reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Nie byłam jeszcze na wizycie, planowalam iść w 7 tygodniu dopiero, ale za tydzień mamy zaplanowany lot i cały czas myślę czy lecieć czy nie. To jest bardzo krótki godzinny lot, ale sama nie wiem. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie jak lekarze do tego podchodzą ?
Co do lotu poradziłabym się lekarza. Słyszałam, że niewskazane jest latanie w I trymestrze i przed porodem. Ale to pewnie zależy też od ogólnego stanu zdrowia. Tak czy siak, to akurat skonsultowałabym z lekarzem.
Miło Cię tu widzieć :)

reklama
Ja na wizycie pytałam lekarza czy mogę jechać na wakacje, gdzie czeka mnie 11h lot, to powiedział że nie widzi problemu. Problem jest gdy są plamienia, krwawienia. I chyba nie tyle chodzi o sam lot a o to że nie masz w pobliżu lekarza swojego itp - chociaż z tym mogę się mylić
Chodziło o sam lot, bo słyszałam właśnie, że nie można latać za bardzo w 1 trymestrze. Dziękuję za odpowiedz ❤️

Co do lotu poradziłabym się lekarza. Słyszałam, że niewskazane jest latanie w I trymestrze i przed porodem. Ale to pewnie zależy też od ogólnego stanu zdrowia. Tak czy siak, to akurat skonsultowałabym z lekarzem.
Miło Cię tu widzieć :)
Dzięki, tak właśnie zrobię. Pójdę wcześniej na wizytę i dopytam. Dziękuję za radę ;)

Nie byłam jeszcze na wizycie, planowalam iść w 7 tygodniu dopiero, ale za tydzień mamy zaplanowany lot i cały czas myślę czy lecieć czy nie. To jest bardzo krótki godzinny lot, ale sama nie wiem. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie jak lekarze do tego podchodzą ?
Leciałam do Egiptu w 5 tygodniu ciąży na wakacje i lekarz nie widział przeciwskazań.
Miałam uważać żeby się nie odwodnić i nie spalić na słońcu 😊

Dzień dobry! Dołączę nieśmiało, choć pewnie na maks 3 dni (w sobotę termin miesiączki). Nie staramy się z mężem jakoś specjalnie o ciążę więc też szansę są niewielkie, ale jakoś czuję się inaczej w tym cyklu i nie pogardziłabym pozytywnym testem. Chciałam się poradzić. Dwa dni temu wieczorem zobaczyłam na papierze śluz zabarwiony na różowo ale tak bardzo, bardzo delikatnie i nie powtórzyło się to więcej. Przyszlo mi na myśl plamienie implementacyjne. Co myślicie? To by było 10 dpo, mniej więcej bo opieram się tylko ma tym, że czuję owulację i mam bardzo regularne cykle. No i jeżeli to było implementacyjne, to kiedy test pokaże ciążę? Czekać do soboty czy robić już? Dziś jest 12 dpo, do okresu dwa dni.

Jejku Dziewczyny! Chwilę tu nie zaglądałam a 6 stron przybyło! :o😆
Nadrobiłam i witam wszystkie nowe laseczki ❤️ było pytanie o wizytę to ja chyba 3 w kolejce bo w środę;) to będzie 7t+1d
Z tym lataniem też słyszałam że jest ryzykowne, ale podejrzewam że kwestia może być indywidualna więc faktycznie lepiej spytać swojego lekarza :)

reklama
Do góry