reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Cześć dziewczyny! Dołącza do was kolejna przyszła czerwcowa mamusia 😊 32 lata, pierwsza ciąża udało się za 3 razem, wiec chyba bardzo szybko 😊

Wczoraj byłam u lekarza, to było 8+2, dzidziuś ma 1,8cm, widać było zalążek mózgu i zalążki rączek, więc póki co wszystko ok 😊 29.11 jestem umówiona na badania genetyczne. Ciąże póki co znoszę zle, ciagle jest mi niedobrze, chce mi się spać, wiecznie jestem głodna, ale nic nie jem, bo od wszystkiego mnie odrzuca… nie jest lekko 🥲 pocieszam się tylko tym, ze niby im silniejsze objawy tym silniejsza ciąża, ale nie wiem na ile to prawda (ważne ze mam się czym pocieszać w chwilach kryzysu). Liczę ze po pierwszym trymestrze mi przejdzie, jak nie, to będzie ciężko. Najgorzej w pracy, bo mam prace biurowa i strasznie ciężko mi wysiedzieć 8h przed komputerem… 3 dni byłam na zwolnieniu, to spałam po 16h na dobę 😬 zeszły tydz już wróciłam do pracy, teraz byle do końca pierwszego trymestru (mogę się w pracy przyznać do ciąży dopiero po 16 stycznia).

Widziałam ze jest tez wątek prywatny, chętnie do niego dołączę jeżeli tam się więcej dzieje 😊
Witamy :)

reklama
U mnie z zapachami z jednej strony nie jest zle, ale z drugiej jak już coś mi zaśmierdzi, to tragedia 😂 mój mąż właśnie robi przegląd i czyści lodówkę, bo rano jak otworzyłam coś mi tak zaśmierdziało, ze 🤢 dzisiaj znowu leżę i zdycham już mam dość tych mdłości 😫 odliczam dni do końca 12 tyg, mam nadzieje ze faktycznie wtedy przejdzie… dostałam od lekarza tabletki na receptę na mdłości i niby pomagają, tylko wtedy mi się włącza straszliwy głód, a nie mogę go niczym zaspokoić, bo na nic nie mam ochoty do jedzenia, wiec z dwojga złego chyba wole mdłości niż ten tragiczny głód. Tez tak macie?

Dlaczego po 16 tym stycznia?

Pewnie ma umowę na czas określony :)

Blisko, jestem na okresie próbnym w pracy, a mieszkam za granica i tu są trochę dziwne zasady- jak powiem o ciąży podczas okresu próbnego, to on zostanie automatycznie zawieszony i wznowiony jak wrócę po porodzie, a na okresie próbnym nie przysługuje urlop rodzicielski (tylko macierzyński, a tutaj to jest 2 mies przed porodem i 3 mies po porodzie). Jak już będę po okresie próbnym, to normalnie mam 6 mies urlopu rodzicielskiego (+3 macierzyńskiego), więc muszę ukrywać ciąże. Mam nadzieje ze mi brzucha nie wywali, bo to będzie już połowa ciąży- 20 tydzień 😬

Blisko, jestem na okresie próbnym w pracy, a mieszkam za granica i tu są trochę dziwne zasady- jak powiem o ciąży podczas okresu próbnego, to on zostanie automatycznie zawieszony i wznowiony jak wrócę po porodzie, a na okresie próbnym nie przysługuje urlop rodzicielski (tylko macierzyński, a tutaj to jest 2 mies przed porodem i 3 mies po porodzie). Jak już będę po okresie próbnym, to normalnie mam 6 mies urlopu rodzicielskiego (+3 macierzyńskiego), więc muszę ukrywać ciąże. Mam nadzieje ze mi brzucha nie wywali, bo to będzie już połowa ciąży- 20 tydzień 😬
Trzymam kciuki żeby wyszło po Twojej myśli 🤞🤞🤞🤞🤞

reklama
Trzymam kciuki żeby wyszło po Twojej myśli 🤞🤞🤞🤞🤞
Dzięki 😊 plus jest taki, ze tu tata dostaje taki sam urlop rodzicielski jak mama (każdemu z rodziców przysługuje urlop), wiec w najgorszym przypadku powiem o ciąży i mój mąż weźmie pierwszy urlop, ja wrócę na te 2 mies czy ile tam mi zostanie do końca próbnego i wtedy tez zaaplikuje o urlop 😊 z tym ze wtedy nam się urlopy zazębia, tak to byśmy na zmianę być z dzidziusiem w domu aż skończy 1 rok i 3 mies. Ogólnie skomplikowana sprawa, ale tak czy siak będzie dobrze 😊

Do góry