reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Będzie dobrze 🤞🤞🤞 który to będzie tydzień?
To będzie 6+4 według OM, wiec już powinno być coś widać 🙈

Dzisiejsza noc mi się okropnie dłużyła. Budziłam się ze 100 razy i ciagle było jeszcze daleko do ranka. A rzadko mi się to zdarza. Odkąd mam dziecko, to raczej nie tracę w nocy cennych godzin na spanie i nie budzę się bezsensu 😂 A jak juz przyszła 7 rano i trzeba było wstawać, to nagle powieki miały ze 100 kg..

@Ice41 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!

reklama
A! I nie wiem kto wymyslil określenie „poranne mdłości”. Moje mdłości w takim razie nie znają się na porach dnia, bo nawiedzają mnie popołudniem i wieczorami 😅
U mnie zazwyczaj też- zaczynają się w okolicach 13,14, a kończą koło 20 😒
Teraz jeszcze leżę w łożku i już czuję, że mnie pali za mostkiem 😢

Witam, postanowiłam się tutaj dołączyć bo potrzebuje porady a nie mam zamiaru narazie nikomu mówić o ciąży. Aplikacja flo wyliczyła mi poród na czerwiec więc chyba będzie okej 😁 5.10 powinnam dostać miesiączki, testy zrobiłam 3.10 i wszystkie potwierdziły ciążę. 9.10 byłam u gina bo mąż brał witaminy na słabe nasienie i musieliśmy na wizytę ale nic nie było widać jedynie powiedział że grube endometrium dobrze wróży. Wypisał mi 2 skierowania na beta HCG. U mnie w laboratorium na to badanie czeka się 5 dni a na zwykłe hcg 1 dzień, więc zrobiłam oba wczoraj czyli 15.10 bo wcześniej nie miałam możliwości że względu na pracę. Przyszedł wynik zwykłego HCG 1053.96. I tak mnie to zastanawia czy to jest wynik okej jak na czas trwania mojej ciąży? Wiem że liczy się przyrost ale nie mam jak powtórzyć tego badania wcześniej niż w następną sobotę.

Witam, postanowiłam się tutaj dołączyć bo potrzebuje porady a nie mam zamiaru narazie nikomu mówić o ciąży. Aplikacja flo wyliczyła mi poród na czerwiec więc chyba będzie okej 😁 5.10 powinnam dostać miesiączki, testy zrobiłam 3.10 i wszystkie potwierdziły ciążę. 9.10 byłam u gina bo mąż brał witaminy na słabe nasienie i musieliśmy na wizytę ale nic nie było widać jedynie powiedział że grube endometrium dobrze wróży. Wypisał mi 2 skierowania na beta HCG. U mnie w laboratorium na to badanie czeka się 5 dni a na zwykłe hcg 1 dzień, więc zrobiłam oba wczoraj czyli 15.10 bo wcześniej nie miałam możliwości że względu na pracę. Przyszedł wynik zwykłego HCG 1053.96. I tak mnie to zastanawia czy to jest wynik okej jak na czas trwania mojej ciąży? Wiem że liczy się przyrost ale nie mam jak powtórzyć tego badania wcześniej niż w następną sobotę.
Witaj. Pojedynczy wynik niestety nic Ci nie powie. A betą nie da się określić wieku ciąży. Np. Moja beta robiona w piątek mieści się we wszystkich przedziałach dla ciąży 🙈 beta mówi jedynie czy ciąża jest czy nie. Liczy się przyrost. I nie wiem serio o co chodzi ze "zwykłym" HCG. Jest beta HCG i wolna HCG. Ale wolną HCG się robi przy teście pappa a nie do sprawdzenia czy jest ciąża 🤷

Ja myślę że dał Ci dwa skierowania żeby zrobić jedno wczoraj a następne np. W poniedziałek. Chyba źle zrozumiałaś, albo w laboratorium kobiety nie pomyślały 🤷‍♀️

ja trochę zmieszana, a czasami tą moją córeczka (jest z 22.06) jest taka malutka a potem znów wydaje mi się już taka duża. I też widzę że przez to że ciągle wymiotuję i dużo śpię to widzę że się robi bardziej tatusiowa 🥺 i z jednej strony mnie to cieszy a z drugiej smuci bardzo, bo z jednej strony lubiłam to że to był taki mój cycuś 🥹
ja czuję się super jak na razie . W pierwszej ciąży też w sumie czułam się swietnie prócz mega niestrawnośi w pierwszym trymestrze. Mam teraz tylko takie nagle wyładowania akumulatorów 🤷 ale nie zawsze mogę sobie pozwolić na odpoczynek przy maluchu .

Śniło mi się , że urodziłam dziewczynkę. W zasadzie to odebrałam ja z jakiegoś sklepu. Jeszcze Pana pytałam jaka płeć. Więc przy okazji kupiłam skarpetki i czapeczkę żeby nie zmarzła w drodze do domu w wózku. Haha

A z takich gorszych wiadomości niedzielnych. Chyba się rozstaje z ojcem dziecka. Jesteśmy ze sobą trzy lata. I chyba koniec nadszedł. Jestem załamana bo z Alicji ojcem rozstałam się 5 lat temu. W. Wychowywał Alicję od trzech lat. Teraz czekam na drugie dziecko.
Jak to będzie wyglądało. Jak bym była jakąś patologią. Ktoś kto mnie nie zna tak właśnie pomyśli. Może wyjadę całkiem z tego miasta. Może do mamy do Niemiec. Mam dość już wszystkiego .. nie potrafię sobie tego życia ułożyć...

reklama
Do góry