reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Ja już odliczam dni do kolejnej wizyty u ginekologa 🥲 nie sądziłam że tak bardzo będę żyć od wizyty do wizyty. Na szczęście będzie już ustalony plan razem z terminami badań wszystkich :) teraz trzymać tylko kciuki żeby maluch ładnie rósł i wszystko było w porządku. Dzisiaj trochę lepiej się czuję to już mi się wkręciło czy na pewno wszystko jest dobrze skoro mam mniejsze objawy, ale z drugiej strony ostatnio miałam hardcore. Muszę jakoś znaleźć sobie więcej zajęć to mi szybciej minie i przestanę może tak roztrząsać kakdu objaw i jego natężenie. A zimno też mi ciągle jest ;) ale w sumie mi jest wiecznie zimno więc nieduża różnica :D

Czy wy też tak macie ,że jesteście głodne ,a jak już sobie nałożycie np obiad to weźmiecie kęs i już wam się odechciewa jeść?🙈🤣
tak. Dodatkowo jak głodna jestem to mam odruch wymiotny jak widzę jedzenie 🤦‍♀️ więc jedyna rada to szybko czymś popić najlepiej sokiem bo wodą odpada 🙈 dziś miałam ochotę na bułkę z masłem i serem i po pierwszym gryzie miałam dość

Czy wy też tak macie ,że jesteście głodne ,a jak już sobie nałożycie np obiad to weźmiecie kęs i już wam się odechciewa jeść?🙈🤣
Zazwyczaj tak. Jeszcze na wieczór nagotowalam rosołu. Oczywiście musiałam zjeść, w połowie mi się odechciało z zachciało mleka z kulkami 🤣 i już wiem co będę jadła na śniadanie, o ile usnę przez tą zachciewajke 🤣

Tak, wszystko stoi w gardle. Jak dopuszcze do dużego głodu to strasznie mdli a jak już coś zacznę jeść to kęs lub dwa i jakbym już była pod korek pełna i znów nie dobrze. W każdej ciąży miałam nudnosci w I trymestrze ale teraz to jakaś masakra. Nie ma mowy żeby zjeść coś co ma intensywny zapach.

Aż zaczynam się zastanawiać czy wszystko ze mną ok, bo u mnie objawy znikome 😂 Mdłości były przez chwileczkę, już nie ma. Nic mnie nie boli w podbrzuszu, mam tylko tkliwe piersiowej gdzieś tam przy dotyku zabolą. No i czasem zgaga. Dobrze, ze w środę wizyta, to sie dowiem czy muszę sie martwić tymi znikomymi objawami 😅

U mnie raz gorąco, a raz dreszcze z zimna, ale mam temperaturę 37 i nie wiem czy to nie początek przeziębienia, ale mam nadzieję że nie. 🙈 Tak jak piszecie, z apetytem u każdej inaczej, ja chyba bardziej z tych które teraz często czują głód i jak coś zjem to mam wrażenie, że zaraz i tak muszę znowu coś zjeść, ale walczę z tym, bo będę jak prosiaczek. 🐷🤣 Dzisiejszy dzień dał mi w kość, mam tyle pracy, że się nie wyrabiam, a teraz z innym samopoczuciem to jest ciężej i po pracy musiałam się położyć 😴

reklama
Do góry