reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

No właśnie mój lekarz nie jest raczej za naciąganiem na kasę bo sam jak usłyszał kwotę to powiedział , że kurcze drogo. Ale jak robię USG to bez pappy nie ma sensu bo wyjdzie jakieś 60%. Nie wiem już co robić. Bo skoro piszecie , że wynik często jest fałszywy to na cholerę robią wogole to badanie i straszą kobietę w ciąży :/
USG bez pappy to 80%.

reklama
Te wartości są orientacyjne. Ja piszę tylko to co usłyszałam. W poprzednich nigdy bety nie robiłam. A teraz aż 5 zrobiłam 😅
Też mogłam nie robić! A wpadłam w jakiś trans. Mam ochotę zrobić jeszcze raz. A robiłam już 3 razy 🙈 A teraz ostatni wyszedł 95 %.
Powinnam mieć zakaz chodzenia do laboratorium 🙈🤣

Też mogłam nie robić! A wpadłam w jakiś trans. Mam ochotę zrobić jeszcze raz. A robiłam już 3 razy 🙈 A teraz ostatni wyszedł 95 %.
Powinnam mieć zakaz chodzenia do laboratorium 🙈🤣
Ja tak miałam ostatnim razem jak poroniłam 😬 teraz zdałam się na lekarza i sama jestem z siebie dumna, że zrobiłam tylko 2x betę xd

Ostatnia edycja:
A amniopunkcja z tego co czytam też nie bardzo bezpieczna .. zdarzają się poronienia :/ jak tu przeżyć spokojnie do czerwca ;(
Siostra rozmawiała z kobitką która pobiera płyn podczas amniopunkcji i mówi że nie zdarzyło jej się żeby poleciała zdrowa ciąża, zawsze jak były poronienia to wychodziło w trakcie badań że były wady. Wiadomo że to raczej nie reguła ale coś w tym jest

Szczególnie, że jeżeli dowiesz się np. O zespole downa w ciąży i tak nic z tym nie zrobisz. Żadnej wady genetycznej nie da się wyleczyć
Nie, ale kwestia oswojenia się psychicznie z tym jest bardzo ważna. Plus dzieciaczki takie często mają również wady serca i lepiej wtedy rodzic w specjalistycznym szpitalu. Znam takich którym lekarz nie powiedział że dzięki ma zespół Downa, byli w takim szoku że maluch trafił na kilka dni do specjalistycznego ośrodka bo oni potrzebowali chwilę żeby się oswoić z myślą i wyjść z szoku

reklama
też słyszałam o takich przypadkach, znajomym po USG prenatalnym wyszło że dziecko nie ma kości nosowej i jest to cecha zespołu Downa, dużo ich nerwów to kosztowało i urodziła im się zdrowa córka, dlatego jeśli mi coś wyjdzie to gdzieś tam z tyłu głowy spróbuję mieć świadomość, że to nic pewnego
moim znajomym tez z usg wyszło że są za krótkie rączki i nóżki i brak nosa. Dziecko miało zespół patao, ale to był już 19tc i na usg 3d było dokładnie widać buźkę.

Do góry