.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Skąd jesteś ? Ile masz lat ? te poronienia na wczesnym etapie ? Bierzesz leki ?Witam
Ja rowniez dolaczam do czerwcowych przyszlych mam Termin - 7/06 takze za chwilke drugi trymestr wskoczy.
Bede pierwszy raz mama wiec jest troche obaw. Dodatkowo jeszcze nie zyje w Polsce a w UK wiec dochodza dodatkowe 'stresy' zwiazane z troche inna rutyna niz ta, ktora znam z doswiadczen moich znajomych z Polski.
Pare postow przeczytalam i juz dostalam troche otuchy - np. ze bole bioder, odcinka ledzwiowego to nie tylko domena pozniejszej ciazy, a takze wczesnej.
Dodam jeszcze tylko, ze niestety dwa poronienia za mna (ostatnie w sierpniu 23).
HejSkąd jesteś ? Ile masz lat ? te poronienia na wczesnym etapie ? Bierzesz leki ?
To ciekawe, bo ponoć tylko raz się na to choruje. A dawno temu byłaś w pierwszej ciąży?Miałam taką samą sytuację w pierwszej ciąży i co ciekawe teraz w drugiej znowu mam lekko dodatnie przeciwciała IgM z jednoczesnym dodatnim IgG
To ciekawe, bo ponoć tylko raz się na to choruje. A dawno temu byłaś w pierwszej ciąży?
Ja do teraz mam takie dni gdzie boli mnie brzuch (10+3)Hej
Mieszkam w Oxfordshire. Mam (jeszcze 28lat).
Poronienia w dosc wczesnym etapie (przed 8 tygodniem). Nie biore leków bo w sumie bylam umowiona do klinik wczsnych poronien ale w trakcie oczekiwania zaszlam w ciaze.
W sumie wszystko jest ksiazkowo poki co, poza faktem, ze dzisiaj (13,5tyg) mam bole podbrzusza - troche okresowe i bardziej stale (nie porownalabym do skurczy). I sie martwie. Czy to normalne? Czytam i z opisu wynika, ze to bole spowodowane rozciaganiem sie macicy. Czy ktoras z Was tak miala?
Ja nie jestem chora po raz kolejny. Mam trwale delikatnie podniesione IgM, przy jednoczesnych mocno dodatnich IgG, ale nie jest to aktywna infekcja Mam potwierdzone, że infekcję przeszłam przed 1 ciążą. U niektórych tak wychodzi, taki urok albo po prostu są to wyniki tzw. fałszywie dodatnie. Podwyższone IgM mam już co najmniej 3,5 roku Natomiast jest to bardzo niewiele ponad normę, np. norma jest do 0,6 a ja mam 0,8 coś takiego. Jestem już po konsultacji z lekarzem zakaźnym.To ciekawe, bo ponoć tylko raz się na to choruje. A dawno temu byłaś w pierwszej ciąży?