reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Ja już odliczam dni do kolejnej wizyty u ginekologa 🥲 nie sądziłam że tak bardzo będę żyć od wizyty do wizyty. Na szczęście będzie już ustalony plan razem z terminami badań wszystkich :) teraz trzymać tylko kciuki żeby maluch ładnie rósł i wszystko było w porządku. Dzisiaj trochę lepiej się czuję to już mi się wkręciło czy na pewno wszystko jest dobrze skoro mam mniejsze objawy, ale z drugiej strony ostatnio miałam hardcore. Muszę jakoś znaleźć sobie więcej zajęć to mi szybciej minie i przestanę może tak roztrząsać kakdu objaw i jego natężenie. A zimno też mi ciągle jest ;) ale w sumie mi jest wiecznie zimno więc nieduża różnica :D

Czy wy też tak macie ,że jesteście głodne ,a jak już sobie nałożycie np obiad to weźmiecie kęs i już wam się odechciewa jeść?🙈🤣
tak. Dodatkowo jak głodna jestem to mam odruch wymiotny jak widzę jedzenie 🤦‍♀️ więc jedyna rada to szybko czymś popić najlepiej sokiem bo wodą odpada 🙈 dziś miałam ochotę na bułkę z masłem i serem i po pierwszym gryzie miałam dość

Czy wy też tak macie ,że jesteście głodne ,a jak już sobie nałożycie np obiad to weźmiecie kęs i już wam się odechciewa jeść?🙈🤣
Zazwyczaj tak. Jeszcze na wieczór nagotowalam rosołu. Oczywiście musiałam zjeść, w połowie mi się odechciało z zachciało mleka z kulkami 🤣 i już wiem co będę jadła na śniadanie, o ile usnę przez tą zachciewajke 🤣

Tak, wszystko stoi w gardle. Jak dopuszcze do dużego głodu to strasznie mdli a jak już coś zacznę jeść to kęs lub dwa i jakbym już była pod korek pełna i znów nie dobrze. W każdej ciąży miałam nudnosci w I trymestrze ale teraz to jakaś masakra. Nie ma mowy żeby zjeść coś co ma intensywny zapach.

Aż zaczynam się zastanawiać czy wszystko ze mną ok, bo u mnie objawy znikome 😂 Mdłości były przez chwileczkę, już nie ma. Nic mnie nie boli w podbrzuszu, mam tylko tkliwe piersiowej gdzieś tam przy dotyku zabolą. No i czasem zgaga. Dobrze, ze w środę wizyta, to sie dowiem czy muszę sie martwić tymi znikomymi objawami 😅

U mnie raz gorąco, a raz dreszcze z zimna, ale mam temperaturę 37 i nie wiem czy to nie początek przeziębienia, ale mam nadzieję że nie. 🙈 Tak jak piszecie, z apetytem u każdej inaczej, ja chyba bardziej z tych które teraz często czują głód i jak coś zjem to mam wrażenie, że zaraz i tak muszę znowu coś zjeść, ale walczę z tym, bo będę jak prosiaczek. 🐷🤣 Dzisiejszy dzień dał mi w kość, mam tyle pracy, że się nie wyrabiam, a teraz z innym samopoczuciem to jest ciężej i po pracy musiałam się położyć 😴

reklama
Do góry