reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2024

laski a jak wasze „objawy”? Czujecie cokolwiek na tym etapie? u mnie co prawda wczesnie 5+2, ale przy poerwszej ciąży to już czułam te piersi chociażby, jakieś mikro mdłości. Fakt ze ciąża cała bezproblemowa dalej, a tu nic, kompletnie nic 🙈

Testowałam jak szalona od 8-13 dpo, nie było nic. Później odpuściłam bo czekałam na @ wiedząc ze dwa razy z rzędu złoty strzal się nie zdarza :p ale byłam w aptece i przy okazji wzięłam test, bo chciałam wieczorem wypić piwo…. A tu jebitne dwie kreski, ale totalnie „nie czuje się” na ciąże 🙈

Nie wiem szczerze czy i co z tego będzie, na tym etapie może wydarzyć się wszystko. Biorę aktualnie to co los da, nie sprawdzam bety tylko mam cichutka nadzieje ze się uda 🙈

Jednakże chętnie posłucham o tym co wam „dolega”:p może jednak za mało się wsłuchuję w swój organizm :)

reklama
Mnie cały czas boli brzuch. Mam wrażenie że z każdym dniem mocniej 🤷 na wizycie wspomnę o tym lekarzowi. Z poprzednich nie pamiętam czy brzuch mnie bolał. Chociaż pewnie to ze stresu bo jakoś taki nerwowy tydzień miałam i wcale w weekend nie przeszło 🤷 w pierwszej ciąży pamiętam że non stop gruszki jadłam. Kupiłam sobie dziś. Zobaczymy czy teraz też będą dla mnie takie atrakcyjne 😅

Ja mam całymi dniami napady mdłości ale wymioty udaje się ominąć. Brak apetytu, nawet ulubione jedzenie mnie nie przekonuje. Na myśl o słodyczach mnie mdli, jedyne co mi wchodzi to jabłka, bułki z majonezem i bigos wege. Na szczęście kiedy napisałam o tym mężowi czekał na mnie bigos i majonez tylko spytał czy będę jeść to razem 😅 piersi się odzywają czasami tak jak i brzuch ale jest okej. I miewam napady przerażenia co to będzie (pierwsza ciąża) i czy będzie dobrze. We wtorek pierwsza wizyta u gin. A w czwartek endokrynolog. No i spać bym mogła cały dzień, w pracy ledwo daje radę, na szczęście moje przedszkolaki moje siedzenie na dywanie przyjmują okazja na przytulanie i masowanie pleców budowlami z kółkami 😅

Ja mam całymi dniami napady mdłości ale wymioty udaje się ominąć. Brak apetytu, nawet ulubione jedzenie mnie nie przekonuje. Na myśl o słodyczach mnie mdli, jedyne co mi wchodzi to jabłka, bułki z majonezem i bigos wege. Na szczęście kiedy napisałam o tym mężowi czekał na mnie bigos i majonez tylko spytał czy będę jeść to razem 😅 piersi się odzywają czasami tak jak i brzuch ale jest okej. I miewam napady przerażenia co to będzie (pierwsza ciąża) i czy będzie dobrze. We wtorek pierwsza wizyta u gin. A w czwartek endokrynolog. No i spać bym mogła cały dzień, w pracy ledwo daje radę, na szczęście moje przedszkolaki moje siedzenie na dywanie przyjmują okazja na przytulanie i masowanie pleców budowlami z kółkami 😅
Mnie cyce męczą masakrycznie 🤣 lekkie mdłości, sikanie co 20 minut i teraz trochę posprzątałam, poskakałam po drabinie i czuję podbrzusze 🤷‍♀️ no i spać spać spać

Mnie boli brzuch, kręgosłup piersi dopiero zaczynają. Częste oddawanie moczu i ciągle zmęczenie. Jeszcze do wczoraj popołudniu musiałam rozpinać guzik w spodniach a dziś to już od rana nie mogłam dopiąć spodni. Nigdy nie miałam płaskiego brzucha ale nie był twardy i upychalam go w spodnie a teraz już nie da rady

Ja czuje się ogólnie bardzo dobrze. Brzuch mnie nie boli, troche tylko piersi, coś tam czasem teraz mdli, ale tez bez szału i szybciej robię się zmęczona i senna, ale mam tez warunki na to, żeby sobie pospać, wiec nie narzekam. Ogólnie nie mogę narzekać na swoje samopoczucie, czuje się dobrze jak na bycie w ciąży 😅

reklama
laski a jak wasze „objawy”? Czujecie cokolwiek na tym etapie? u mnie co prawda wczesnie 5+2, ale przy poerwszej ciąży to już czułam te piersi chociażby, jakieś mikro mdłości. Fakt ze ciąża cała bezproblemowa dalej, a tu nic, kompletnie nic 🙈

Testowałam jak szalona od 8-13 dpo, nie było nic. Później odpuściłam bo czekałam na @ wiedząc ze dwa razy z rzędu złoty strzal się nie zdarza :p ale byłam w aptece i przy okazji wzięłam test, bo chciałam wieczorem wypić piwo…. A tu jebitne dwie kreski, ale totalnie „nie czuje się” na ciąże 🙈

Nie wiem szczerze czy i co z tego będzie, na tym etapie może wydarzyć się wszystko. Biorę aktualnie to co los da, nie sprawdzam bety tylko mam cichutka nadzieje ze się uda 🙈

Jednakże chętnie posłucham o tym co wam „dolega”:p może jednak za mało się wsłuchuję w swój organizm :)
Zanim zrobiłam testy już miałam mdłości od tygodnia. Z tym , że czekałam z testowaniem do 7 dni jakby po "skonczonej" miesiączce. Dwa dni później poszłam do ginekologa. Już był 5 tydzień więc mały zarodek było widać. Bóle piersi ogromne, duże i nabrzmiałe. Mdłości od rana do nocy. Bóle głowy, brzucha. Teraz jestem na końcu 8 tygodnia , piersi praktycznie wogole nie czuje, brzuch rzadko kiedy zaboli, mdłości mam tylko jak coś na prawdę mi zasmierdzi lub jak jest duszno. Tak to wogole nie czuje się jakbym była w ciąży. Tylko brzuch wieczorami jest większy i to wszystko.

Do góry