reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
No kurde ja nie przemyślałam tego :/ No trudno będzie już wiedział, mi najbardziej chodzi o to żeby ludzie nie gadali bo u nas wszyscy od razu plotkuja a jak coś pójdzie nie tak z dzidzi to będą patrzeć z politowaniem, nienawidzę tego
U mnie niestety też. Dlatego nie chciałam. Nie zniosłabym tego współczucia jeśli stracę to dziecko. W przyszłym tyg i tak pracujemy tylko pon i wtorek to jakoś dam radę.

Pisałam na październikowych staraczkach, napisze tez tu- bo stoję w rozkroku nadal ;D

Byłam wczoraj ja usg, niestety jeszcze nic nie widać, beta 1672 wczoraj, sprawdzę przyrost w poniedziałek.
Ale wiem ze nic nie wiem

Generalnie nie wiem jak liczyłam ze byłam wczoraj 6+0 🙈 to 5+0!

Jakbym nie żyła w błędzie ze jest tak wczesnie to bym odpuściła lekarza serio:p

Pani doktor mówi ze może tak być JESZCZE. Ae mam się nie nastawiać w żadnym kierunku :p

Jak beta będzie git to raczej i coś z tego będzie

Wiec abo zagoszcze na dłużej albo wracam na staraczki :p

U mnie niestety też. Dlatego nie chciałam. Nie zniosłabym tego współczucia jeśli stracę to dziecko. W przyszłym tyg i tak pracujemy tylko pon i wtorek to jakoś dam radę.
Napisałam mu osobiście, nie wiem jak do tego podejdzie ale muszę myśleć o sobie a przede wszsytkim o tym małym groszku a gadać i tak będą eh No chciałam to odwlec ale przyspieszyłam hehe widocznie tak miało byc

Pisałam na październikowych staraczkach, napisze tez tu- bo stoję w rozkroku nadal ;D

Byłam wczoraj ja usg, niestety jeszcze nic nie widać, beta 1672 wczoraj, sprawdzę przyrost w poniedziałek.
Ale wiem ze nic nie wiem

Generalnie nie wiem jak liczyłam ze byłam wczoraj 6+0 🙈 to 5+0!

Jakbym nie żyła w błędzie ze jest tak wczesnie to bym odpuściła lekarza serio:p

Pani doktor mówi ze może tak być JESZCZE. Ae mam się nie nastawiać w żadnym kierunku :p

Jak beta będzie git to raczej i coś z tego będzie

Wiec abo zagoszcze na dłużej albo wracam na staraczki :p
Ej u mnie przy becie 1500 nie było nic. Przy 2500 były dwa pęcherzyki. Spokojnie. Jest jeszcze czas na to . Kiedy następna wizyta? :)

Och noł, to muszę mu napisać zanim Zobaczy, fuck 😐 nieprzemyslalam tego
Jak to duża firma to nie zobaczy. Będą wiedziały tylko kadry, ale one w dużych firmach nie dzwonią do kierowników z informacjami ze zwolnienia.

PS. Ja w poprzedniej ciąży poprosiłam, żeby nie była kodu B na zwolnieniu tym pierwszym i takie dostałam. Ale nie wiem, czy każdy lekarz teraz by tak zrobił.

Jak to duża firma to nie zobaczy. Będą wiedziały tylko kadry, ale one w dużych firmach nie dzwonią do kierowników z informacjami ze zwolnienia.
Ja pracuje w dużej firmie w sumie na cały świat. Główne kadry mamy w stolicy a kierownik dostaje info kto jest na jakim zwolnieniu właśnie od kadr. W sensie mają jakiś system i widzą co i jak. 🤷‍♀️.. Może zależy od firmy

Napisałam mu osobiście, nie wiem jak do tego podejdzie ale muszę myśleć o sobie a przede wszsytkim o tym małym groszku a gadać i tak będą eh No chciałam to odwlec ale przyspieszyłam hehe widocznie tak miało byc
Ja uważam ze bardzo dobrze zrobilas ;)
Jestem HRówa i jak laski przychodzą z info „hej coś się dzieje 🤰 i w każdej chwili mogę niewrocic” to jestem tylko wdzięczna ze mogę sobie zaplanować z managerem backup.

Ja w poniedzielek tez muszę się wyrwać na ta cholerna betę i tez powiem szefowej ze zaskoczyło ale różne mogą być scenariusze ;P

Robię to dla siebie: bo będę miała zielone światło na wyjścia/badania/etc
I dla niej: bo jak się wszystko dobrze ułoży możemy planować przejęcie moich obowiązków

Ej u mnie przy becie 1500 nie było nic. Przy 2500 były dwa pęcherzyki. Spokojnie. Jest jeszcze czas na to . Kiedy następna wizyta? :)
Dwa ♥️♥️ 🥰 cudownie!

Jeszcze nie zaplanowałam, ja w tej ciąży jakoś wszystko na spokojnie :D nawet z wizja biochema ewentualnego 🙈
Jak beta będzie git to za 2 tyg idę już zobaczyć ♥️

Nie chce się bawić w te wizyty pomiędzy i co chwile bo nie mam na to zasobów czasowych tez :/ a i później te rozkminy :D

reklama
Pamiętaj tez ze info o Twojej ciąży to informacja poufna ;)
Dodałabym takie zdanie przy rozmowie z szefem ze „w razie niepowodzenia nie chcesz by ludzie wiedzieli zatem zależy ci na tym etapie na dyskrecji”

Taki szefu jak normalny gość to tylko doceni ze powiedziałaś od razu :)

Do góry