reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Cześć dziewczyny, mam na imię Zuza, mam 31 lat, dołączam :) Mam termin na 10 czerwca 🤍 To moja pierwsza ciąża.

Ostatnia miesiączka 4 września, cykle 25 dni.

Jesteśmy już po pierwszych badaniach prenatalnych, wszystko jest w porządku. 20 grudnia mamy kolejne usg, to będzie początek 17 tyg i mam cichą nadzieję, że poznamy już płeć :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, mam na imię Zuza, mam 31 lat, dołączam :) Mam termin na 10 czerwca 🤍 To moja pierwsza ciąża.

Ostatnia miesiączka 4 września, cykle 25 dni.

Jesteśmy już po pierwszych badaniach prenatalnych, wszystko jest w porządku. 20 grudnia mamy kolejne usg, to będzie początek 17 tyg i mam cichą nadzieję, że poznamy już płeć :)
Super ja tez 20 grudnia akurat mam prenatalne i termin mam na 30 czerwca. Słyszałam ze czasem na prenatalnych koło 13 tyg udaje się już określić płeć 😃 Czy któraś z Was już wie czy będzie chłopiec czy dziewczynka ? I czy któraś dowiedziała się na prenatalnych ? :)

Jak tam Wasze brzuszki już coś widać ? U mnie 12 tydzień i taki delikatnie odstający jak wzdęty :) nawet przy leżeniu widzę różnice bo zawsze się zapadał a teraz sterczy :) ale dla innych jeszcze nie do zauważenia jako ciąża 😂 chyba że spożywcza 😅

Hej, u mnie na prenatalnych powiedzieli, że będzie dziewczynka. Zobaczymy czy się sprawdzi ( dowiem się za tydzień na USG ) . Jeśli chodzi o brzuch to teraz kończę 15 tydzień i już trochę widać, ale dosłownie od kilku dni ;) myślę, że teraz zacznie porządnie wychodzić i długo już się nie ukryje ;)

Jak tam Wasze brzuszki już coś widać ? U mnie 12 tydzień i taki delikatnie odstający jak wzdęty :) nawet przy leżeniu widzę różnice bo zawsze się zapadał a teraz sterczy :) ale dla innych jeszcze nie do zauważenia jako ciąża 😂 chyba że spożywcza 😅
No właśnie mój wygląda jak przy ciąży spożywczej 😝 coś tam odstaje, ale no bardziej wyglądam jak dobrze najedzona :) 11+4 dzisiaj

Super ja tez 20 grudnia akurat mam prenatalne i termin mam na 30 czerwca. Słyszałam ze czasem na prenatalnych koło 13 tyg udaje się już określić płeć 😃 Czy któraś z Was już wie czy będzie chłopiec czy dziewczynka ? I czy któraś dowiedziała się na prenatalnych ? :)
U mnie na prenatalnych w 13 tygodniu lekarz najpierw powiedział, że dziewczynka, a później, że chyba jednak chłopczyk, więc w zasadzie nie wiadomo 😅

A co do brzuszka, u mnie jest początek 15 tygodnia i wyglądam jak wzdęta, ja widzę różnicę, ale jak ktoś nie wie o ciąży, to się nie zorientuję, chociaż czuje już po ubraniach, że czas na luźniejsze, dziś mam na sobie ołówkową spódnicę i włożony do środka sweter i mnie to obciska, zły wybór…

Powiedzcie dziewczyny czy macie jakieś rady na przeziębienie? Piję ciepłą wodę z miodem, imbirem i cytryną, shoty imbirowe, zjadam dwa ząbki czosnku, a i tak czuję, że mnie rozkłada :/ Paracetamol, który jest dozwolony nie ma działania przeciwzapalnego, może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby?

reklama
Hej:)
Mieszkam w Oxfordshire. Mam (jeszcze 28lat).
Poronienia w dosc wczesnym etapie (przed 8 tygodniem). Nie biore leków bo w sumie bylam umowiona do klinik wczsnych poronien ale w trakcie oczekiwania zaszlam w ciaze.
W sumie wszystko jest ksiazkowo poki co, poza faktem, ze dzisiaj (13,5tyg) mam bole podbrzusza - troche okresowe i bardziej stale (nie porownalabym do skurczy). I sie martwie. Czy to normalne? Czytam i z opisu wynika, ze to bole spowodowane rozciaganiem sie macicy. Czy ktoras z Was tak miala?
Ja mam od początku ciąży bóle jak na miesiączkę. Obecnie jestem w szpitalu z powodu plamien , bóle nadal są. Ale nic złego się nie dzieje :) a co mówi Twój lekarz ?

Do góry