reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Też się martwię czy wszystko w porządku, mdłości w nocy są ale już odkryłam że jak się dobrze najem przed snem to ich nie mam 😂 pobolewanie brzucha raczej rzadko, częściej jakieś rozciąganie i szarpanie. Piersi ból non stop praktycznie ale jak jestem rozgrzana to idzie przeżyć 😅 i non stop chce mi się jeść, przed ciążą schudłam 19kg a już wrócił 1 i kilka cm w pasie. Wg jestem mega popuchnieta i mam brzuch dość spory jak na ten moment, wszystko przez wodę do której zatrzymywania się mam tendencje więc ciąży i tak bym nie ukryła do końca pierwszego trymestru 🥲

reklama
Nie mam takich objawów jak Wy w sensie mdłości tak dokuczliwych,brzuch czasem pobolewa jak na okres. Piersi bola ale mniej niż tydzień temu choć jak ide po schodach i ściągam stanik to czuje 🤭
Jestem dobrej myśli, naprawdę mam mega nastawienie ale w głębi duszy się boje…
Jestem co prawda na majowych mamach, termin wypada mi raczej na końcówkę miesiąca, więc też podglądam was tutaj. Jestem obecnie 6+2, mdłości największe miałam w tym tygodniu w którym spóźniał mi się okres, teraz przyznam szczerze że to chwilowe momenty w ciągu dnia. Piersi też mnie mniej bolą. To co odczuwam to takie pobolewanie w podbrzuszu ale nie zbyt silne no i zmęczenie - senność. I widzę że i w majowych i tutaj objawy faktycznie zaczynają się zmniejszać. Gdzieś wyczytałam, że to nic groźnego, po prostu ciało się zaczyna przyzwyczajać i akceptować ciążę 😊

Do góry