prettyinflowers
Fanka BB :)
No w pon pójdę i obczajeDorzuć sobie do bety progesteron, jeśli będziesz robić.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No w pon pójdę i obczajeDorzuć sobie do bety progesteron, jeśli będziesz robić.
te sny to też mam. I mam stres, bo w pierwszej ciąży śniło mi się że będzie córka i że będzie zdrowa i że będę ją kochała na zabój i tak jest, chociaż lekarze mieli inne zdanie. Miał być chłopiec i mieć problemy z serduszkiem, prenatanllne też nam nie wychodziły za dobrze. A teraz śniło mi się że będzie chłopiec (ale jeszcze zanim wiedziałam o ciąży) I że będzie autystyczny i nie czułam z nim takiej więzi. Jezu i teraz sobie wkręcam ją wiem że to tylko głupi sen, ale aż mnie mdli jak o tym myślę i nie umiem się jakoś bardzo cieszyć z tej ciąży. U mnie niestety te hormony mocno dają mi o sobie znaćAż mi przypomniałyscie jak to było
Tak, więcej pije, więcej sikam. A piłabym non stop. Więc i sikałabym też. A z tym jest gorzej bo w pracy ot tak pójść nie mogę, więc w pracy pije małymi łykami i czesciej. Jest wstawanie w nocy (u mnie zaczęło się już przed testem), oczywiście na siku i ciężko potem zasnąć, wie. Się wiercę i wkurzam męża . Cyce jak balony nadmuchane i bolą nawet jak pasem w samochodzie się zapinam i dotknę
Ale cera jeszcze mi się nie poprawiła, włosy i paznokcie też nie. A w ciąży zawsze najładniejsze miałam zamiast tego mi pryszcze wyskakują, o zgrozo Do pakietu dorzuciłabym jeszcze dziwne sny, takie często bezsensu, albo z czymś szokującym. No i oczywiście żarłabym non stop... serio przeginam z tym. Ale na razie waga stoi mniej więcej w tym samym miejscu. Pewnie nie za długo i raczej zawdzięczam to większej aktywności w pracy
A właśnie w pracy non stop podgaduchy o ciąży.... na razie chyba nie skierowane na mnie, ale serio w każdym możliwym miejscu o tym słyszę chyba że ktoś bada moją reakcję, ale cóż, na razie jestem niewzruszona.
No i oczywiście to dziwne uczucie pełności w brzuchu, tylko przy siedzeniu.
P.s. siedzę przy kawie i chyba przestaje mi smakować lekki szok... tego nigdy wcześniej u mnie nie było. Chyba metaliczny posmak czuje to też niestety z tego co wiem objaw oby mnie nie zmuliło
W drugiej ciąży byłam u giną 6+5 i nie było widać zarodka. Dziś mi biega po domu bardzo ożywiona czterolatka. Pamiętam, że też się bałam a na kolejnej wizycie, po tygodniu zobaczyłam już maleństwo. To jest bardzo wczesna ciąża, kilka dni potrafi zdecydować o obrazie USG.Kurczę a ja się trochę podłamałam, bo wczoraj byłam na wizycie, powinno wychodzić mi 6+2, a na usg nie było widocznego zarodka lekarka powiedziała że możliwe ze ciąża młodsza (i jest to całkiem możliwe bo moja pierwsza ciąża była też dwa tygodnie młodsza, a mam teraz dwuletnią córkę), ale mam wrażenie że znacznie mi zelzalzy objawy ciąży najmocniejsze miałam w ubiegłym tygodniu, a w tym to praktycznie wcale się nie czuję jakbym była w ciąży… jedynie sutki mnie bolą jak dotknę, wieczorem jestem strasznie wzdęta plus no może trochę mam większy apetyt, ale też bez szału… boję się że zarodek się nie pojawi ;( eh a najgorsze jest to czekanie, bo mam pojawić się na wyżycie za tydzień-dwa
A który to obędzie tc+d?Ja chyba będę jedną z późniejszych z wizytami znalazłam lekarza i umówiłam się na 17.10, bo inne terminy już zajęte
Ja, jeśli pojde jednak do swojego lekarza, to będę mieć wizytę 18.10Ja chyba będę jedną z późniejszych z wizytami znalazłam lekarza i umówiłam się na 17.10, bo inne terminy już zajęte
około 7+2A który to obędzie tc+d?
No to długo wytrzymasz Ja idę w 6+5około 7+2