reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Nie chciałam Ci w głowie mieszać, tylko ostrzec. Bo jak zrobisz to dopiero będziesz przeżywać 😥
Chyba nie zrobię. Pogadam jeszcze z moim lekarzem. Ale skoro w poprzedniej ciąży nie robiłam to i teraz się obejdzie. Mogę wydać tysiące nad zdrowie dziecka ale skoro ma wyjść fałszywy wynik, skoro mam się tylko denerwować i płakać. To chyba podziękuję.
Zastanawiam się tylko dlaczego 5 lat temu nikt nie mówił , że USG bez sensu bez testu, a teraz nagle to takie ważne :/

Przepraszam dziewczyny za stresujacy temat. Chciałam tylko dopytać o szczegóły a wyszło jak wyszło :(

Ja akurat nam przypadek gdzie pappa wraz z USG wskazało wysokie prawdopodobieństwo zespołu Downa, na ten podstawie skierowanie na amnio i się potwierdzilo. Ja osobiście wolę wiedzieć wcześniej więc jakie testy trzeba będzie to zrobię ;)
A amniopunkcja z tego co czytam też nie bardzo bezpieczna .. zdarzają się poronienia :/ jak tu przeżyć spokojnie do czerwca ;(

Był obchód i lekarz powiedział że pewnie jutro do domku wyjdę,ale nie wiem co z betą 🤔 ale chyba i tak zrobią 🤔 . Powiedział że nie krwawie żywą krwią tzn że jest dobrze 🙈
edit była pielęgniarka i powiedziała że nie ma sensu robić bety jak nie krwawie 🙈 i że krwawienie pewnie jest od leków przeciwzakrzepowych.

Każda ma inne zdanie o testach. Ja mam kilka koleżanek, które robiły wyszły im jakieś prawdopodobieństwa i potem resztę ciąży się stresowały. Ja wolę sobie tego stresu zaoszczędzić. A jak dzidziuś będzie chory to i tak nie zmieni świadomość tego wcześniej nic.

Chyba nie zrobię. Pogadam jeszcze z moim lekarzem. Ale skoro w poprzedniej ciąży nie robiłam to i teraz się obejdzie. Mogę wydać tysiące nad zdrowie dziecka ale skoro ma wyjść fałszywy wynik, skoro mam się tylko denerwować i płakać. To chyba podziękuję.
Zastanawiam się tylko dlaczego 5 lat temu nikt nie mówił , że USG bez sensu bez testu, a teraz nagle to takie ważne :/

Przepraszam dziewczyny za stresujacy temat. Chciałam tylko dopytać o szczegóły a wyszło jak wyszło :(
Nie przepraszaj. Takie tematy też trzeba poruszyć. Od tego jest to forum żeby rozmawiać o swoich wątpliwościach.

przepraszam kochana, od tego jest to forum żeby się dzielić takimi informacjami, to ja się wyrwałam jak debil, ale co zrobić jak każda z nas przeżywa dokładnie to samo. Za parę tygodni pewnie wszystkie po kolei będziemy miały USG prenatalne to dopiero będą emocje...

reklama
Każda ma inne zdanie o testach. Ja mam kilka koleżanek, które robiły wyszły im jakieś prawdopodobieństwa i potem resztę ciąży się stresowały. Ja wolę sobie tego stresu zaoszczędzić. A jak dzidziuś będzie chory to i tak nie zmieni świadomość tego wcześniej nic.
I tu niestety muszę się zgodzić. Czy dziecko chore czy zdrowe to i tak będzie się kochać. Jasne, każdy chce zdrowe dziecko i tego każdej z nas życzę.

Do góry