reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Nie byłam jeszcze na wizycie, planowalam iść w 7 tygodniu dopiero, ale za tydzień mamy zaplanowany lot i cały czas myślę czy lecieć czy nie. To jest bardzo krótki godzinny lot, ale sama nie wiem. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie jak lekarze do tego podchodzą ?
Co do lotu poradziłabym się lekarza. Słyszałam, że niewskazane jest latanie w I trymestrze i przed porodem. Ale to pewnie zależy też od ogólnego stanu zdrowia. Tak czy siak, to akurat skonsultowałabym z lekarzem.
Miło Cię tu widzieć :)

reklama
Ja na wizycie pytałam lekarza czy mogę jechać na wakacje, gdzie czeka mnie 11h lot, to powiedział że nie widzi problemu. Problem jest gdy są plamienia, krwawienia. I chyba nie tyle chodzi o sam lot a o to że nie masz w pobliżu lekarza swojego itp - chociaż z tym mogę się mylić
Chodziło o sam lot, bo słyszałam właśnie, że nie można latać za bardzo w 1 trymestrze. Dziękuję za odpowiedz ❤️

Co do lotu poradziłabym się lekarza. Słyszałam, że niewskazane jest latanie w I trymestrze i przed porodem. Ale to pewnie zależy też od ogólnego stanu zdrowia. Tak czy siak, to akurat skonsultowałabym z lekarzem.
Miło Cię tu widzieć :)
Dzięki, tak właśnie zrobię. Pójdę wcześniej na wizytę i dopytam. Dziękuję za radę ;)

Nie byłam jeszcze na wizycie, planowalam iść w 7 tygodniu dopiero, ale za tydzień mamy zaplanowany lot i cały czas myślę czy lecieć czy nie. To jest bardzo krótki godzinny lot, ale sama nie wiem. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie jak lekarze do tego podchodzą ?
Leciałam do Egiptu w 5 tygodniu ciąży na wakacje i lekarz nie widział przeciwskazań.
Miałam uważać żeby się nie odwodnić i nie spalić na słońcu 😊

Dzień dobry! Dołączę nieśmiało, choć pewnie na maks 3 dni (w sobotę termin miesiączki). Nie staramy się z mężem jakoś specjalnie o ciążę więc też szansę są niewielkie, ale jakoś czuję się inaczej w tym cyklu i nie pogardziłabym pozytywnym testem. Chciałam się poradzić. Dwa dni temu wieczorem zobaczyłam na papierze śluz zabarwiony na różowo ale tak bardzo, bardzo delikatnie i nie powtórzyło się to więcej. Przyszlo mi na myśl plamienie implementacyjne. Co myślicie? To by było 10 dpo, mniej więcej bo opieram się tylko ma tym, że czuję owulację i mam bardzo regularne cykle. No i jeżeli to było implementacyjne, to kiedy test pokaże ciążę? Czekać do soboty czy robić już? Dziś jest 12 dpo, do okresu dwa dni.

Jejku Dziewczyny! Chwilę tu nie zaglądałam a 6 stron przybyło! :o😆
Nadrobiłam i witam wszystkie nowe laseczki ❤️ było pytanie o wizytę to ja chyba 3 w kolejce bo w środę;) to będzie 7t+1d
Z tym lataniem też słyszałam że jest ryzykowne, ale podejrzewam że kwestia może być indywidualna więc faktycznie lepiej spytać swojego lekarza :)

reklama
Do góry