reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Dziewczyny ja niestety pewnie będę się z Wami żegnać. Nie dawało mi spokoju to, że lekarz nic w środę nie zobaczył na USG i kazał czekać do 30.10, więc zrobiłam bętę w czwartek i dziś. Wynik z czwartku 1593 a z dziś 1445. Nie wiem co teraz robić. W sensie, że nie czekać do 30.10 to jasne, ale myślicie, że mogę dopiero w poniedziałek zadzwonić do mojego lekarza czy powinnam jakoś zareagować już teraz? I progesteron w czwartek 16,18 a dziś 16,31. Mogę tak po prostu odstawić duphaston?
Tak jak dziewczyny piszą- jedz na sor. Z tego co wiem duphaston nie wychodzi w krwi więc tym poziomem progesteronu bym się nie sugerowała, ale spadająca beta nie wróży dobrze 😥

reklama
Ja niby nie wymiotuje ale mnie mdli i apetytu nie mam. Wchodzą mi tylko zupy, a przed ciążą mogły by dla mnie nie istnieć
Dla mnie przed ciążą słodycze i wszystko co słodkie. A od kilku tygodni tylko w głowie czekoladki, ciasteczka. Teraz jem michę lodów, z bitą śmietaną, polewą i utartą mleczna czekolada 🤣🤣

Dziewczyny ja niestety pewnie będę się z Wami żegnać. Nie dawało mi spokoju to, że lekarz nic w środę nie zobaczył na USG i kazał czekać do 30.10, więc zrobiłam bętę w czwartek i dziś. Wynik z czwartku 1593 a z dziś 1445. Nie wiem co teraz robić. W sensie, że nie czekać do 30.10 to jasne, ale myślicie, że mogę dopiero w poniedziałek zadzwonić do mojego lekarza czy powinnam jakoś zareagować już teraz? I progesteron w czwartek 16,18 a dziś 16,31. Mogę tak po prostu odstawić duphaston?
ja bym na sor ginekologiczny jechała.

Ja niby nie wymiotuje ale mnie mdli i apetytu nie mam. Wchodzą mi tylko zupy, a przed ciążą mogły by dla mnie nie istnieć
właśnie dziś mąż zrobił sushi ze smażoną rybą. Póki co czekam czy się przyjmie, a jutro mam właśnie w planach zrobić zupę goląbkową. Znalazłam przepis w necie i chce sprawdzić. Po pół płynnych potrawach się łatwiej 🤮 więc albo się przyjmie albo wróci jak wszystko 🙈 ale przynajmniej łatwiej będzie 😅

no to chociaż tyle:) w sumie może zabrzmieć teraz jak trochę patola, ale ja przed ciążą lubiłam sobie wypić wieczorem piwo albo drinka, czasami jak ktoś przy mnie palił to też paliłam i zastanawiałam się jak ciężko będzie mi z tego zrezygnować, bo ja mam słabą silną wolę. A tu w momencie gdy tylko podejrzewałam że jestem w ciąży dostałam takiego wstrętu do alko i papierosów że brzydzi mnie samo myślenie o tym xD
Podobny klimat :D uwielbiam piwka craftowe.
Papierochy rzuciłam przy pierwszej ciąży :p a przez ostatnie 3 lata okazjonalnie sobie popalalam :p

Jednak trzeba się będzie przestawić na piwa 0% :D

reklama
Do góry