reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny jakie bierzecie witaminy?
Ja biorę mama dha premium plus.

Ogólnie jestem trochę podłamana. Muszę zmienić lekarza, z którego byłam dotąd bardzo zadowolona, który jako jedyny zajął się moim problem z zachodzeniem w ciąże, który prowadził moją cała ciąże, sam osobiście robił mi cc i ogólnie cud. Nie będę już się tam rozpisywać o co dokładnie chodzi, ale jestem po prostu zmuszona.
Dziś zapisałam się do innego lekarza, bo do tamtego już niestety nie pójdę. Ten lekarz z kolei ma jeden wolny termin- 11 października. To będzie u mnie 5+4. No i trochę sie przejmuje, ze to tak wcześnie. Ale z drugiej strony to jest jedyny sensowny lekarz w moim mieście, bo cała reszta ma za dużo za uszami, żebym im chciała powierzyć prowadzenie ciąży.
I jeszcze pytanie do dziewczyn mających doświadczenie z wizytą w 5 tygodniu. Po jakim czasie u Was kolejna wizyta? Ja sie obawiam, ze on mi sypnie znow jakimś odległym terminem typu 8-9 tydzień dopiero 🫣

Ja biorę mama dha premium plus.

Ogólnie jestem trochę podłamana. Muszę zmienić lekarza, z którego byłam dotąd bardzo zadowolona, który jako jedyny zajął się moim problem z zachodzeniem w ciąże, który prowadził moją cała ciąże, sam osobiście robił mi cc i ogólnie cud. Nie będę już się tam rozpisywać o co dokładnie chodzi, ale jestem po prostu zmuszona.
Dziś zapisałam się do innego lekarza, bo do tamtego już niestety nie pójdę. Ten lekarz z kolei ma jeden wolny termin- 11 października. To będzie u mnie 5+4. No i trochę sie przejmuje, ze to tak wcześnie. Ale z drugiej strony to jest jedyny sensowny lekarz w moim mieście, bo cała reszta ma za dużo za uszami, żebym im chciała powierzyć prowadzenie ciąży.
I jeszcze pytanie do dziewczyn mających doświadczenie z wizytą w 5 tygodniu. Po jakim czasie u Was kolejna wizyta? Ja sie obawiam, ze on mi sypnie znow jakimś odległym terminem typu 8-9 tydzień dopiero 🫣
Na początku wizyty są raczej co około 2 tygodnie. Tak miałam przy wszystkich ciążach i wyznaczane były przez samego lekarza. Pierwsze wizyty miałam w różnych okresach od 4 do ponad 6 w różnych ciążach.

Jak czujesz duży dyskomfort i zmęczenie, to nie ma co zwlekać z L4. Zaraz ktoś się rzuci, że ciąża to nie choroba. Nie, ale jak coś się zadzieje, to pracodawca kopnie w tyłek. Ja nie zamierzam oglądać się na firmę. Praca to praca, można mieć ich wiele, a ciąża to niejednokrotnie wiele lat starań.
To prawda. Ze zmęczeniem jeszcze się da radę, kawka , coś słodkiego i jakoś zleci 😅
Myślę , że ile dam radę to popracuje. Chciałabym żeby znalezli kogoś na moje miejsce zanim odejdę, ale ryzykować na pewno nie mam zamiaru

Dobrze że poszłam dziś 😅 jakbym chciała przełożyć to dopiero za 5 tygodni, a tak wizytę mam za 3. Nie wiem jak tyle wytrzymam 🙈
Oczywiście tak jak przypuszczałam, nic w macicy nie widać. Pokazał mi tylko endometrium - powiedział, że ciążowe, 14 mm i że pewnie tu będzie zarodek. Owulacja była z prawego jajnika, jest duże ciałko krwotoczne. Ale na prawym jajowodzie mam żylaki 😥 mam nadzieję że mój dzidziuś się przecisnął przez ten jajowód i zagnieździł w macicy 😥 teraz mnie czeka trzy tygodnie chodzenia po ścianie z nerwów.
Dostałam jakieś tabletki na mdłości i mam brać pregna start.

reklama
Dobrze że poszłam dziś 😅 jakbym chciała przełożyć to dopiero za 5 tygodni, a tak wizytę mam za 3. Nie wiem jak tyle wytrzymam 🙈
Oczywiście tak jak przypuszczałam, nic w macicy nie widać. Pokazał mi tylko endometrium - powiedział, że ciążowe, 14 mm i że pewnie tu będzie zarodek. Owulacja była z prawego jajnika, jest duże ciałko krwotoczne. Ale na prawym jajowodzie mam żylaki 😥 mam nadzieję że mój dzidziuś się przecisnął przez ten jajowód i zagnieździł w macicy 😥 teraz mnie czeka trzy tygodnie chodzenia po ścianie z nerwów.
Dostałam jakieś tabletki na mdłości i mam brać pregna start.
Żadnych czarnych myśli! Dzidziuś jest w macicy ❤️

Do góry