reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

No właśnie mój lekarz nie jest raczej za naciąganiem na kasę bo sam jak usłyszał kwotę to powiedział , że kurcze drogo. Ale jak robię USG to bez pappy nie ma sensu bo wyjdzie jakieś 60%. Nie wiem już co robić. Bo skoro piszecie , że wynik często jest fałszywy to na cholerę robią wogole to badanie i straszą kobietę w ciąży :/
USG bez pappy to 80%.

reklama
Te wartości są orientacyjne. Ja piszę tylko to co usłyszałam. W poprzednich nigdy bety nie robiłam. A teraz aż 5 zrobiłam 😅
Też mogłam nie robić! A wpadłam w jakiś trans. Mam ochotę zrobić jeszcze raz. A robiłam już 3 razy 🙈 A teraz ostatni wyszedł 95 %.
Powinnam mieć zakaz chodzenia do laboratorium 🙈🤣

Też mogłam nie robić! A wpadłam w jakiś trans. Mam ochotę zrobić jeszcze raz. A robiłam już 3 razy 🙈 A teraz ostatni wyszedł 95 %.
Powinnam mieć zakaz chodzenia do laboratorium 🙈🤣
Ja tak miałam ostatnim razem jak poroniłam 😬 teraz zdałam się na lekarza i sama jestem z siebie dumna, że zrobiłam tylko 2x betę xd

Ostatnia edycja:
A amniopunkcja z tego co czytam też nie bardzo bezpieczna .. zdarzają się poronienia :/ jak tu przeżyć spokojnie do czerwca ;(
Siostra rozmawiała z kobitką która pobiera płyn podczas amniopunkcji i mówi że nie zdarzyło jej się żeby poleciała zdrowa ciąża, zawsze jak były poronienia to wychodziło w trakcie badań że były wady. Wiadomo że to raczej nie reguła ale coś w tym jest

Szczególnie, że jeżeli dowiesz się np. O zespole downa w ciąży i tak nic z tym nie zrobisz. Żadnej wady genetycznej nie da się wyleczyć
Nie, ale kwestia oswojenia się psychicznie z tym jest bardzo ważna. Plus dzieciaczki takie często mają również wady serca i lepiej wtedy rodzic w specjalistycznym szpitalu. Znam takich którym lekarz nie powiedział że dzięki ma zespół Downa, byli w takim szoku że maluch trafił na kilka dni do specjalistycznego ośrodka bo oni potrzebowali chwilę żeby się oswoić z myślą i wyjść z szoku

reklama
też słyszałam o takich przypadkach, znajomym po USG prenatalnym wyszło że dziecko nie ma kości nosowej i jest to cecha zespołu Downa, dużo ich nerwów to kosztowało i urodziła im się zdrowa córka, dlatego jeśli mi coś wyjdzie to gdzieś tam z tyłu głowy spróbuję mieć świadomość, że to nic pewnego
moim znajomym tez z usg wyszło że są za krótkie rączki i nóżki i brak nosa. Dziecko miało zespół patao, ale to był już 19tc i na usg 3d było dokładnie widać buźkę.

Do góry