reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

ale tak zupełnie serio znam kilka osób co się stresowały jak nie mogły znaleźć tętna. A z doświadczenia wiem, że czasem bobo nie współpracuje, u mnie nawet w szpitalu zawsze młody uciekał od ktg i z 20 minut robiło się 40 min badania 🙂 Dziewczyny cieszcie się stanem, nie ma co na siłę się doszukiwać nieszczęść ❤️
Ja totalnie zdaje sobie z tego sprawę - sama wiem jak czasem trudno było mi znaleźć tętno robiąc ktg innym kobietom. Mam w domu stetoskop i i tak codziennie słucham czy aby już może czegoś nie słychać - z totalnym luzem, bo wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie. W najgorszym wypadku później to kilka minut szukania i później cały dzień w spokoju ducha ;) ale wiadomo, że każda kobieta będzie miała inaczej, takie przypadki, o których piszesz, to już faktycznie szkodliwe :(

reklama
A juz znow panikuje,bo widzialam ze kolejna dziewczyna z inmego watku pozegnala sie bo serduszko przestalo bic w 9t😞 a ja jestem 9t2d. Wizyte mam w nastepnym tygodniu a stresuje sie zadzwonic i zrobic wczesniej wizytebo mnoe lekarz wkoncu zjebie.... ze co wyczytam na necie to zaraz robie wizyte na usg😞
straty się zdarzają niestety na każdym etapie. Na tych grupach np facebookowych jest naprawdę ogrom dziewczyn ale jest mnóstwo takich, które do grup nie należą a z ciążą jest wszystko ok. Na pewno u Ciebie tez jest dobrze, przecież nic się złego nie dzieje, prawda? ❤️
Czuje sie jak codzien,dzis mialam.z mamo stresowo rozmowe moze dlatego tak sobie do glowy to wszyatko wsadzam😕

A juz znow panikuje,bo widzialam ze kolejna dziewczyna z inmego watku pozegnala sie bo serduszko przestalo bic w 9t😞 a ja jestem 9t2d. Wizyte mam w nastepnym tygodniu a stresuje sie zadzwonic i zrobic wczesniej wizytebo mnoe lekarz wkoncu zjebie.... ze co wyczytam na necie to zaraz robie wizyte na usg😞

Czuje sie jak codzien,dzis mialam.z mamo stresowo rozmowe moze dlatego tak sobie do glowy to wszyatko wsadzam😕
ile masz lat?

Ja totalnie zdaje sobie z tego sprawę - sama wiem jak czasem trudno było mi znaleźć tętno robiąc ktg innym kobietom. Mam w domu stetoskop i i tak codziennie słucham czy aby już może czegoś nie słychać - z totalnym luzem, bo wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie. W najgorszym wypadku później to kilka minut szukania i później cały dzień w spokoju ducha ;) ale wiadomo, że każda kobieta będzie miała inaczej, takie przypadki, o których piszesz, to już faktycznie szkodliwe :(
Oj ja strasznie nie lubiłam ktg bo u mnie też różne rzeczy się działy, kilka razy z przychodni po ktg kierowali mnie jeszcze na IP na kolejne ktg , dużo stresu a co do czego wszystko dobrze wychodziło, ale sprawdzic trzeba bylo

U mnie dziś od rana do bani 🙄 cukier na czczo 99 🙄 a biorę na noc insulinę 😪 nie wiem co robię nie tak 😏 dobrze ze jutro mam diabetologa. Obawiam się o te cukry na czczo bo cały czas się wahają 😏 ale nigdy jeszcze nie miałam tak wysoko odkąd biorę insulinę 🥺

U mnie dziś od rana do bani 🙄 cukier na czczo 99 🙄 a biorę na noc insulinę 😪 nie wiem co robię nie tak 😏 dobrze ze jutro mam diabetologa. Obawiam się o te cukry na czczo bo cały czas się wahają 😏 ale nigdy jeszcze nie miałam tak wysoko odkąd biorę insulinę 🥺
Nie wiem czy u ciebie pomoże, ale z doświadczenia z cukrzycą w poprzedniej ciąży u mnie działały dwie rzeczy na cukier na czczo:
1. Późna przekąska tłuszczowo - białkowa - ok 22 jogurt naturalny albo np. kawałek twarogu
2. Aktywność fizyczna wieczorem - jak było ciepło robiliśmy późne spacery, w chłodne lub deszczowe dni korzystałam ze stepera.
Ja też nie mogłam dojść do ładu z poziomem na czczo i próbowałam wszystkiego dosłownie, żeby tylko uniknąć insuliny i te dwie rzeczy faktycznie znacząco zmieniały glukozę.

Ja 97 ;( ale insuliny nie biorę

reklama
Apropo detektora to my kupiliśmy jak byłam w ciąży z córką, ale jakoś chyba po 12 tygodniu? Używaliśmy może z 10 razy w sumie, ogólnie zwykle ja leżałam i mąż szukał, potem czasem jak on był w pracy to użyłam, ale właśnie żeby się nie uzależnić potem schowaliśmy i jak mała miała jakieś 2 mc to sprzedałam. Nam się zawsze udało znaleźć, ale wiedziałam z której strony się umiejscowiła także było łatwiej. Mamy super pamiątki, bo nagrywaliśmy to :) ale teraz zapewne nie kupię.

Do góry