reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
na pewno do kogoś się umówię ale czarno to widzę, nie mam do czego porównać czy to jest normalne bo w mojej pierwszej ciąży było już w tym terminie bicie serca 😓
Spokojnie, to jeszcze nic nie znaczy. Mojej bratowej w trzeciej ciąży chyba z 3 tyg lekarz tak co chwile kazal przychodzic bo ciągle nie było serduszka a pęcherzyk był już dość duzy i z OM i z bety wynikało że powinno już być. Nie dawał nadziei że będzie dobrze. Dziś dziewczynka ma 8lat

Spokojnie, to jeszcze nic nie znaczy. Mojej bratowej w trzeciej ciąży chyba z 3 tyg lekarz tak co chwile kazal przychodzic bo ciągle nie było serduszka a pęcherzyk był już dość duzy i z OM i z bety wynikało że powinno już być. Nie dawał nadziei że będzie dobrze. Dziś dziewczynka ma 8lat
dziękuję za takie historie ❤️ muszę się jakoś pozbierać od nowa i być dobrej myśli. Mój dzisiejszy lekarz naprawdę miał dobry sprzęt więc muszę poszukać kogoś równie dobrego.

Dziewczyny bo już panikuje trochę🙈 byłam z synem na bilansie i czekaliśmy u lekarza około 40 min -mialam cały czas go na rękach ,potem poszliśmy na cmentarz też go miałam na rękach ogólnie z godzinę miałam syna 12 kg na rękach i jak go postawiłam na nogi to zaczął mnie krzyż boleć 🙈 najbardziej boli jak się schylam. Ja już panikuje bo się naczytałam różnych głupot i nie wiem czy coś się złego dzieje czy to przeciążenie 🙈 bo zazwyczaj mąż go nosił 🙈 brzuch mnie nie boli ,plamień też nie mam 🙈

Dziewczyny bo już panikuje trochę🙈 byłam z synem na bilansie i czekaliśmy u lekarza około 40 min -mialam cały czas go na rękach ,potem poszliśmy na cmentarz też go miałam na rękach ogólnie z godzinę miałam syna 12 kg na rękach i jak go postawiłam na nogi to zaczął mnie krzyż boleć 🙈 najbardziej boli jak się schylam. Ja już panikuje bo się naczytałam różnych głupot i nie wiem czy coś się złego dzieje czy to przeciążenie 🙈 bo zazwyczaj mąż go nosił 🙈 brzuch mnie nie boli ,plamień też nie mam 🙈
Mnie też dziś krzyż boli a nic nie dźwigałam. W ogóle ból krzyża to był mój pierwszy objaw ciąży jeszcze przed spodziewanym dniem okresu. Spokojnie, myślę że póki nie ma plamien to wszystko ok.

Hej dziewczyny bylam dzisiaj na pierwszej wizycie prywatnej i lekarz wykrył tylko sam pęcherzyk ciążowy 16mm...wg USG wyszedł mi 6t3d a wg OM mam 5t6d więc ciąża niby starsza a pęcherzyk pusty 😞 nie wiem co o tym myśleć z jednej strony to bardzo wczesna ciąża ale zrozumiałabym gdyby była jeszcze młodsza niż termin OM. Za 2 tyg znowu wizyta, myślicie że mam czekać i się nie stresować czy szybciej pójść gdzie indziej? Meh 😑

Cześć 😊
Zaglądam na ten wątek już od 3 tygodni, po pozytywnym teście. Nie planowalam się udzielać, bo mam 3 dzieci i przy poprzednich wątkach na tym forum wypadałam ze względu na brak aktywności 😅 ale przez Twój post postanowilam się odezwać.
Po poprzedniej ciązy mialam okres tylkp raz, więc nie bylam w stanie określić wieku ciąży na podstawie długości cyklu. Poszlam do lekarza tydzień temu. Uslyszalam, ze pecherzyk duzy i pusty. Kontrola za tydzień. Z wydruku wyczytalam, że mial 23 mm, czyli i zdaniem lekarza i internetu puste jajo, które już raz mi się przydarzyło. No i dziś poszlam znowu, po skoerowanie do szpitala. A wyszlam z 5 mm zarodka i serduszkiem 😳 więc nie zalamuj się na zapas, bo życie może zaskoczyć! Trzymam kciuki 😊

Termin mam na 09.06 wg dzisiejszej wizyty, postaram się tu czasem zaglądać na ile czas pozwoli 😅

Cześć Dziewczyny najprawdopodobniej też zostanę czerwcowa mamuska .. ale jeszcze nic nie jest potwierdzone tzn przez lekarza . Trochę się martwię ponieważ 5 lat temu mialam ciążę obumarła. Pierwszy dzień miesiączki wypadał na 12 września. 9 października wykonałam test 2 kreski leciutkie ale były;) szok ... 10 go wykonalam betę 178 ,4 następnie 12 stego 395 a 15 stego 1320 . ROSNIE ale boję boję, że coś jest nie tak ponieważ ciągle boli mnie podbrzusze.
ból podbrzusza jest normą we wczesnej ciąży . Myśl pozytywnie 😘

reklama
Hej dziewczyny bylam dzisiaj na pierwszej wizycie prywatnej i lekarz wykrył tylko sam pęcherzyk ciążowy 16mm...wg USG wyszedł mi 6t3d a wg OM mam 5t6d więc ciąża niby starsza a pęcherzyk pusty 😞 nie wiem co o tym myśleć z jednej strony to bardzo wczesna ciąża ale zrozumiałabym gdyby była jeszcze młodsza niż termin OM. Za 2 tyg znowu wizyta, myślicie że mam czekać i się nie stresować czy szybciej pójść gdzie indziej? Meh 😑
ja bym poczekała . Wiem ,że to stresujące ale jeszcze jest czas na zarodek .

Do góry