zostaje na swoim miejscu, wiec nie idę w tym tyg do innego, tylko czekam cierpliwie na 18.10 i wizytę u swojego lekarza. Nie wiem w sumie co mnie czeka, bo ostatnie kilka dni były przepełnione nerwami, płaczem i samymi najgorszymi emocjami, ale nie mam na to wpływu i co będzie, to będzie.
U mnie w sumie dalej nie ma jakichś wielkich objawów. Jestem w 5+2, trochę bolą piersi i to wszystko. Coś tam może czasem zaboli w brzuchu, ale tez bez szału.
Ciężki czas, trzymajcie kciuki, żebym tylko podołała tym wszystkim przeciwnościom i żeby moja ciąża na tym nie ucierpiała.
Trzymamy!!! ❤️

reklama
Swoją drogą - czy któraś z Was jest może z Gdańska i może polecić dobrego ginekologa na NFZ? Bo chodziłam do tej pory prywatnie, lekarz jest super, tylko że w ciąży tych badań i wizyt trochę będzie, i waham się czy nie poszukać na NFZ innego doktora. Ale co czytam opinie, to dramat i powoli tracę nadzieję na znalezienie normalnego lekarza na NFZ :(

Swoją drogą - czy któraś z Was jest może z Gdańska i może polecić dobrego ginekologa na NFZ? Bo chodziłam do tej pory prywatnie, lekarz jest super, tylko że w ciąży tych badań i wizyt trochę będzie, i waham się czy nie poszukać na NFZ innego doktora. Ale co czytam opinie, to dramat i powoli tracę nadzieję na znalezienie normalnego lekarza na NFZ :(
może spróbuj chodzić do dwóch lekarzy? Na NFZ i prywatnie? Na NFZ rób badania itd

A jak to wygląda? Chodzi się po prostu w razy częściej na wizyty i nie mówisz lekarzowi że masz drugiego? :D szczerze też się zastanawiam nad taka opcja ale nie do końca wiem jak to ogarnąć
możesz powiedzieć ,ale nie musisz (w sumie nie wiadomo jak lekarz zareaguje na drugiego lekarza ) . Jeśli o sobie nie wiedzą to masz dwie karty ciąży itd . Sama będę chyba szukać jeszcze jednego gina by być pod większą kontrolą 🙈 ale to zobaczymy na wizycie 30.10 czy w ogóle wszystko jest dobrze czy serduszko bije itd 🙈

A jak to wygląda? Chodzi się po prostu w razy częściej na wizyty i nie mówisz lekarzowi że masz drugiego? :D szczerze też się zastanawiam nad taka opcja ale nie do końca wiem jak to ogarnąć
Można tak zrobić tylko trzeba sprawdzić jak jest z wynikami. W niektórych poradniach jezeli daje lekarz skierowanie to wyniki idą prosto do poradni. Nie dostajesz ich do ręki, więc nie będziesz miała co pokazać lekarzowi do którego będziesz chodziła prywatnie i ten będzie uważał ze nie robisz zalecanych przez niego badań.

Można tak zrobić tylko trzeba sprawdzić jak jest z wynikami. W niektórych poradniach jezeli daje lekarz skierowanie to wyniki idą prosto do poradni. Nie dostajesz ich do ręki, więc nie będziesz miała co pokazać lekarzowi do którego będziesz chodziła prywatnie i ten będzie uważał ze nie robisz zalecanych przez niego badań.
Wyniki są Twoją własnością i można żądać ich wydrukowania lub innego dostępu.

reklama
Do góry