reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
@Sunflowerxxx @997TenNumerToKłopoty ❤️❤️ dzięki za rady, jednak trochę się zaczęłam schizowac, jutro podzwonie i spróbuję się gdzieś szybciej umówić. Dziewczyny czy orientujecie się czy niski prog może świadczyć o wadach płodu? Wiem że może być pozamaciczna, ale nie wiem czy o czymś jeszcze to świadczy...
Kurczę chyba nie bardzo pomogę w tej kwestii… ja jak poroniłam w czerwcu to wystartowałam z ciążą i progiem 4 i pewnie też dlatego było poronienie 🤷‍♀️ Myślę że u Ciebie chyba to raczej jakaś taka może niewydolność ciałka żółtego tylko albo po prostu ten progesteron startuje i się pięknie rozkręci ale i nie zaszkodzi go podkręcić😬

@Sunflowerxxx @997TenNumerToKłopoty ❤️❤️ dzięki za rady, jednak trochę się zaczęłam schizowac, jutro podzwonie i spróbuję się gdzieś szybciej umówić. Dziewczyny czy orientujecie się czy niski prog może świadczyć o wadach płodu? Wiem że może być pozamaciczna, ale nie wiem czy o czymś jeszcze to świadczy...
Niski prog może spowodować poronienie, nie świadczy o wadach płodu na samym początku. Dobrze, że się zapisałaś do ginekologa, będziesz spokojniejsza :)

Ja wyszłam od ortopedy już. Operacja konieczna, ale nie nagląca więc zaprasza jak już skończę karmić. Pogratulował ciąży i kazał na siebie uważać 🙈🤣🤣 okazało się że jedno zerwane więzadło się już ładnie zrosło, natomiast drugie jest w stanie tragicznym więc aktywność fizyczna jedynie w ortezie 🙈
To wiadomości w miarę dobre. A nie wolałabyś zrobić operacji w trakcie ciąży ? Miałabys czas na leżenie, rekonwalescencje.

Dopiero podniosłam się z łóżka, a położyłam się przed 18:00. Dopadły mnie mega mdłości jak w 1. ciąży i też zaczęły się mniej więcej w tym samym czasie. Jak będę się dziś też źle czuła, to idę na l4.
Biedna :( mi od kilku dni mdłości ustąpiły do 0. W pierwszej ciąży miałam do połowy ciazy i schudłam 10 kg , w tej już przytyłam 1 😅

reklama
Dzień Dobry :)
U nas w końcu pogoda. Z -1 robi się 25 :)
Idę dzisiaj na godzinkę do dodatkowej pracy , potem obiad i jedziemy do teściowej na weekend. Zamierzam spakować małe skarpetki i zdjęcie z USG w pudełeczko i Alicja jej da w prezencie :) teściową super kobietka, ucieszy się bardzo. Moja szwagierka już dobrze po 40, nie ma dzieci. Starszy syn zmarł 20 lat temu a mój Wojtek 33 lata i pierwsze dziecko. Ciekawa jestem reakcji :)

Do góry