reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
A ja sama nie wiem co bym chciała. Mam i syna i córkę. Najchętniej to bym chciała bliźniaki - synka i córeczkę, ale beta na to nie wskazuje 🤷 co będzie to będę kochać. Byle było zdrowe 😉

Każda z Nas ma po prostu inne doświadczenia, inne relacje, inne powody. Nie musimy tego "lubić", wystarczy szanować różnorodne nastawienia 😊 Bo na pewno nie jestem jedyna, która tak ma. A w kwestii zdrowia to napisałam wyraźnie, że jest najważniejsze dla mnie.
Na pewno nie miałaś nic złego na myśli :* każda z nas ma preferencje a ucieszy się i z synka i z córeczki tak samo. Można sobie marzyć i gdybać bo przed nami długa droga do końca ciąży i trzeba sobie dni urozmaicać :)

Mi ulżyło jak na USG okazało się że jest jeden, aż dopytalam lekarkę czy na pewno drugiego nie widzi 😂 pierwsza ciąża i trafić dwójkę to nie wiem jakbym zareagowała...gdzie ja bym dwa łóżeczka dała 😂 dla mnie akurat szczęście że jeden, najważniejsze teraz żeby był zdrowy i rósł zdrowo :D my mamy jeszcze ponad 2 tygodnie do drugiej wizyty, tam już ustalamy daty badań prenatalnych i mam dostać orientacyjny termin porodu według USG

Ja się właśnie zapisałam na 31.10, także blisko Was.

Pytanie z innej beczki, szczególnie do dziewczyn, które już rodziły:
Miałyście jakąś intuicję odnośnie płci od początku? A jeśli tak, to czy sprawdziło się?

Całe życie marzę o dziewczynce. Nie wdając się w szczegóły, los chciał, że chłopcy/faceci w moim życiu w znacznej większości przysparzali mi bólu, wstydu, cierpienia i złych emocji. Dlatego ta dziewczynka mi w głowie...

Odkąd się dowiedziałam o ciąży, staram się ZA WSZELKĄ CENĘ wmawiać sobie, że to chłopak. Dlaczego? Żeby się nie rozczarować i nie wybuchnąć jakąś emocjonalną histerią, jeśli nie będzie dziewczynki. Nawet nadaję "mu" męskie zaimki czy imiona w swojej głowie.

Rzecz jasna cieszyłabym się z dziecka bez względu na płeć, wiem, że jeśli urodziłoby się zdrowe to będzie pełnia szczęścia ❤. Takie tylko głupie przemyślenia...
Ja miałam przeczucie na chłopca. Mooooocne przeczucie. Aż tu w 20 tc na usg lekarz powiedział, ze to dziewczynka i w sumie to się trochę ucieszyłam, bo w rodzinie same dziewczynki i dużo rzeczy mogłam zgarnąć po nich 😂 Ale jakby był chłopiec, to tez spoko, po prostu więcej bym musiała sama kupić 😂

Mnie dobija zgaga. Mordercza zgaga. Nie mogę leżeć, bo wszystko mi do przełyku podchodzi i wypala. Okropne uczucie. Myślałam, ze zgaga prędzej pojawi sie na późniejszym etapie, ale jednak nie mam tego szczęścia i dopadła mnie już teraz. No i pojawiły się mdłości. Znośne póki co. Nie wymiotuje na szczęście, ale w pierwszej ciąży tez nie wymiotowałam ani razu i oby teraz tak zostało. 😄

W środę wizyta, przyjmuje to na chłodno. Co ma być, to będzie. Cokolwiek usłyszę, to i tak tego nie zmienię. ☺️

Ja miałam przeczucie na chłopca. Mooooocne przeczucie. Aż tu w 20 tc na usg lekarz powiedział, ze to dziewczynka i w sumie to się trochę ucieszyłam, bo w rodzinie same dziewczynki i dużo rzeczy mogłam zgarnąć po nich 😂 Ale jakby był chłopiec, to tez spoko, po prostu więcej bym musiała sama kupić 😂

Mnie dobija zgaga. Mordercza zgaga. Nie mogę leżeć, bo wszystko mi do przełyku podchodzi i wypala. Okropne uczucie. Myślałam, ze zgaga prędzej pojawi sie na późniejszym etapie, ale jednak nie mam tego szczęścia i dopadła mnie już teraz. No i pojawiły się mdłości. Znośne póki co. Nie wymiotuje na szczęście, ale w pierwszej ciąży tez nie wymiotowałam ani razu i oby teraz tak zostało. 😄

W środę wizyta, przyjmuje to na chłodno. Co ma być, to będzie. Cokolwiek usłyszę, to i tak tego nie zmienię. ☺️
Ja też, cholerna zgaga 😢 czuję wszystko wysoko, cokolwiek zjem 😭 i drapie mnie w gardle 🤢 Trzymam kciuki, żebyś nie wymiotowała 🤞🏻🤞🏻
Idziemy praktycznie łeb w łeb, ja wizyta dzień po Tobie 😇

reklama
Ja wyszłam od ortopedy już. Operacja konieczna, ale nie nagląca więc zaprasza jak już skończę karmić. Pogratulował ciąży i kazał na siebie uważać 🙈🤣🤣 okazało się że jedno zerwane więzadło się już ładnie zrosło, natomiast drugie jest w stanie tragicznym więc aktywność fizyczna jedynie w ortezie 🙈

Do góry