reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Tak, czuję że się wnętrzności przesuwają. To właśnie to uczucie pełności o którym pisalam. Nie mam go gdy stoję, ale gdy siedzę, czuję że się tam po prostu nic nie mieści, uczucie gniecenia mam 🥴
I ten wieczorny wielki brzuch 🤣🤣 a rano znowu płaski i niewidoczny. Czuje się jakbym była w ciąży pierwszy raz , wszystko jest jakby nowe haha

reklama
Mam rozkminę dziewczyny. Przeczytałam, że w 4 tygodniu ciąży, dziecko jest wielkości ziarnka maku. No i tak sobie myślę, że jakim cudem brzuch bolał jak dzidziuś się "wgryzał" w macicę, skoro był wtedy jeszcze mniejszy? I jakim cudem cały czas mam wrażenie, że czuje ten mój mały ziarnek w brzuchu? Szczególnie jak założę nogę na nogę? Serio tak bardzo mi psychika wjeżdża, że "wydaje mi się że czuje to ziarnko maku"? Mam wrażenie że wszystko mi tam w środku sztywnieje gdy siedzę. Jak leżę lub chodzę to nie mam tego uczucia. Ale jak siedzę to po prostu "czuję" jakbym to moje ziarnko poprostu "gniotła"🙈
ja jestem zdziwiona bo czuję ciągnięcie mięśni podbrzusza jak się źle położę, a w pierwszej ciąży miałam to jak już miałam okrąglejszy brzuszek. I też się zastanawiam jak to możliwe, no fakt, wtedy byłam szczuplejsza, ale przed zajściem w ciążę tego nie czułam.

ja jestem zdziwiona bo czuję ciągnięcie mięśni podbrzusza jak się źle położę, a w pierwszej ciąży miałam to jak już miałam okrąglejszy brzuszek. I też się zastanawiam jak to możliwe, no fakt, wtedy byłam szczuplejsza, ale przed zajściem w ciążę tego nie czułam.
Mięśnie "pamiętają". W każdej kolejnej podobno czuje się to szybciej 🤷 niestety nie prowadziłam zapisków i nie wiem jak to było u mnie wcześniej.

Mięśnie "pamiętają". W każdej kolejnej podobno czuje się to szybciej 🤷 niestety nie prowadziłam zapisków i nie wiem jak to było u mnie wcześniej.
bardziej boję się tego, że ponoć po porodzie obkurczanie macicy bardziej boli 🙈 ja wiem ze na to jeszcze kupa czasu, ale ja już się zastanawiam nad chrzestnymi, nad wyborem łóżeczka, fotelika i imienia 🤣🤣🤣 a jakchetniej to bym już zakupy zaczęła, chociaż ogrom rzeczy już mam

bardziej boję się tego, że ponoć po porodzie obkurczanie macicy bardziej boli 🙈 ja wiem ze na to jeszcze kupa czasu, ale ja już się zastanawiam nad chrzestnymi, nad wyborem łóżeczka, fotelika i imienia 🤣🤣🤣 a jakchetniej to bym już zakupy zaczęła, chociaż ogrom rzeczy już mam
Ja dzisiaj zrobiłam listę wyprawki , szukałam wózka i oglądałam łóżeczka. 😅😅

reklama
Do góry