reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

a to akurat fakt że przy polskiej granicy taniej. Ja mieszkam przy granicy z Holandią to ceny żywności są dużo wyższe. Szwagierka mieszka gdzieś pod Berlinem. Ale zarobki też są niższe w tamtych rejonach. Mąż pracuje w firmie z Lipska to ma średnio 1000€ mniej niż w firmach w naszym rejonie. Dlatego też namawiam go na zmianę. No zupełnie niskie zarobki jak przez pośrednika, ale to akurat w Polsce podobnie.
Mieszkam przy granicy z Francją ;-)

reklama
Mieszkam przy granicy z Francją ;-)
długo już tu mieszkacie? My mieszkamy tu od grudnia, ale zdecydowanie lepiej wychodzimy finansowo. Pomimo tego że w Polsce oboje pracowaliśmy a tu pracuje tylko mąż. W Polsce napewno byśmy sobie na tyle nie mogli pozwolić. Fakt jak jedziemy do Polski to zawsze robimy sobie zakupy, bo taniej. No nie oszukujmy się najlepiej było by zarabiać w € a wydawać w złotówkach 🙈

długo już tu mieszkacie? My mieszkamy tu od grudnia, ale zdecydowanie lepiej wychodzimy finansowo. Pomimo tego że w Polsce oboje pracowaliśmy a tu pracuje tylko mąż. W Polsce napewno byśmy sobie na tyle nie mogli pozwolić. Fakt jak jedziemy do Polski to zawsze robimy sobie zakupy, bo taniej. No nie oszukujmy się najlepiej było by zarabiać w € a wydawać w złotówkach 🙈
Ja 15 lat, mój mąż od urodzenia ;-) Ale ja pracuję dla Polski, więc to zupełnie inna historia. No i po stronie francuskiej. Zakupy w DM i Lidlu to żyćko :-D
Ale tak w ogóle to pomyliłam wątki i już Wam się tu nie wcinam 🤡
Trzymam kciuki za wszystkie!

reklama
Do góry