reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Hej ja już po 1 wizycie. 6+1, serca nie słyszałam ale zarodek był tylko bardzo mały. Kolejna wizyta dopiero 1 grudnia i wtedy założy mi kartę ciąży. Dostałam skierowanie na badania ale w tej przychodni trzeba się umawiać do zabiegowego i mam dopiero na 2 listopada. Ogólnie to po badaniach biorę wyniki i idę prywatnie

Hej ja już po 1 wizycie. 6+1, serca nie słyszałam ale zarodek był tylko bardzo mały 0,37mm. Kolejna wizyta dopiero 1 grudnia i wtedy założy mi kartę ciąży. Dostałam skierowanie na badania ale w tej przychodni trzeba się umawiać do zabiegowego i mam dopiero na 2 listopada. Ogólnie to po badaniach biorę wyniki i idę prywatnie
Dopiero w grudniu? Bez uwidocznionej akcji serca? Jesteś pewna tej daty?

Hej ja już po 1 wizycie. 6+1, serca nie słyszałam ale zarodek był tylko bardzo mały. Kolejna wizyta dopiero 1 grudnia i wtedy założy mi kartę ciąży. Dostałam skierowanie na badania ale w tej przychodni trzeba się umawiać do zabiegowego i mam dopiero na 2 listopada. Ogólnie to po badaniach biorę wyniki i idę prywatn

Hej ja już po 1 wizycie. 6+1, serca nie słyszałam ale zarodek był tylko bardzo mały. Kolejna wizyta dopiero 1 grudnia i wtedy założy mi kartę ciąży. Dostałam skierowanie na badania ale w tej przychodni trzeba się umawiać do zabiegowego i mam dopiero na 2 listopada. Ogólnie to po badaniach biorę wyniki i idę prywatnie
Jej grudzien to mega odległy termin, masz rację idź prywatnie. :)

Już myślałam, że będziesz czekać do grudnia :o osiwialabym 😅 ważne , że wszystko dobrze , serduszka jeszcze się nasluchasz :)

To NFZ, działają jak chcą. Pewnie dlatego idzie prywatnie niedługo :)
Też chodzę na NFZ. We wt mam trzecią wizytę ciążową z USG. Trzeba walczyć o swoje prawa, a nie przyjmować wszystko jak leci. Karta ciąży powinna być założona przed 10 tyg ciąży, żeby nikt nie podważył że nie była pod opieką medyczną do becikowego. A ją się zakłada jak zaobserwowano bicie serduszka. Ja bym nie odpuściła.

reklama
Ja nie mam innych dzieci, ale szwagierka już przygotowuje mojego "ulubionego" najmlodszego siostrzeńca czytając mu książeczki o zazdrości, gdzie wątkiem głównym jest właśnie ze ulubiona ciocia będzie miała dziecko xD a najlepsze jest to, że szwagierka jeszcze nie wie xD w pracy też się mnie ostatnio koleżanka pytała o jakieś rzeczy związane z ciążą, nie wiem w sumie czemu bo przecież ona ma dziecko a ja nie xD ale mąż się śmieje że za chwilę wszyscy będą wiedzieć tylko patrząc na moje zachowanie, bo trochę się zmieniło :)

O i wszyscy nagle proponują mi winko i głaskanie kotów, już brakuje mi wymówek dlaczego nie chce xD
Koty można głaskać;)

Do góry